Digital Video Essentials

Reaction score
62
Το αγόρασα σήμερα. Πολύ ωραίο DVDακι για να ρυθμίζεις το home theater σου με πολλές πληροφορίες και παρουσιάσεις. Βέβαια ,επειδή δεν τα πάω καλά με τις ρυθμίσεις, κάποια βοήθεια για το χρωματικό φίλτρο που έχει μέσα (πως και τί πρέπει να βλέπω για να ξέρω το σωστό) και καμμία επεξήγηση των patterns (ποιά είναι η σωστή τους απεικόνιση) είναι ευπρόσδεκτη! :mrgreen:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Δημήτρη χρόνια πολλά,
συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά απο τη μια οι γιορτές, απο την άλλη δεν είδα και το Post σου...εμεινες ολίγον αναπάντητος.

Οι ρυθμίσεις που προσφέρει το DVE αφορούν το Βασικό Menu.
Δηλαδή, την αντιθεση (το επίπεδο του λευκού), την φωτεινότητα (το επιπεδο του μαύρου), το κορεσμό των χρωμμάτων, την απόχρωση και την οξύτητα.
Οι ρυθμίσεις του Gamma και Grayscale εφόσον υπάρχει κάποια εμπειρία πραγματοποιούνται προσεγγιστικά με το μάτι αφού εκ΄τος του δίσκου απαιτούνται και σοβαρα μετρητικά εργαλεία.

Ακόμη όμως και για το βασικό μενού μια απλή περιγραφή μου δεν θα σε βοηθούσε, θα πρέπει να έρθεις σε κάποια συγκέντρωση μας, μια παρουσίαση, και να παρακολουθήσεις από κοντα τη διαδικασία για να τη καταλάβεις. Θα σε βοηθήσει αφαναταστα αφού έτσι θα μπορέσεις και μόνος σου να ρυθμίσεις τα βασικά contols οποιαδήποτε συσκευή έχεις σπίτι σου.
Αν θέλεις κάποια άμεση βοήθεια, άσε το τηλέφωνο σου στον Αντρέα, οταν θα περάσω αυτές τις ημέρες για τη ρυθμιση της ΑΜΟΙ να σου δείξω πως γίνεται από κοντά.

Αν γνωρίζεις πάντως καλά αγγλικά παρακολούθησε τα εισαγωγικά Video που είναι μέσα στο DVD και θα καταλάβεις πως γίνεται μέρος της εργασίας.

* το μπλέ φιλτράκι είναι μέσα για βοήθεια ρύθμισης κορεσμού και απόχρωσης.

και πάλι χρόνια πολλά!!!

Reaction score
62
Χρόνια πολλά και σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Θα αφήσω το τηλ μου στον Ανδρέα για να πάρω μιά ιδέα και σίγουρα θα έρθω στο επόμενο meeting. Αυτές τις μέρες πάντως έψαξα το DVE και έκανα αρκετά πειράματα και ρυθμίσεις. Το μόνο που δεν μου "κάθησε" καλά (μάλλον αδυναμία του προβολέα) είναι το πράσινο χρώμα. Ενώ το μπλέ και το κόκκινο δείχνουν από το φίλτρο μιά χαρά στο πράσινο φίλτρο διακρίνω κι άλλα χρώματα, όσο καλά κι αν το ρυθμίσω, πράγμα λάθος φυσικά φαντάζομαι. Πάντως η εικόνα που πήρα και με αυτές τις λίγες ρυθμίσεις είναι πολύ καλύτερη από πρίν! Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ καλό DVD και πρέπει να έχουν όλοι στη συλογή τους. Ευχαριστώ και πάλι και χρόνια πολλά!

Reaction score
425
Μην ανησυχείς για το πράσινο. Εγώ δεν έχω δει ακόμα projector που να το πετυχαίνει.

Reaction score
14
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Κόκκινο πότε θα δούμε?... :lol: :lol:
Εξαρτάται ο Ανδρέας και ο Χρηστος το βλεπουν μπροστά τους τα τελευταία 9-10 χρόνια!!!!!

ΥΓ εξαρτάται τι κόκκινο λες!!!

Reaction score
7
Κοκκινο θα δουμε μολις ο μεγαλος μετεωρητης πεσει στη μεση των ΗΠΑ και τις χωρισει στα 2.
Επειτα θα γινει ο μεγαλος σεισμος και θα βουλιαξει η Καλιφορνια μαζι με τα κολληταρια της (δε θα δουμε Terminator 4).
To υπολοιπο που θα μεινει θα παει στην Κουβα...

Τοτε λοιπον (και φευγοντας εντελως απο το θεμα) θα δουμε κοκκινο.
Και φυσικα θα το δουμε στα φαναρια να ζητιανευει γιατι χωρις ΗΠΑ δε θα εχουν δουλεια....

Αυτα...

Οσο για το DVE, εχω κανει τις ρυθμισεις (σωστα οπως νομιζω), ΑΛΛΑ εχοντας παει, μετα, το προβολι για αναβαθμιση firmware (την οποια και δεν την εχω δοκιμασει) -ο εξυπνος- ΔΕ σημειωσα πουθενα τις ρυθμισεις, οποτε τωρα οχι μονο δεν εχω αυτες μεσω του DVE, αλλα ουτε και τις αρχικες με το "ματι"...

Οπως καταλαβαινετε, εκτος του οτι δεν εχω χρονο (και καλα) βαριεμαι κιολας...

Reaction score
1
barkoulis said:
ρε παιδιά μια ερώτηση. που μπορώ να αγοράσω το DVE ???
σε λαθος topic ρωτησες. εδω ειναι πρασινα, κοκκινα, κιτρινα , μπλε καραβακια στο αιγαιο δεν με παιρνετε καλε :D

νομιζω μονο μεσω ιντερνετ μπορεις να το προμηθευτεις http://www.videoessentials.com/
και απο amazon κλπ

Reaction score
0
μήπως υπάρχει πουθενά στην ελλάδα ή εστω ευρώπη ???
γιατι δεν θέλω να μπλέξω με τελωνεία απο Αμερική !!!!

Reaction score
14

Reaction score
50
Παιδιά αν σκέφτεται κάποιος να το αγοράσει, μήπως θα ήταν δυνατόν να επικοινωνήσει μαζί μου να κάνουμε μαζί την αγορά; Το πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη πιστωτικής... εννοείται τα οικονομικά τα κανονίζουμε όπως βολεύεται, πριν ή μετά την αγορά, no problem.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

minas

Πισιά
Reaction score
4.189
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Οχι.
Οταν ζορίζεται,πρασινίζει... :lol:,κάτι σαν τον Κέρμιτ τον βάτραχο δηλαδή... :) :lol:
Μάλλον καλύτερο παράδειγμα είναι ο Χουλκ, αφού ο Κέρμιτ είναι συνέχεια πράσινος! :lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.753
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l