DIY Masking

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ειτε το θελουμε, ειτε οχι, το 2.40:1 ειναι εδω και ειναι και το
μελλον!
Τι κανουμε ομως με τα αλλα φορμα?
Την τηλεοραση?

Για ριξτε μια ματια στο υπεροχο masking που κατασκευασε ο φιλος
στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου...

Αναλυτικα

Reaction score
1
Απάντηση: Ναι, το masking τον μάρανε...

Ανοιχτόχρωμο μπεζ ταβάνι, κεραμιδί πλαινοί τοίχοι, λευκή μοκέτα στο πάτωμα! :111:

Κάποιος πρέπει να του μιλήσει για το Rexona! :204:

Reaction score
1
Όμορφος χώρος!

[STYLE="note"]Παναή, κοίτα λίγο τα χρώματα στο monitor σου, γιατί έχω μια φοβερή υποψία...[/STYLE]

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Re: DIY Masking

[style="note"]Παναή, κοίτα λίγο τα χρώματα στο monitor σου, γιατί έχω μια φοβερή υποψία...[/style]
:142::142:
Λες να εχει αχρωματοψια και τοσο καιρο να μην το εχουμε παρει ειδηση?

Reaction score
1
Απάντηση: Re: DIY Masking

Όμορφος χώρος!

[style="note"]Παναή, κοίτα λίγο τα χρώματα στο monitor σου, γιατί έχω μια φοβερή υποψία...[/style]

Δηλαδή, φίλτατε;! :118:

Και είναι και CRT μάλιστα, της πλάκας βέβαια, αλλά δεν παύει να είναι... CRT! :137:

Εννοώ φυσικά ότι δεν έχει καμία σχέση στο χρωματικό τρίγωνο, με τα φτηνά LCD με τα πάνελ TN, που είναι για να τα κλαίνε οι ρέγγες...

Για έλα να κάνουμε μια σύγκριση, μπας και βγάλουμε άκρη. Περιέγραψέ μου τους χρωματικούς τόνους που βλέπεις εσύ...

Π.χ., έγραψα λευκή μοκέτα ενώ την βλέπω προς το μπεζ, μια και πιθανολόγησα ότι ο εσωτερικός φωτισμός του χώρου ρέπει προς το κίτρινο. Για πες κι εσύ...

Reaction score
384
Απάντηση: DIY Masking

Mια χαρα δουλιτσα εκανε ο ανθρωπος, αμεσως να τον κραξετε! Λες να μην ξερει οτι εαν τα ειχε ολα μαυρα θα ηταν καλυτερα? :114:
Εαν αναλογιστουμε οτι ισως και να του κοστισε $2000 το πακετο, καλα ειναι!

Reaction score
1

Λες να μην ξερει οτι εαν τα ειχε ολα μαυρα θα ηταν καλυτερα? :114:
Δημήτρη, αλλού το πήγαινα εγώ. Όταν έχεις τα φράγκα και τον διαθέσιμο χώρο για dedicated room, τότε κάνεις ότι σου γουστάρει.

Π.χ., μπορείς να επιλέξεις οποιονδήποτε χρωματικό συνδυασμό για τους τοίχους και το ταβάνι για την διακόσμηση του χώρου. Όλα αυτά καλά για όσο συζητάς με τους φίλους και μασουλάς ποπ κορν.

Όταν όμως ξεκινήσει η ταινία, τι σε εμποδίζει να έχεις φτιάξει π.χ. ένα σύστημα με διαδρόμους για τους πλαινούς τοίχους και το ταβάνι, έτσι ώστε να έρχονται κουρτίνες με μαύρο βελούδο να σκεπάζουν τα πάντα και να μετατρέπουν τον χώρο στο απόλυτο bat cave; :118:

Με το που θα σβήνει πάλι ο προβολέας, ξαναμαζεύεις όλες τις μαύρες κουρτίνες και ο χώρος επανέρχεται στο φυσιολογικό του look.. :126:

Reaction score
0
Αν δε κάνω λάθος οι κινηματογράφοι έχουν τέτοια και "χειρότερα" χρώματα...

Αλλά ξέχασα υπαρχουν και νεκρ@@ιλοι.

ΥΓ. Α είναι και τα 34 nits του βιντεοπροβολέα "μου"... Όμως ρε φίλοι μου έτσι έχω το απόλυτα βελούδινο μαύρο...

Παπαί, βαβαί, απουπούι.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: DIY Masking

... Για πες κι εσύ...
Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να μετρήσεις επακριβώς αυτό που βλέπεις, χωρίς υποθέσεις και - κυρίως - να σε ξεγελάει το χρώμα: copy-paste στο Photoshop και μετατροπή σε grayscale.

Διαπιστώνεις, με αυτόν τον τρόπο, τα εξής καταπληκτικά:

- Τo masking στην αριστερή πλευρά είναι 96% (του μαύρου). Λογικό, θα έλεγε κανείς. Αυτό όμως που δεν είναι εύκολα αντιληπτό είναι πως ο "κεραμιδί" τοίχος δίπλα του φτάνει στο 93% ! Όχι και τόσο rexona, αν το καλοσκεφτείς.

- Η "λευκή" μοκέτα κινείται στο 30%. Αν αναλογιστείς όμως την περιορισμένη - λόγω υλικού - ανακλαστική της επιφάνεια και τη μικρή - λόγω θέσης - συνιστώσα, οι απώλειες περιορίζονται κατά πολύ.

- Όσο για το "μπεζ" ταβάνι, αυτό - όσο και να μην του φαίνεται - παίζει στο 60%.

Συμπέρασμα: Αν αναλογιστούμε πως τα νούμερα που έγραψα είναι με αναμμένα φώτα και τον προβολέα να παίζει, μια χαρά είναι ο άνθρωπος. Απολαμβάνει έναν όμορφο και ζεστό χώρο που λειτουργεί τόσο με αναμμένα όσο και σβηστά τα φώτα.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DIY Masking

α. - Τo masking στην αριστερή πλευρά είναι 96% (του μαύρου). Λογικό, θα έλεγε κανείς. Αυτό όμως που δεν είναι εύκολα αντιληπτό είναι πως ο "κεραμιδί" τοίχος δίπλα του φτάνει στο 93% ! Όχι και τόσο rexona, αν το καλοσκεφτείς.

β. - Όσο για το "μπεζ" ταβάνι, αυτό - όσο και να μην του φαίνεται - παίζει στο 60%.

α. Σωστά, αλλά πήρες ένδειξη μόνο από το πάνω μέρος του πλαϊνού τοίχου, που είναι περισσότερο σκοτεινό. Στο κάτω μέρος που φωτίζεται περισσότερο, το μαύρο πέφτει στο 85%! :137:

β. Εδώ θα διαφωνήσω φίλτατε. Το ταβάνι μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στην εικόνα. Να σου θυμίσω λίγο το δικό μου setup: ο Sharp "κρέμεται" στο ικρίωμα, σε απόσταση 1,20 μέτρα από το ταβάνι. Το ταβάνι είναι σε μπεζ απόχρωση, από τα κάμποσα χρόνια που έχει να βαφτεί, μπορείς να διακρίνεις εύκολα τον χρωματικό του τόνο, στο πίσω μέρος της φωτό, σε σχέση π.χ., με το κλιματιστικό, που είναι σε λευκό χρώμα.

Παρόλη λοιπόν την μεγάλη απόσταση του προβολέα από το ταβάνι, και παρόλο που ο Sharp είναι "καντηλάκι" όπως τον παίζω στο High Contrast Mode με την ίριδα εντελώς κλειστή, το ταβάνι μου κατά την διάρκεια των προβολών όχι απλώς φωτίζεται και αντανακλά, θα έλεγα ότι φεγγοβολεί κανονικά! :111:

Φαντάσου τώρα τι γίνεται στο ταβάνι του τύπου, που πιθανότατα θα έχει τον προβολέα ταβανωμένο και λογικά θα παίζει με πολύ περισσότερο φως από τα ταπεινά 9fL που παίζω τώρα που έχει πέσει κάπως και η λάμπα του Sharp... Του Κουτρούλη ο γάμος θα γίνεται από τις αντανακλάσεις! :142:

Αυτό που τον σώζει κάπως, είναι το μεσαίο κομμάτι στο ταβάνι με το βαθούλωμα και τον εσωτερικό φωτισμό, που πιθανολογώ ότι θα απορροφά ένα μεγάλο μέρος των αντανακλάσεων.

Αλλά νομίζω ότι έχουμε και παράδειγμα, από το bat cave του Νίκου (Nix). Ο Νίκος είχε βάψει αρχικά το ταβάνι του σε έναν μεσαίο τόνο του γκρίζου. Από ότι ξέρω δεν κατάφερε τίποτα, οι αντανακλάσεις από το ταβάνι συνεχιζόντουσαν στο φουλ. Δεν ησύχασε παρά μόνο όταν έκανε κατάμαυρο και το ταβάνι!... :142:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.130

Ωραίο το "ικρίωμα" Παναγιώτη. :116: :116:
Ακόμη ίδιο είναι; Δεν υπέστη καμιά αλλαγή;

Reaction score
1

Καμία απολύτως Μιχάλη.

Απλά έχει φύγει αυτός ο εξωτερικός σκληρός δίσκος δίπλα από το HTPC, και έχουν μπει δύο άλλοι εξωτερικοί σκληροί, χωρητικότητας 2ΤΒ. Επίσης έχει μπει άλλος ένας εσωτερικός σκληρός 1ΤΒ μέσα στο HTPC.

Τι να το κάνεις Μιχάλη μου, 5ΤΒ χωρητικότητα έχω και πάλι γεμάτος είμαι!... :141: :137:

Reaction score
0
Δεν βλέπω καμιά παρατήρηση για off topic. Για το μασκάρισμα, που είναι όντως έργο τέχνης κουβέντα.

Κατακαημένε σινεφίλ τι σούμελε να πάθεις!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.432
Members
38.696
Νεότερο μέλος
NikosTs