DIY ICEPower Monoblocks 3ης γενιάς

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Κατασκευή βασισμένη σε modules της B&O 3ης γενιάς, τα 125ASX2 (τα κλασσικά 500άρια και 1000άρια που γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι 2ης γενιάς).
Εδώ παίζουν σε BTL mode προφανώς οπότε μιλάμε για 250W στα 8Ω, 450W στα 4Ω.

Αυτά τα μαραφέτια παίζουν αν τα πετάξεις απλά μέσα σε ένα κουτί αλλά τελικά επέλεξα να πάω σε μία λιγότερο...minimal κατασκευή κι ας φωνάζει ο CostasEAR. :116:

Το βασικό "πρόβλημα" που με ενοχλούσε είναι ότι έχουν ένα θεματάκι με την αντίσταση εισόδου όλα τα ICE (κυρίως στις υψηλές συχνότητες - εμφανίζεται ως roll-off) κι αυτό, παρά τις άλλες σημαντικές βελτιώσεις, δεν έχει λυθεί ούτε στην τρίτη γενιά.
Mε ένα buffer το λύνουμε οριστικά (και ανεξάρτητα από το τι θα συνδεθεί πριν τον τελικό) οπότε στην είσοδο έβαλα διακριτό κύκλωμα μοναδιαίου κέρδους βασισμένο σε δύο AMB A20s ανά κανάλι (με τα Toshiba JFETs τους, τις Dale αντιστάσεις τους και τα ρέστα).

Επιπλέον πίσω από τις RCA εισόδους μπήκαν άριστης ποιότητας μετασχηματιστές (της CineMag) που μετατρέπουν το σήμα σε balanced πριν το στείλουν στα buffer.

Ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες της "μαμάς" B&O (βλ. Designer's Manual) όλες οι καλωδιώσεις είναι θωρακισμένες.
[Αυτό ήταν λίγο overkill και με παίδεψε αρκετά αλλά είπα να μην το ρισκάρω - ειδικά εφόσον η κατασκευή δεν ήταν τόσο minimal...]

Tα κουτιά είναι από τον γνωστό "Ιταλό" αλλά είναι η φουλ αλουμίνιο έκδοση (και η πλάτη και τα καπάκια, δηλαδή - σε αντίθεση με τα περισσότερα μοντέλα του).

Αυτά.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ζευγάρι πραγματικά αθόρυβοι τελικοί (χωρίς θόρυβο κατά το άνοιγμα/κλείσιμο, χωρίς "φύσηματα" κλπ.) που για να καταλάβεις αν είναι στο ON ή στο OFF πρέπει να δεις την ένδειξη μπροστά ή να πατήσεις το play.

Ηχητικά σίγουρα τα καλύτερα ICE που έχω ακούσει σπίτι μου, καλύτερα από τον Truepath που είχα πριν (αν και ομολογώ ότι οι παραμορφώσεις των Tripath έχουν μία ιδιαίτερη γοητεία) και πολύ κοντά στα Hypex τα οποία εξακολουθούν όμως να είναι πιο ουδέτερα.

Σίγουρα άξιζε η ταλαιπωρία και το κόστος του να στηθούν έτσι.
Στεναχωριέμαι που θα πρέπει να βγουν στο σφυρί σύντομα, λόγω Ncore, αλλά πιστεύω θα το ξεπεράσω... :205:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Σ'ευχαριστώ Λάμπρο!
Εντελώς χονδρικά, με βάση τα όσα έχω αποθηκεύσει στο σχετικό Excel, είμαι στα ~$960 και για τα δύο.

Reaction score
249
Απάντηση: DIY ICEPower Monoblocks 3ης γενιάς

το roll off που εχουν τα purity οφειλεται στα ενισχυτικα τους;

Reaction score
830
Απάντηση: Re: DIY ICEPower Monoblocks 3ης γενιάς

Το roll-off στις υψηλές των 1000asp και 500asp υπάρχει τρόπος να ξεπερασθεί;

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.648

...Στεναχωριέμαι που θα πρέπει να βγουν στο σφυρί σύντομα, λόγω Ncore, αλλά πιστεύω θα το ξεπεράσω... :205:
Όλο αλλαγές είσαι! Επιτέλους πάρε μια απόφαση, να ξέρουμε με τί άνθρωπο έχουμε να κάνουμε, μπαααααα!...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Με κάποιο buffer (χρησιμοποιούν οι περισσότεροι κατασκευαστές - δε γνωρίζω αν υπάρχει κάτι στην είσοδο των Purity πάντως).
Αν και οι υψηλές των ASP έχουν θεματάκια οπότε ίσως είναι καλύτερα με λίγο roll off ψηλά.

Δείτε συγκριτικά το 1000ASP:

...και το 125ASX2 σε BTL όπως το χρησιμοποιώ εδώ:

Η βελτίωση είναι σημαντική στην 3η γενιά.

Όλο αλλαγές είσαι! Επιτέλους πάρε μια απόφαση, να ξέρουμε με τί άνθρωπο έχουμε να κάνουμε, μπαααααα!...
Μα έχω καταλήξει, μην κοιτάς που το πηγαίνω μέσω Τρικάλων για να απολαύσω τη διαδρομή. :116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.336

Το βασικό "πρόβλημα" που με ενοχλούσε είναι ότι έχουν ένα θεματάκι με την αντίσταση εισόδου όλα τα ICE (κυρίως στις υψηλές συχνότητες - εμφανίζεται ως roll-off) κι αυτό, παρά τις άλλες σημαντικές βελτιώσεις, δεν έχει λυθεί ούτε στην τρίτη γενιά.
Mε ένα buffer το λύνουμε οριστικά (και ανεξάρτητα από το τι θα συνδεθεί πριν τον τελικό) οπότε στην είσοδο έβαλα διακριτό κύκλωμα μοναδιαίου κέρδους βασισμένο σε δύο AMB A20s ανά κανάλι (με τα Toshiba JFETs τους, τις Dale αντιστάσεις τους και τα ρέστα).

Επιπλέον πίσω από τις RCA εισόδους μπήκαν άριστης ποιότητας μετασχηματιστές (της CineMag) που μετατρέπουν το σήμα σε balanced πριν το στείλουν στα buffer.
Δε μου λες, μόνο με τον CineMag δεν "έρχεται" αρκετά το θέμα της αντίστασης εισόδου;

Το RC στην είσοδο το ξήλωσες από την πλακέτα;

ΥΓ Εύγε ΜΑΣΤΟΡΑ. Τα σέβη μου...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.336

κι εκείνη η γέφυρα κει κάτω τι ρόλο βαράει;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.336

ΙΜΗΟ πάντως, το ρολόφ της μοντούλας είναι ένα από τα πολλά "θετικά" στοιχεία της. Άλλωστε, σιγά μωρέ το ρολόφ πχια! τι είναι; 1 ντιμπί; μα για όνομα... Αν πάντως το "έσιαξες", για να "γουστάρεις" θα πρέπει να το ξαναφτιάξεις με φιρ-φιράκια... του φιρ ορ νοτ του φιρ; ωχ, θα μας την πέσουν τώρα για ψηφιακά φίλτρα σε ψηφιακούς ενισχυτές, πχιος τους ακούει τώρα... τες πα, επί του θέματος του μικρού και δαχτυλιδένιου ρολόφ, ξέρεις την άποψή μου (του φλατ ορ νοτ του φλατ;) εκτός κι αν είναι έτσι και το ηχείο, ή αν ο χώρος έχει υπερβολικά χαμηλό χρόνο αντήχησης κει πάνω, σε σχέση με το πιο κάτω, ή αν είσαι και πολύ περίεργος ρε παιδί μου, οπότε πάσο. ένιγουέι...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: DIY ICEPower Monoblocks 3ης γενιάς

Δε μου λες, μόνο με τον CineMag δεν "έρχεται" αρκετά το θέμα της αντίστασης εισόδου;
Σίγουρα αντιμετωπίζεται σε κάποιο βαθμό αλλά, όταν είχα ρωτήσει τη θεία B&O, μου είχαν πει ότι είναι καλύτερα με κάποιο active κύκλωμα.

Το RC στην είσοδο το ξήλωσες από την πλακέτα;
Είπα να βεβαιωθώ ότι δουλεύουν πριν κάνω παρεμβάσεις στην πλακέτα. :116:
Εσύ τα είχες ξηλώσει ε;

κι εκείνη η γέφυρα κει κάτω τι ρόλο βαράει;
High Current Safety Loop Breaker Circuit
Σε λιγότερο "αντρικές" συσκευές (όπως DAC, ενισχυτές ακουστικών), βάζω μόνο R-C παράλληλα.

ΙΜΗΟ πάντως, το ρολόφ της μοντούλας είναι ένα από τα πολλά "θετικά" στοιχεία της.
Συμφωνώ. Και θα "κάτσει" σε περισσότερα συστήματα.
Αλλά εμείς θέλουμε φλατ γιατί είμαστε υπερήφανοι και δε θέλουμε βοήθεια, κάνουμε ρολόφ και μόνοι μας (ξέρεις εσύ).... :144:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.336
Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY ICEPower Monoblocks 3ης γενιάς

High Current Safety Loop Breaker Circuit
Σε λιγότερο "αντρικές" συσκευές (όπως DAC, ενισχυτές ακουστικών), βάζω μόνο R-C παράλληλα.

έτσι, να μαθαίνει κι ο Μελίδης...

βάζεις και RC παράλληλα; χμ χμ, εγώ βάζω RC σε σειρά! ή και σκέτο R ή και σκέτο C. Ότι έχω σε απόσταση "χεριού", που να σηκώνεσαι τώρα....:116::116::116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.336
Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY ICEPower Monoblocks 3ης γενιάς

Σίγουρα αντιμετωπίζεται σε κάποιο βαθμό αλλά, όταν είχα ρωτήσει τη θεία B&O, μου είχαν πει ότι είναι καλύτερα με κάποιο active κύκλωμα.
πολύ μπάι δε μπουκ είσαι βρε αδερφάκι μου! χαλάρωσε λιγάκι, και σινεμάγκ και άλφα 20, και σως, και τη μάνα του και τον πατέρα του βάζεις, αμαν πχια! δεν είναι σάντουιτς αυτό, φουλ γεύμα είναι!

ναι, ένα σινεμάγκ ναι, το θέλει ο πάτος του, αλλά από και κι έπειτα κι οι ψείρες κουράστηκαν στο ξεψύργιασμα! χαχαχαχα

(όχι ότι δεν έχεις δίκιο, αλλά νέο παιδί είσαι, που να φτάσεις και στην ηλικία του Κωνσταντίνου, φαντάσου πόσο γεροπαράξενος θα γίνεις! χα-λα-ρα! θες επειγόντως επίσκεψη στη σαλόνικα μπιτς!!!!!!!!!)

Είπα να βεβαιωθώ ότι δουλεύουν πριν κάνω παρεμβάσεις στην πλακέτα. :116:
Εσύ τα είχες ξηλώσει ε;
κοίτα, αν το είχα να παίζει τα κυρίως ηχεία μου, θα τα ξήλωνα πριν βγάλω ολόκληρη τη ζελατίνα από την πλακέτα. αποκλείεται να τό'βαζα να παίξει με αυτά τα μπλιμπλίκια κει πάνω. τώρα όμως που το έχω το εν λόγω ενισχυτίδιο χωμένο ανάμεσα στα πολύμπριζα του htpc κάτω από το έπιπλο με την βαρελίσια μπύρα, για να παίζει τα δυο πίσω κανάλια του πολυκάναλου ντόλπι τάδε στο χομ σίνεμα, ε, να σε πω την αλήθεια, δε δίνω πχια σημασία...

Αλλά εμείς θέλουμε φλατ γιατί είμαστε υπερήφανοι και δε θέλουμε βοήθεια, κάνουμε ρολόφ και μόνοι μας (ξέρεις εσύ).... :144:
χαχαχαχα, α ρε σκαλούμπακας που σε χρειάζεται....

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY ICEPower Monoblocks 3ης γενιάς

πολύ μπάι δε μπουκ είσαι βρε αδερφάκι μου!
Μου έμεινε κουσούρι από το σχολείο επιθεωρητών ISO 27001 που είχα παρακολουθήσει ένα φεγγάρι. :116:

Μιλώντας για κουσούρια, ο AMB χρησιμοποιεί σκέτο RC αλλά γειώνουν όλα στην είσοδο. :121:

Reaction score
1.772

πρεπη να κανονισουμε τιποτα μετα το πασχα.
μεγειες.

Reaction score
1.789

Κωστα μπραβο και απο εμενα!!

Πολυ ομορφη, και συμαζεμενη δουλεια!!

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Thank you Takis!
Please, αφήστε τον θείο Μάνο στην ησυχία του με αυτά τα πικάπ... Όλο ξοδεύει και δε θα μαζέψει ποτέ τα χρήματα που θέλει για την Metric! :116:

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.362
Members
38.689
Νεότερο μέλος
s channel