DIY speaker cables

Reaction score
5.895
Καλημέρα φίλοι,
υπάρχει κάποιος εδώ στο DIY τμήμα που ασχολείται με κατασκευή καλωδίων ηχείων;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Εγώ θα έλεγα... Και ποιος Ντιούης δεν έχει ασχοληθεί!

Δεν είναι απαραίτητο να κάνει απλά τον τερματισμό κάποιος.
Υπάρχει μεγάλο παιχνίδι με τις διατομές των καλωδίων, με τους συνδυασμούς διατομών, με τα μονωτικά και με τον τρόπο συναρμολόγησης ή καλύτερα τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά που επιθυμείς να έχει το καλώδιο.

musicfanatic ρώτησε συγκεκριμένα τι ακριβώς θέλεις, μήπως κάποιος εδώ έχει ασχοληθεί.

Reaction score
1.173
Έχω φτιάξει τα δύο παρακάτω από TNT-Audio
Τα ubyte μου φανήκαν περισσότερο ισορροπημένα και γενικά καλύτερα. Και στις δύο κατασκευές είχα πολύ καλής ποιότητας υλικά-καλώδια.

Στα ubyte χρησιμοποίησα το μαύρο καλώδιο που βρίσκεις στα μαγαζιά με φύλο χαλκού(Επένδυση) και τεφλόν και όχι το απλό λευκό.

Εάν είσαι Αθήνα πέρνα μια βόλτα από το Ηράκλειο να στα δώσω να τα δοκιμάσεις πριν κάνεις κάτι.

Reaction score
4.985
Αν προορίζονται για το σύστημα της υπογραφής σου
θα έλεγα να ξεχάσεις οτιδήποτε solid core αν και είμαι οπαδός.
Θα είναι too much of a good thing.

Περιορισου σε πολυκλωνο χαλκό καλής ποιότητας με έμφαση
στην θωράκιση και στην απομόνωση κραδασμών.
Αυτα βέβαια χωρίς να το έχω ακουσει. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Reaction score
5.895
Ας υποθεσουμε οτι δεν υπαρχει κανενα καλωδιο αυτη τη στιγμη. Με δεδομενα: Ενισχυτης 2x280w 8ω 2x560w 4ω, απαιτουμενο μηκος καλωδιου 5 μετρα, ηχειο 3 δρομων με 1 γουφερ 8 ιντσων, 86db 8ω, αποκριση συχν 28Hz-20KHz, ποιο θα ηταν το πλεον κατάλληλο καλωδιο και αν υπαρχουν οδηγιες κατασκευης του, και ενδεχομενως καποιος να βοηθησει στο project

Reaction score
4.985
Αν σου είναι εύκολο, δοκίμασε ως έχει και ατερματιστο το mogami w3082 ομοαξονικό
είναι καθαρό, λεπτομερές και γλυκοηχο, αν σου λένε κάτι οι όροι αυτοί.

Μπορεί να σε γλυτώσει από τον κόπο....

I

iason

Guest
Αν σου είναι εύκολο, δοκίμασε ως έχει και ατερματιστο το mogami w3082 ομοαξονικό
είναι καθαρό, λεπτομερές και γλυκοηχο, αν σου λένε κάτι οι όροι αυτοί.

Μπορεί να σε γλυτώσει από τον κόπο....
Σε τι ηχεια το έχεις δοκιμάσει?

Reaction score
1.391
Αν έχεις απαιτήσεις δεν κάνει..
Το έχω...
Είναι γλυκό και μαλακό αλλά καθόλου αναλυτικό , έως θολό θα έλεγα και με σημαντικό ρολοφ επάνω...
Ξαναλέω.. αν έχεις απαιτήσεις..

I

iason

Guest
Το έχω...
Είναι γλυκό και μαλακό αλλά καθόλου αναλυτικό , έως θολό θα έλεγα και με σημαντικό ρολοφ επάνω...
Εχω και μεγαλες μαλιστα.Ευχαριστω.

Reaction score
11.759
Σύμφωνα με τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του καλωδίου που φαίνονται παρακάτω, εγώ προσωπικά θα προτιμούσα καλώδιο με μικρότερη inductance, για 5 μέτρα καλώδιο ανά ηχείο. Αλλιώς λίγο πιο κοντό μήκος, αν είναι εφικτό.

http://www.mogamicable.com/category/bulk/speaker_cable/pure_sound/

A

AKARL

Guest
Ας υποθεσουμε οτι δεν υπαρχει κανενα καλωδιο αυτη τη στιγμη. Με δεδομενα: Ενισχυτης 2x280w 8ω 2x560w 4ω, απαιτουμενο μηκος καλωδιου 5 μετρα, ηχειο 3 δρομων με 1 γουφερ 8 ιντσων, 86db 8ω, αποκριση συχν 28Hz-20KHz, ποιο θα ηταν το πλεον κατάλληλο καλωδιο και αν υπαρχουν οδηγιες κατασκευης του, και ενδεχομενως καποιος να βοηθησει στο project
Δυο προτάσεις που, θεωρώ, ότι δεν χάνεις κάτι να εξετάσεις ως "πρώτη ύλη" είναι της Βαν Ντάμμε Κέϊμπλς.

1) Van Damme Blue Series Studio Grade classic pro loudspeaker cable 2x6.00mm twin axial
με ενδεικτική τιμή στο εβαυ.κο.υκ.

2) Van Damme Tour Grade 2 x 6.00mm twin-axial
με ενδεικτική τιμή στο εβαυ.κο.υκ.

Reaction score
4.985
Το έχω...
Δεν είναι το καλλιτερο που υπάρχει απλώς το προτεινω για δοκιμή στο συγκεκριμένο σύστημα.
Προσωπικά βρίσκω ότι όλα τα φτηνα πολυκλωνα προκαλούν ένα μικρό ή μεγάλο smearing (θολωμα).
Χρησιμοποιώ το spendor sp2/2 για δοκιμές.

Last edited:

Reaction score
5.895
Τελικά, λέω να "κάτσω στα αυγά μου"...δεν έχω πειστεί καθόλου ότι αξίζει μία-χωρίς προηγούμενη ακρόαση/δοκιμή-αλλαγή σε καλώδια γενικώς. Μέχρι τώρα, όποτε έχω προβεί σε αλλαγή καλωδίων (χωρίς προηγούμενη ακρόαση), μάλλον έχω απογοητευτεί από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα!

Reaction score
5.895
Τότε γιατί δεν κάνεις καμιά ..... ακρόαση/ δοκιμή.
Το πρόβλημα μου είναι ότι μένω επαρχία και δεν έχω την δυνατότητα να δανειστώ καλώδια για να κάνω μια συγκριτική δοκιμή. Επίσης άλλο πρόβλημα είναι ότι χρειάζομαι καλώδια 5 μέτρων, που πολλές φορές δεν είναι διαθέσιμα ως demo από τους αντιπροσώπους.
Έχεις καμιά ιδέα πως να προσπεράσω αυτά τα εμπόδια;

Reaction score
4.985
Κοιταξε ....αν μιλάμε για την ανησυχία που μας πιάνει κατά καιρούς... μη κάνεις τίποτα.
Η μάλλον κανεις μια μικρή αποχή και επανέρχεσαι.
Αν πραγματικά δεν σου αρέσουν κάποιες λεπτομερειες σ αυτό που ακούς, ψάχνεις καλώδια και ρεύμα.
Αν δεν σου αρέσει κάτι σημαντικά, αλλάζεις μετά από μελέτη τη συσκευή που μπορείς να δόσεις εύκολα.
Αν παρουσιάζεις ολική δυσανεξία στον ήχο σου, αλλάζεις φιλοσοφία.

Για το μήκος μπορείς να μετακινήσεις προσωρινά και μόνο για τις δοκιμές σου τα ηχεία..
Αλλα ολη αυτή η φασαρία προϋποθέτει κίνητρο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης