Diy DC Trap & Φιλτρο Ρευματος

Reaction score
2
Καλησπερα σε ολους, μετα την δημιουργια ενος φιλτρου ρευματος με δυο Schaffner 2060-12-06, σκεφτομαι να προχωρησω στην δημιουργια ενος DC Trap, αλλα επειδη βλεπω στο ιντερνετ καποια σχεδια τα οποια ορισμενα θεωρω οτι ειναι απο λαθος ως επικυνδυνα αν και δεν εχω τοσες γνωσεις ηλεκτρονικων (ηλεκτρολογος ειμαι οποτε μπορω να διαβαζω κυκλωματα και εχω καποιες στοιχειωδεις γνωσεις πανω σε ηλεκτρονικα) θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος καποιο πυκνωτη με τα εξης χαρακτηριστικα 10000μf 63v ανω των 10 ampere ρευμα διελευσης και τουλαχιστον 10000 ωρες οριο λειτουργιας (Τα σχεδια μιλανε για 4700μf αλλα νομιζω οτι πρεπει να ειναι ακριβοτεροι αν ειναι υψηλων ρευματων). Επειδη το σχεδιο δειχνει οτι μπαινουν εν σειρα back to back δεν θα διπλασιαστει η ειδικη αντισταση των πυκνωτων με συνεπεια την μειωση του ρευματος διελευσης? Ακομα εχω δει σε σχεδιο την τοποθετηση ενος πυκνωτη 0,47 μF 630v που δεν εχω καταλαβει τι ρολο εχει και μιας αντιστασης 33Ω 10w παραλληλα με τους πυκνωτες (αυτο που μπορω να σκεφτω για την αντισταση ειναι οτι παιζει ρολο αποφορτισης των πυκνωτων και ισως να αυξανει το ρευμα διελευσης επειδη μειωνει την ειδικη αντισταση) Θα χρειαστει πιστευετε αυτη η αντισταση για την αποφορτιση? Ακομα αν συμβει το να καει η γεφυρα και σκασουν οι πυκνωτες τι συνεπειες θα εχει αυτο στα μηχανηματα? Υπαρχει τροπος προστασιας ισως με θερμιστορ ή με θερμικη ασφαλεια με θερμοκρασια την ανωτατη της θερμοκρασιας των πυκνωτων? Μπορει να ειμαι υπερβολικος αλλα επειδη δεν ειμαι σιγουρος ρωταω. Σας ευχαριστω.

Το σχεδιο και το φιλτρο που εφτιαξα... download.png IMG_20180411_201409.jpg IMG_20180413_102020.jpg IMG_20180413_102039.jpg IMG_20180413_122151.jpg

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514