[DIY] Σταθερή οθόνη προβολής

Reaction score
0
Θέλω να φτιάξω μία σταθερή οθόνη ιδιοκατασκευή...

Έχω ψιλό-σκεφτεί το πως θα είναι και την υλοποίηση της... Αυτό που δεν ξέρω είναι τι ύφασμα να πάρω και από που θα το προμηθευτώ. (Κάτι είχα διαβάσει για ένα μαγαζί στην Άθήνα, με προβολικά, που πουλάει με το μέτρο)

Ξέρει κανείς να μου δώσει παραπάνω info, θα κατέβω Αθήνα από βδομάδα και θέλω να γυρίσω με πανί πίσω

Αυτό το μαγαζί τι ύφασματα δίνει? (είναι ειδικά γι αυτό το σκοπό ή απλά κάνουν και γι αυτό το σκοπό?)
Γενικά τι πρέπει να προσέξω? Να είναι λεπτό? χοντρό? τραχύ? λείο? άσπρο? (ματ θα είναι σίγουρα...)

Ρίχτε λίγη βοήθεια....

Reaction score
4
αν υπαρχει τετοιο μαγαζι θελω και εγω πληροφοριες.
φιλε πανι για ιδιοκατασκευη ειναι και το blackout, πανι λευκο που το βρισκεις σε μαγαζια για κουρτινες.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: [DIY] Σταθερή οθόνη προβολής

Απο οσο γνωριζω δυο επυνυμες εταιρειες προσφερουν υφασμα "χυμα"
(μπορει να ειναι και αλλες αλλα εγω τουλαχιστον δεν τις ξερω)
Da-lite και Stewart
Εαν σκοπος σου ειναι η οικονομικη λυση υπαρχει ενα καταστημα
στην Πλ.Εξαρχειων που πουλα ειδη ζωγραφικης.
Παλιοτερα, σε καποιο συγκριτικο που χρειαζομασταν πολλες ιδιες οθονες,
ειχαμε προμηθευτει μουσαμα απο εκει με πολυ καλα αποτελεσματα.
Και πολυ καλες τιμες...

Reaction score
0
αν υπαρχει τετοιο μαγαζι θελω και εγω πληροφοριες.
φιλε πανι για ιδιοκατασκευη ειναι και το blackout, πανι λευκο που το βρισκεις σε μαγαζια για κουρτινες.
Απλά το ζητάω σαν blackout? Θα το ξέρουν?
Τι ιδιότητες έχει? είναι λείο αλλά και ματ?

Και πολυ καλες τιμες...
Το κόστος είναι ένα θέμα. Όταν λες ακριβά πόσο μπορεί να πάει το μέτρο απ' τις επώνυμες?

Απλό, απλό μουσαμά?? Δεν είναι κάπως τραχύς για επιφάνεια προβολής?

Κάποιος από εδώ είχε γράψει για ένα μαγαζί με προβολικά στην αθήνα που έδινε ύφασμα με το μέτρο...

Reaction score
4
ναι το ζητας σαν blackout. ειναι λευκο πανι , αδιαπεραστο απο το φως. και σε λαμπα να του βαλεις ακριβως απο πισω δεν θα την δεις. κανει καλει δουλεια.ματ μονο που καλο θα ηταν να παει το πανι σε ταπετσερη για το καλητερο τεντωμα.

Reaction score
4
Re: Απάντηση: [DIY] Σταθερή οθόνη προβολής

Και πολυ καλες τιμες...
οταν λες μουσαμα ενοεις το πανι του καμβα? μπορεις να μου στειλεις με p.m. που ακριβως ειναι το μαγαζι και πως λεγεται αν θυμασαι.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Re: Απάντηση: [DIY] Σταθερή οθόνη προβολής

οταν λες μουσαμα ενοεις το πανι του καμβα? μπορεις να μου στειλεις με p.m. που ακριβως ειναι το μαγαζι και πως λεγεται αν θυμασαι.
Δυστυχως δεν θυμαμαι.
Το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι ηταν περιπου απεναντι απο
το bon studio.
Και ναι, εννοω το πανι του καμβα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Ανδρέα, ξέρουμε, έστω και στο περίπου, τιμές για τα πανιά της Stewart;
Βασιλη, μη νομιζεις πως αυτες οι λυσεις ειναι οικονομικες.
Θα σου δωσω ενα παραδειγμα για να καταλαβεις.
Ενα πανι που θα ντυσει μια οθονη 100'' περιπου απο την Da-lite
κοστιζει σχεδον το ιδιο απο το να αγοραζες μια σταθερη οθονη
της ιδιας εταιρειας με το ιδιο πανι.

Reaction score
12.112
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [DIY] Σταθερή οθόνη προβολής

Δυστυχως δεν θυμαμαι.
Το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι ηταν περιπου απεναντι απο
το bon studio.
Και ναι, εννοω το πανι του καμβα.
Το Bon Studio είναι Ζαΐμη 6. Όπως ανεβαίνεις τη Στουρνάρη, περνάς το γωνιακό καμμένο πρώην Πλαίσιο και στρίβεις αριστερά στη Ζαΐμη. Στη συνέχεια προχωράς, περνάς το Bon Studio και στα δεξιά σου λίγο πιο μετά είναι ένα μαγαζί με είδη ζωγραφικής. Μάλλον αυτό εννοεί ο Ανδρέας, έτσι δεν είναι Ανδρέα;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [DIY] Σταθερή οθόνη προβολής

Το Bon Studio είναι Ζαΐμη 6. Όπως ανεβαίνεις τη Στουρνάρη, περνάς το γωνιακό καμμένο πρώην Πλαίσιο και στρίβεις αριστερά στη Ζαΐμη. Στη συνέχεια προχωράς, περνάς το Bon Studio και στα δεξιά σου λίγο πιο μετά είναι ένα μαγαζί με είδη ζωγραφικής. Μάλλον αυτό εννοεί ο Ανδρέας, έτσι δεν είναι Ανδρέα;
Μαλλον ναι.
Και λεω "μαλλον" διοτι εγω δεν πηγα ποτε εκει.Αλλος ειχε παει
και μου εξηγησε που περιπου ηταν...

Reaction score
164

Βασιλη, μη νομιζεις πως αυτες οι λυσεις ειναι οικονομικες.
Θα σου δωσω ενα παραδειγμα για να καταλαβεις.
Ενα πανι που θα ντυσει μια οθονη 100'' περιπου απο την Da-lite
κοστιζει σχεδον το ιδιο απο το να αγοραζες μια σταθερη οθονη
της ιδιας εταιρειας με το ιδιο πανι.
:111: Θα έρθω μια μέρα από το μαγαζί με ένα σουγιά, και μην το είδατε το πανί. :137: Άλλη ελπίδα, δεν έχω! :142:

Reaction score
4
Re: Απάντηση: [DIY] Σταθερή οθόνη προβολής

:111: Θα έρθω μια μέρα από το μαγαζί με ένα σουγιά, και μην το είδατε το πανί. :137: Άλλη ελπίδα, δεν έχω! :142:
ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΗΣ ΗΟΜΕΣΙΝΕΜΙΣΤΑΣ!!!!!

Reaction score
0
Λοιπόν το 1ο πλάνο λέει να πάρω ύφασμα με το μέτρο... (Το αν το ύφασμα θα είναι καμβάς ή από κουρτινάδικο -blackout όπως μου το είπανε παραπάνω-, δεν το ξέρω) και να φτιάξω με MDF ένα πλαίσιο όπως το παρακάτω και να στρετσάρω το ύφασμα πάνω του

2ο πλάνο λέει να πάρω ένα κομμάτι MDF 200x120 και απλά να το βάψω με ασπρη ματ μπογιά (μάλλον με πιστόλι αέρα). Μετά να πάρω 4 φιλετάκια mdf πλάτους 8-10 πόντων, να τα ντύσω με μαύρο suede ύφασμα και να τα κολλήσω στο mdf-οθόνη για πλαίσια.

Με ποια λύση λέτε να πάρω καλύτερα αποτελέσματα..??

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.180

Το 2ο πλάνο το έχω δοκιμάσει. Αν χρησιμοποιηθεί καλό πιστόλι κι η εφαρμογή γίνει με προσοχή κι υπομονή, τα αποτελέσματα είναι άριστα, ειδικά για το κόστος που απαιτεί! Γι' αυτό σε προτρέπω να δοκιμάσεις το... 1ο ώστε να μάθουμε αν δουλεύει κι αυτό καλά. :142:
Για να μιλήσουμε σοβαρά, έχω ακούσει ότι κι αυτό έχει καλά αποτελέσματα, είναι λιγότερο μπελαλίδικο κι η παραγόμενη οθόνη είναι πολύ ελαφρύτερη.

Reaction score
0
Τι mdf χρησιμοποίησες? 10άρι η πιο χοντρό? Πόσα κιλά βγήκε στο περίπου (στις ποσες ίντσες)?

Και ένα τελευταίο... Τι μπογιά πήρες?

Όσον αφορά το 1ο πλάνο χάθηκα στην αναζήτηση πανιού... απ' τη μία ο μουσαμάς πιστεύω ότι θα είναι τραχύς ενώ αν πάω για ύφασμα δε ξέρω τι ύφασμα να πάρω... Αυτό το blackout δεν το χω βρει μέχρι τώρα αλλά έχω μία υποψία ότι θα είναι αρκετά χοντρό και θα χάνει στο sharpness η εικόνα...

Ενώ το mdf είναι και smooth και ματ....

Reaction score
164

Και αν το mdf βαφτεί με μπογιά Goo ή την αντίστοιχη της Vogels;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.180

Τι mdf χρησιμοποίησες? 10άρι η πιο χοντρό? Πόσα κιλά βγήκε στο περίπου (στις ποσες ίντσες)?
Και ένα τελευταίο... Τι μπογιά πήρες?
Και αν το mdf βαφτεί με μπογιά Goo ή την αντίστοιχη της Vogels;
Χρησιμοποίησα 6ρι MDF, που είναι το είναι το φτηνότερο και ελαφρύτερο. Ή σωστότερα το λιγότερο βαρύ, γιατί και πάλι το βάρος δεν ήταν καθόλου αμελητέο. Πρόβλημα έλλειψης ακαμψίας δεν είχα πάντως, γιατί του βίδωσα ένα στιβαρό πλαίσιο-κορνίζα, ντυμένο με βελβετίνα.

Η μπογιά που χρησιμοποίησα ήταν πλενόμενο πλαστικό της Benjamin Moore, αλλά πιστεύω ότι οποιοδήποτε καλό πλαστικό θα κάνει τη δουλειά. Φυσικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδική βαφή οθονών, αλλά αυτό θα εκτοξεύσει το κόστος της μπογιάς από τα 5€, στα +80€. Το βασικό πλεονέκτημα της ειδικής βαφής είναι το μεγαλύτερο gain -αν το χρειάζεσαι βέβαια.
Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ πως για άριστο αποτέλεσμα είναι απαραίτητη η βαφή με πιστόλι αέρα.

Reaction score
384

drhscreens.co.uk
Eχει πανι με το μετρο.

Reaction score
164

Η μπογιά που χρησιμοποίησα ήταν πλενόμενο πλαστικό της Benjamin Moore, αλλά πιστεύω ότι οποιοδήποτε καλό πλαστικό θα κάνει τη δουλειά. Φυσικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδική βαφή οθονών, αλλά αυτό θα εκτοξεύσει το κόστος της μπογιάς από τα 5€, στα +80€.
Για 92" το κόστος της Goo φτάνει τα... 200€!
Δημήτρη για χρώμα, τι προτείνεις; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απόχρωση;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.174
Members
38.666
Νεότερο μέλος
Andreas G