DIY Μεγάφωνα Sub+ Καμπίνες

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.368
Εδώ και καιρό έχω φάει τα μάτια μου να ψάχνω για μεγάφωνα παθητικού sub και κατασκευή ανάλογης καμπίνας,με 2-3 προγράμματα που βρήκα και κατέβασα και άλλα που μου έδωσαν φίλοι,

άλλος βάζει το μεγάφωνο ανάποδα,άλλος βάζει 2 ίδια με διαφορετική φάση,άλλος κάνει κύβο,άλλος πολυγωνική,άλλος κυλινδρική και άλλος της γιαγιάς του το @#$%^...καμπίνα και έχω χάσει τους μπούσουλες

ποια τα + και - στον κάθε σχεδιασμό?και με τι μεγάφωνα(10',12',15'?)

όποιοι μπορούν ας βάλουν μεγάφωνο(εταιρίες,μοντέλα) με αντίστοιχη κατασκευή καμπίνας και σε τι συχνότητες μπορεί να κατεβαίνει η κάθε υλοποίηση

εγώ προσωπικά ψάχνω-κοιτάω για sealed γιατί κατέληξα ότι είναι ταχύτερο για μουσική(αν κάνω λάθος να φάω διόρθωση) και έχει λιγότερο φόβο για μπουμάρισμα

γενικά όμως πιστεύω ότι μπορεί να φτιαχτεί ένας οδηγός για όλα τα γούστα εδώ για να μην ψάχνουμε στα ''αμερικανάκια'' για βοήθεια ,που για να τεστάρουν τα μεγάφωνα τους μου βάζουν 50 Cent & David Guetta μέχρι να συντονιστούν τα ποτήρια στην κουζίνα

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.368
Υ.Γ. Ας βάλουμε στο παιχνίδι και passive radiator και υλικά καμπίνας εκτός από MDF μέταλλο(πχ αλουμίνιο) ή μάρμαρο

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik