DIY MAT για πλατό

Reaction score
2.420
Καλησπέρα,θέλω να κατασκεύασω ΜΑΤ για το ακρυλικό πλατό που έχω γιατί έχω πρόβλημα ανάδρασης,και να πιάσω και τις στραβομάρες κάποιων δίσκων.Εχω δει διάφορες κατασκευές στο διαδίκτυο,φελός,φελός με δέρμα,σουλμπορθράνη .Κάποια εφαρμοσμένη πρόταση με θετικά αποτελέσματα?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Απάντηση: DIY MAT για πλατό

Καλησπέρα,θέλω να κατασκεύασω ΜΑΤ για το ακρυλικό πλατό που έχω γιατί έχω πρόβλημα ανάδρασης,και να πιάσω και τις στραβομάρες κάποιων δίσκων.Εχω δει διάφορες κατασκευές στο διαδίκτυο,φελός,φελός με δέρμα,σουλμπορθράνη .Κάποια εφαρμοσμένη πρόταση με θετικά αποτελέσματα?
Αν έχεις πρόβλημα ανάδρασης μην περιμένεις να σωθείς να ένα ματ. Θέλει περισσότερο ψάξιμο το πως θα ξεφορτωθείς την ανάδραση...

Reaction score
677

Αν έχεις πρόβλημα ανάδρασης μην περιμένεις να σωθείς να ένα ματ. Θέλει περισσότερο ψάξιμο το πως θα ξεφορτωθείς την ανάδραση...
Η ανάδραση θέλει άλλη αντιμετώπιση. Αν θέλεις να βάλεις κάτι καλό βάλε νεοπρένιο 3χλστ. Αν και προτιμώ κατευθείαν πάνω το δίσκο.

Reaction score
2.248

Η πρώτη σου κίνηση είναι να βρεις ένα άλλο σημείο τοποθέτησης του πικαπ όπου θα μειωθεί το φαινόμενο της ακουστικής ανάδρασης. Εάν δεν είναι εφικτή η μεταφορά του τότε θα προχωρήσεις στην μείωση του φαινομένου με άλλη αντιμετώπιση που περιλαμβάνει από τοποθέτηση των ηχείων στον χώρο μέχρι την στήριξη του πικάπ, αλλαγή ιδιοσυχνότητας κτλ

Εάν μπορείς βάλε μια χοροταξική photo του πικαπ σου σε σχέση με τα ηχεία σου.

Reaction score
2.420

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Γιώργο ο χώρος είναι στην παρακάτω φωτογραφία με τα προβλήματά του,δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει η θέση του συστήματος το μόνο που έχω σκεφτεί το πικάπ να πάει στην θέση που είναι το μπομπινόφωνο για να μην είναι κοντά στο ηχείο(στην πλατη του κάθε ηχείου υπάρχουν δύο δεδεκάιντσα ).Κάθε προταση ειναι ευπροσδεκτη.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.629

Προφανώς πρέπει να αλλάξεις το πικάπ με κάποιο που να έχει ανάρτηση.

Με την εξαίρεση του SL1200MK2, το οποίο είναι πικάπ ειδικών αποστολών και με ειδικές δυνατότητες, ... Άσε δηλαδή που το MK2 θα έπαιζε πολύ καλύτερα από αυτό το VPI στη συγκεκριμένη θέση...

Reaction score
1.789

Φιλε Αντρεα το ιδιο προβλημα ειχα και εγω με ενα pro-ject rpm4 και το εστειλα!!!!

Πηρα ενα THORENS TD 160 που εχει αναρτηση οπως λεει και ο Κωστας .Του αλλαξα το πλινθ , εκανα και καποια αλλαγη που μου ειπε ο geovaz στο κατω καπακι [αλουμινιο 3χιλ] και ολα οκ!!!!!! επισης εγω του εσφιξα λιγο παραπανω τα ελατηρια!! [μου αρεσει καλυτερα στο μπασο]

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.751

Με την εξαίρεση του SL1200MK2, το οποίο είναι πικάπ ειδικών αποστολών και με ειδικές δυνατότητες,
Και για του λόγου το αληθές...

Σχεδόν ακουμπάνε , αλλά απο ανάδραση μηδέν.

Reaction score
30.356

Αντρέα το καπάκι του πικάπ δεν είναι αφαιρούμενο?
Πρέπει να παίζει με αυτό?
Πιστεύω οτι αν το αφαιρέσεις , την ώρα που παίζει , θα γλυτώσεις κάποιο ποσοστό της ανάδρασης.

Reaction score
30.356

Επίσης κάτι ακόμα, δοκίμασε να αφαιρέσεις τελείως το μάρμαρο κάτω απο το πικάπ , και βλέπεις, μπορεί και να φιάξει.

Reaction score
2.420

Προφανώς πρέπει να αλλάξεις το πικάπ με κάποιο που να έχει ανάρτηση.

Με την εξαίρεση του SL1200MK2, το οποίο είναι πικάπ ειδικών αποστολών και με ειδικές δυνατότητες, ... Άσε δηλαδή που το MK2 θα έπαιζε πολύ καλύτερα από αυτό το VPI στη συγκεκριμένη θέση...
Κώστα με το ΜΚ2 έπαιζα πολλά χρόνια αλλά είπα να κάνω αναβάθμιση τρομάρα μου.

Reaction score
2.420

Φιλε Αντρεα το ιδιο προβλημα ειχα και εγω με ενα pro-ject rpm4 και το εστειλα!!!!

Πηρα ενα THORENS TD 160 που εχει αναρτηση οπως λεει και ο Κωστας .Του αλλαξα το πλινθ , εκανα και καποια αλλαγη που μου ειπε ο geovaz στο κατω καπακι [αλουμινιο 3χιλ] και ολα οκ!!!!!! επισης εγω του εσφιξα λιγο παραπανω τα ελατηρια!! [μου αρεσει καλυτερα στο μπασο]
Τάκη πολυ ωραία έχεις φτιάξει το THORENS με έχεις βάλει σε πειρασμό γιατί πάντα είχα στο μυαλό μου να πάρω ενα TD 160.Αλλά επειδη οι καιροί είναι δυσκολοι σκεφτομαι να αναβαθμίσω λίγο το VPI να του αλλάξω το MTF και να του βάλω μάρμαρο 30mm αλλά πρέπει να βρω τροπο πως να κάνω τις τρύπες,ή να βάλω πλάκα από μαντέμι. Αλλά και πάλι δεν μπορώ να ξέρω αν θα έχω θετικά αποτελέσματα.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.629

Κοίταξε, δοθείσης της αρχιτεκτονικής του συγκεκριμένου ηχείου, η συγκεκριμένη θέση που έχεις το πικάπ είναι επαχθής. Θα έλεγε κανείς ότι επιδιώκεις την ακουστική ανάδραση. Μερικές ενδεδειγμένες λύσεις...

1. Αντιμεταχώρησέ το με το μαγνητόφωνο, ώστε να είναι κάπως μακριά από την ακτινοβολία των γούφερ.

2. Είτε στη μια, είτε στην άλλη θέση, ντύσε τον πίσω τοίχο πρόχειρα με φίλτρο απορροφητήρα κουζίνας, διπλωμένο στα τρία, σε μια έκταση περίπου μισό μέτρο έξω από το ίχνος του πικάπ, γύρω - γύρω, ώστε να μην υπάρχουν στάσιμα πίσω του, (τα οποία είναι ο κύριος φταίχτης). Βέβαια, αυτή η επένδυση θα φαίνεται άσχημα στο χώρο, αλλά τουλάχιστον να ξέρεις. Άσε που μπορείς να την επενδύσεις με μια ζωγραφισμένη λινάτσα, να είναι κάπως σουλουπωμένη. Λινάτσα όμως, ή έστω κάποιο ηχειόπανο. Όχι πυκνότερο ύφασμα.

3. Πάρε αυτό, ή αυτό, ή αυτό, ή αυτό, ή ακόμη κάποιο TD160 που λέει ο Τάκης, κατά προτίμηση με μονταρισμένο βραχίονα, για να μη μπλέκεις, και κάνε μια σύγκριση. Δε νομίζω να σου κοστίσει πάνω από 200€ μαζί με τα μεταφορικά. Θα βγάλεις πολύ χρήσιμα συμπεράσματα... (Περί high end και αποσβεστικών ματζουνιών. Χαϊεντοκατασκευαστής ή χαϊεντάς που δεν ξέρει να σου εξηγήσει ευθέως τί είναι το Q, χωρίς περιστροφές, χωρίς να σε αρχίσει για "σάντουιτς" και "άποψη" και "εμπειρία 30 χρόνων" και τα τοιαύτα, γύρνα του την πλάτη χωρίς πολλά - πολλά... :105:)

Reaction score
2.420

Επίσης κάτι ακόμα, δοκίμασε να αφαιρέσεις τελείως το μάρμαρο κάτω απο το πικάπ , και βλέπεις, μπορεί και να φιάξει.
Γιάννη το έχω δοκιμάσει και χωρίς το μάρμαρο απο κάτω αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Reaction score
2.420

Κοίταξε, δοθείσης της αρχιτεκτονικής του συγκεκριμένου ηχείου, η συγκεκριμένη θέση που έχεις το πικάπ είναι επαχθής. Θα έλεγε κανείς ότι επιδιώκεις την ακουστική ανάδραση. Μερικές ενδεδειγμένες λύσεις...

1. Αντιμεταχώρησέ το με το μαγνητόφωνο, ώστε να είναι κάπως μακριά από την ακτινοβολία των γούφερ.

2. Είτε στη μια, είτε στην άλλη θέση, ντύσε τον πίσω τοίχο πρόχειρα με φίλτρο απορροφητήρα κουζίνας, διπλωμένο στα τρία, σε μια έκταση περίπου μισό μέτρο έξω από το ίχνος του πικάπ, γύρω - γύρω, ώστε να μην υπάρχουν στάσιμα πίσω του, (τα οποία είναι ο κύριος φταίχτης). Βέβαια, αυτή η επένδυση θα φαίνεται άσχημα στο χώρο, αλλά τουλάχιστον να ξέρεις. Άσε που μπορείς να την επενδύσεις με μια ζωγραφισμένη λινάτσα, να είναι κάπως σουλουπωμένη. Λινάτσα όμως, ή έστω κάποιο ηχειόπανο. Όχι πυκνότερο ύφασμα.

3. Πάρε αυτό, ή αυτό, ή αυτό, ή αυτό, ή ακόμη κάποιο TD160 που λέει ο Τάκης, κατά προτίμηση με μονταρισμένο βραχίονα, για να μη μπλέκεις, και κάνε μια σύγκριση. Δε νομίζω να σου κοστίσει πάνω από 200 μαζί με τα μεταφορικά. Θα βγάλεις πολύ χρήσιμα συμπεράσματα... (Περί high end και αποσβεστικών ματζουνιών. Χαϊεντοκατασκευαστής ή χαϊεντάς που δεν ξέρει να σου εξηγήσει ευθέως τί είναι το Q, χωρίς περιστροφές, χωρίς να σε αρχίσει για "σάντουιτς" και "άποψη" και "εμπειρία 30 χρόνων" και τα τοιαύτα, γύρνα του την πλάτη χωρίς πολλά - πολλά... :105:)
Κώστα σ'ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου ,τελικά μάλλον πάω για THORENS .

Reaction score
153
Re: Απάντηση: DIY MAT για πλατό

Δηλαδή πρέπει να ξέρεις τι είναι το Q για να μην βάλεις πικ απ δίπλα σε ηχείο των 100db με δύο 12'';;;;;
Ασε που αυτά τα πικ απ που σου πρότεινε ο Κόγιας αν τα βάλεις σε αυτή τη θέση,με ζωηρή μουσική θα τα βρείς κολλημένα στο ταβάνι.

Reaction score
153
Re: Απάντηση: DIY MAT για πλατό

δοκίμασε να τα βάλεις όλα εκεί που έχεις το παλιό ράδιο,με μεγαλύτερο καλώδιο ηχείων,πριν κάνεις αλλαγή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.303
Members
38.679
Νεότερο μέλος
knazito