Most visitors online was 2872 , on 2 Jun 2025
Παιζουν σε 5.1 και πολυ καλα αλλα επειδη θα περασω σε ατμος δεν συνιστωνται και δεν θελω να τα παροπλησω.Εχω λοιπον 4 γουφερ και 4 τουητερ που ομως δεν μπορω να βρω τα χαρακτηριστηκα τους για να σχεδιασω νεο ηχειο με 1 γουφερ και 1 τουητερ,δηλαδη θελω να κανω 4 μονοπολα ηχεια.Η 1 ερωτηση ειναι για τον ογκο του κουτιου κλειστου τυπου,εαν ειναι σωστη η σκεψη μου..ΔΥΟ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΣΕ Χ ΛΙΤΡΑ ,ΕΝΑ ΜΕΓΑΦΩΝΟ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΛΙΤΡΑ ? Τα διπολα ηχεια ειναι τα klipsch KL 525 thx.Εγραφα το κειμενο στο one note.Παίζουν κανονικά, αλλά ΔΕΝ συνιστώνται από την Dolby.
Δεν καταλαβαίνω τι θες να κάνεις ή αν υφίσταται από μεριάς σου κάποια ερώτηση συγκεκριμένη.
Δικό σου το κείμενο;
Ναι θελω να κανω 4 ηχεια.Για την ξυλοκατασευη-βαψιμο,κουτι περιπου 15 λιτρων, ειμαι σε αναμονη για κοστολογηση.Εαν εχεις καποιο ξυλουργο στειλε μου πμ.Τα κουτια θα γινουν απο 19 mdf θα ειναι μικρου μεγεθους οποτε αρκετα στιβαρα.Γενικως δεν παω να φτιαξω το απολυτο μικρο ηχειο,απλα να δουλευει σωστα.Η χρηση τους θα ειναι για πισω ηχεια.Φυσικα και θα γινει προυπολογισμος.Σημερα δεν υπαρχει αγοραστικο κοινο για διπολα.Ααα, θες να φτιάξεις 2 καμπίνες για να κάνεις από κάθε δίπολο 2 συνολικά μονόπολα ηχεία.
Έχεις άτομο να σου κάνει την κατασκευή της καμπίνας, η οποία θα πρέπει να είναι ποιοτική αλλιώς θα τραγουδάει υπερβολικά και αυτή μαζί με τα ηχεία;
Γενικά αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις, πιθανότατα θα σου βγει χειρότερα οικονομικά και σε κόπο και υπομονή σε σχέση με το να πουλήσεις τα δίπολα και να πάρεις άλλα ηχεία.
Έχεις στα χέρια σου ηχεία δίπολα, με εντελώς διαφορετικές σχεδιαστικές αρχές από ένα κοινό δίδρομο ηχείο.Παιζουν σε 5.1 και πολυ καλα αλλα επειδη θα περασω σε ατμος δεν συνιστωνται και δεν θελω να τα παροπλησω.Εχω λοιπον 4 γουφερ και 4 τουητερ που ομως δεν μπορω να βρω τα χαρακτηριστηκα τους για να σχεδιασω νεο ηχειο με 1 γουφερ και 1 τουητερ,δηλαδη θελω να κανω 4 μονοπολα ηχεια.Η 1 ερωτηση ειναι για τον ογκο του κουτιου κλειστου τυπου,εαν ειναι σωστη η σκεψη μου..ΔΥΟ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΣΕ Χ ΛΙΤΡΑ ,ΕΝΑ ΜΕΓΑΦΩΝΟ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΛΙΤΡΑ ? Τα διπολα ηχεια ειναι τα klipsch KL 525 thx.Εγραφα το κειμενο στο one note.
Έχεις στα χέρια σου ηχεία δίπολα, με εντελώς διαφορετικές σχεδιαστικές αρχές από ένα κοινό δίδρομο ηχείο.
Το χαμηλό για παράδειγμα δεν είναι στα ζητούμενα μιας τέτοιας σχεδίασης, εξού και η κλειστή καμπίνα. Το κατώτατο όριο των ηχείων αυτών είναι οι 85 Hz.
Επίσης η τοποθέτηση είναι δεδομένη, σε πλαϊνό τοίχο, πράγμα που επηρεάζει και την απόκριση.
Από την απόκριση που φαίνεται εδώ:
View attachment 249880
Γίνεται φανερό πως η ακρίβεια στην απόδοση δεν είναι στα ζητούμενα.
Με δυο λόγια...
Για να πάρεις στα χέρια σου ένα αποδεκτό αποτέλεσμα από το έργο που σκέφτεσαι, θες πολλά περισσότερα από το κόβω στον μισό τον όγκο ή στηρίζομαι στο κροσόβερ τους και φτιάχνω καινούριο.
Πιθανολογώ πως οι καμπίνες πρέπει να γίνουν bass reflex και σίγουρα σχεδίαση <<κυκλώματος διαχωρισμού>> από την αρχή.
ΟΚ δεν θα συνεχισω περισσοτερο λογω κοστους και κοπου.Ο ξυλουργος για δυο κουτια βαμενα ζητησε 200 ευρω.Ευχαριστω για τον χρονο σαςΈχεις στα χέρια σου ηχεία δίπολα, με εντελώς διαφορετικές σχεδιαστικές αρχές από ένα κοινό δίδρομο ηχείο.
Το χαμηλό για παράδειγμα δεν είναι στα ζητούμενα μιας τέτοιας σχεδίασης, εξού και η κλειστή καμπίνα. Το κατώτατο όριο των ηχείων αυτών είναι οι 85 Hz.
Επίσης η τοποθέτηση είναι δεδομένη, σε πλαϊνό τοίχο, πράγμα που επηρεάζει και την απόκριση.
Από την απόκριση που φαίνεται εδώ:
View attachment 249880
Γίνεται φανερό πως η ακρίβεια στην απόδοση δεν είναι στα ζητούμενα.
Με δυο λόγια...
Για να πάρεις στα χέρια σου ένα αποδεκτό αποτέλεσμα από το έργο που σκέφτεσαι, θες πολλά περισσότερα από το κόβω στον μισό τον όγκο ή στηρίζομαι στο κροσόβερ τους και φτιάχνω καινούριο.
Πιθανολογώ πως οι καμπίνες πρέπει να γίνουν bass reflex και σίγουρα σχεδίαση <<κυκλώματος διαχωρισμού>> από την αρχή.
Αν δεν έθεσες κάποια ιδιαίτερη απαίτηση φινιρίσματος, είναι πολλά τα 200 ευρώ που σου ζήτησε.ΟΚ δεν θα συνεχισω περισσοτερο λογω κοστους και κοπου.Ο ξυλουργος για δυο κουτια βαμενα ζητησε 200 ευρω.Ευχαριστω για τον χρονο σας
Και μενα μου φανηκαν πολλα για 2 κουτια 12 λιτρων βαμενα μαυρα,οχι λακα.Θα κανω μια δοκιμη να δω πως ακουγονται......θα επανελθω συντομαΑν δεν έθεσες κάποια ιδιαίτερη απαίτηση φινιρίσματος, είναι πολλά τα 200 ευρώ που σου ζήτησε.