DIY 6c19 preamplifier χαμηλου κερδους.

Μηνύματα
4.046
Reaction score
1.789
Εχω πολυ καιρο να ανεβασω κατι τελειωμενο ,και επιτελους ηρθε η ωρα.

Εδω και πολυ καιρο εχω ξεκινησει εναν προ αλλα λογω περιορισμενου χρονου παντα τον αφηνα πισω!! Βεβαια εγιναν και αρκετες αλλαγες μεχρι να αποφασησω πιο σχεδιο να φτιαξω .Στην αρχη ξεκινησα με μια σχεδιαση του γνωστου Αλλεν Ραιτ αλλα εκανα πισω κυριος γιατι ειδα οτι θελω κατι με λιγο κερδος.

Τοτε αποφασησα να φτιαξω κατι εντελως δικο μου που να ειναι κομενο και ραμενο πανω στους τελικους μου.
Κοιτωντας διαφορες λυχνιες ειδα και την 6c19 που πραγματικα ειναι ενα μικρο τερατακι!!!! Αυτα που ζητουσα τα ειχε και με το παραπανω! Χαμηλη αντισταση ανοδου[rp]και πολυ υψηλη διαγωγημοτητα .Το πρωτο γιατι με μονο μια λυχνια σε ακολουθο ανοδου καταφερνει να εχει αντισταση εξοδου περιπου 400 ωμ, και το δευτερο να την κανει να ξυπναει ακαριαια οταν δεχεται σημα στην εισοδο!! [στην γλωσσα των αυτοκινητων ονομαστετο τρελλη ροπη!!!]

Επισης αν η συγκεκριμενη λυχνια παιξει σε mu follower η αντισταση εξοδου γινεται περιπου 80 ωμ!!!!! Ισως στην πορεια να το κανω.

Η πρωτη ιδεα ως ακολουθου ανοδου εχει τελειωσει σε πρωτη φαση με απλη αντισταση στο ανοδικο φορτιο , αλλα σημερα εκανα και μια δοκιμη με choke load . Πραγματικα το ακουσμα γινεται ακομα πιο ωραιο με πολλα δυναμικα και σωματα , αλλα δυστυχος τα συγκεκριμενα τσοκ που ειχα δεν ηταν τυπου [κονσερβα ]και ειχα λιγο θορυβο!! μολις βρω τα καταλληλα εννοειται οτι θα γινει κατ ευθειαν η αλλαγη.

Η κατασκευη ειναι doual mono με μονο κοινο αναμεσα στα δυο καναλια τον ρευματολυτη. Στην τροφοδοσια δεν υπαρχη πουθενα σταθεροποιηση και ειναι τυπου clc!!

Aυτες τις μερες κανω ακροασεις να δω σε ποιους πυκνωτες στην εξοδο θα καταληξω!
Η πρωτη εντυπωση παντως ειναι πολυ καλη με τρομερη αναλυση και απιστευτη ζωντανια!! ακολουθουν μερικες φωτο και οι μετρησεις...
 





Μηνύματα
4.046
Reaction score
1.789
Απάντηση: DIY 6c19 preamplifier χαμηλου κερδους.

εδω ειναι και οι πρωτες μετρησεις αλλα αξιζει να αναφερω οτι χουν γινει οχι πανω στο rca εξοδου αλλα σε ενα μετρπ interconect και με φορτιο μια αντισταση 8,2 κ.
 






PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
10.059
Reaction score
13.592
Εξαιρετική δουλειά μάστορα. Chock επειγόντως στην άνοδο...
 

Μηνύματα
4.046
Reaction score
1.789
Απάντηση: DIY 6c19 preamplifier χαμηλου κερδους.

Πετρο ηδοκιμη εγινε με τα τσοκ και ειναι αλλου!!!! Το προβλημα ειναι οτι πρεπει να βρω θωρακισμενα γιατι αρπαει θορυβο απο το πουθενα!! Το καλο ειναι οτι λογω τησ χαμηλης αντιστασης ανοδου θελει πολυ λιγαhenry (5-10) και ειναι πολυ ευκολο να βρω !! Επισης αυτη η τιμη δεν επιρεαζει καθολου στισ υψηλες συχνοτητες! Μελυχνιες με υψηλη αντισταση ανοδου θελεισ πολυ τυλιγμα και στην κυριολεξια τσακιζεις την αποκριση στις υψηλες!!
 

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Μηνύματα
8.978
Reaction score
895
Ωραίος Τάκη!
Αλλά κι εκείνο το εργαλείο του Allen Wright πρέπει να το φτιάξεις κάποια στιγμή! RTP3C ή D;
 

Μηνύματα
4.046
Reaction score
1.789
Απάντηση: DIY 6c19 preamplifier χαμηλου κερδους.

Κωστα περυσι στην εκθεση ειχα παει εναν προ του Αλλεν . Ειναι πολυ ψυχρος σε σχεση με αυτον!! Αυτος με τους οτλ δειχνει να δενει πολυ καλυτερα!!!
 

platon

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.572
Reaction score
1.596
Απάντηση: DIY 6c19 preamplifier χαμηλου κερδους.

Καταπληκτικος οπως παντα. Στα σασι ειδικα (και στην χωροταξια βεβαια, παντου δηλαδη) εισαι απιστευτος. Ανετα του κολλας ενα λογοτυπο και ............εφυγε.
Μπραβο Τακη, ειμαι σιγουρος οτι παιζει εξισου καλα.
 

Μηνύματα
2.308
Reaction score
2.420
Απάντηση: DIY 6c19 preamplifier χαμηλου κερδους.

Μόνο όταν υπάρχει Πάθος ,Μεράκι,Ταλέντο και Τεχνική Αρτιότητα βγαίνει τέτοιο αποτέλεσμα ! Μπράβο Τάκη Συγχαρητήρια!!
 

Μηνύματα
4.046
Reaction score
1.789
Απάντηση: DIY 6c19 preamplifier χαμηλου κερδους.

Αντωνη ευχαριστω πολυ !!

Μεχρι στιγμης μετα απο αρκετες δοκιμες το καλυτερο ηχο τον εχω παρει με πυκνωτες scr twin foil!!
Η αληθεια ειναι οτι οπου τους εχω δοκιμασει δεν μου αρεσαν, ενω σε αυτο το κυκλωμα δειχνουν πραγματικα πολυ διαφανοι!!!
Στις φωτο φαινονται κατι λαδιου που σε αλλα σχεδια πανε πολυ καλα αλλα εδω ακουστηκαν καπως παραπανω απο μαλακοι!!!

Αργα το βραδυ θα μπουν και κατι τεφλον να δω πως θα τα πανε!!!

εχουμε συνεχεια........
 

Μηνύματα
4.046
Reaction score
1.789
Απάντηση: DIY 6c19 preamplifier χαμηλου κερδους.

Μόνο όταν υπάρχει Πάθος ,Μεράκι,Ταλέντο και Τεχνική Αρτιότητα βγαίνει τέτοιο αποτέλεσμα ! Μπράβο Τάκη Συγχαρητήρια!!
Αντρεα ευχαριστω πολυ!!!!
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.626
Μηνύματα
3.083.659
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale
Top