DIY / Triple-Manos58-Super / Speaker Cable

Reaction score
1.173
Καλησπέρα σας,

Ύστερα από πολύ καιρό παιδεμού και αλλαγών στο σύστηματάκι μου, πήρα την απόφαση ότι έπρεπε να αλλάξω τα καλώδια (γενικά) πικάπ, ηχείων, τροφοδοσίας ….κτλ
Βλέποντας ένα πόστ ανάλογο του ενδιαφέροντος μου, είχε ποστάρει ο Manos_58 ένα link με μία ελβετική εταιρία, ψήθηκα αμέσως μπήκα στο site, μετά από pm, και συμβουλές (Manos_58), πέφτει και η παραγγελία με τα ομοαξονικά…….[FONT=comic sans ms,sans-serif]παρεμπιπτόντως τα παρέλαβα σήμερα, αύριο φτιάξιμο και τα RCA[/FONT]

Για καλώδια ηχείων όμως μου πρότεινε τα Triple-Manos58-Super (TNT-Audio) όπου και κατασκεύασα. Να πω ότι τα προηγούμενα ήταν απλά καλώδια που αγοράστηκαν με την αγορά των ηχείων μου (Επίσης και τα ηχεία όχι τίποτα το σπουδαίο), χώρια ότι τα ακριβοπλήρωσα λόγω άγνοιας και με πιάσανε κότσο.

Μουσική και ειδικά βινύλιο ακούω από τότε που με θυμάμαι και η συλλογή δίσκων συνεχίζεται ακατάπαυστα όλα μου τα χρόνια, αλλά πάντα με μηχανήματα όχι αξιόλογα, και καλύτερα θα έλεγα καθόλου στημένα μεταξύ τους. Για πέντε συνεχόμενα χρόνια έπαιζαν τα παλιά μου ηχεία με καλώδιο πορτατίφ, μην γελάτε παρακαλώ. Ποτέ δεν μπορούσα να πιστέψω ότι τουλάχιστον τα καλώδια ρεύματος και ηχείων είναι τόσο σημαντικά (Με τέτοια μηχανήματα που είχες τι ήθελες?) και μπορούν να βελτιώσουν τον ήχο σου.

Προχτές ολοκλήρωσα τα καλώδια ηχείων και όταν τα τοποθέτησα, πρώτη φορά άκουσα τα ηχεία μου να λειτουργούν, έτσι ένιωσα, πραγματικά δεν είναι η ιδέα μου, είχα δοκιμάσει τρεις διαφορετικούς ενισχυτές (Από φίλους) που πάντα θα είχα ένα καλύτερο ή χειρότερο αποτέλεσμα από την μεταξύ τους δοκιμή αλλά τώρα ένιωσα αναπνοή του συστήματος μου. :610:
Δεν ξέρω τα αποτελέσματα που θα έχουν σε ένα HiEnd Σύστημα, τουλάχιστον στο χώρο μου είναι κάτι παραπάνω από άψογα.

Ακόμα βλέπω ότι οι περισσότεροι λειτουργούν με απλό καλώδιο και απλά χρησιμοποιούν τον βραχυκυκλωτήρα. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο της μη διπλοκαλωδιωσης... Ρωτάω απλά απο άγνοια.:203:

Ευχαριστώ τον Manos58² :607:για τις συμβουλές του.

Επειδή πολλά φράγκα δεν παίζουν αλλά πολλά (Γκαφρά) χρειάζονται για να ξεκινήσεις να ακούς ικανοποιητικά (Σωστά), και με τα φράγκα πολλές φορές ήχο σωστό μπορεί να μην έχεις, θέλει πολύ διάβασμα η υπόθεση, και ασχολία και και και ……..
Τον τελευταίο καιρό στον ύπνο μου βλέπω από εφιάλτες με κομμένα καλώδια και καμένα διοδάκια και γέφυρες, μέχρι όμορφα ξαφνικά τοποθετημένα μηχανήματα στο rack μου. Όλη μέρα sniffaro το AVSITE και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Ζηλεύω όμορφα τις συσκευές σας που πολύ θα ήθελα να έχω, ταυτίζομαι σε πολλά που γράφονται και χαζο-χαίρομε.

Παρακάτω φαίνονται τα καλώδια x2 που έφτιαξα μετά από οδηγίες του Manos58, και συνδεδεμένα στα ηχεία μου.
IMG_2667.jpg IMG_2673.jpg

Το κόστος καλωδίων και θερμοσυστελλόμενων είναι υπερβολικά μικρό και το κόστος βυσμάτων ποικίλει ανάλογα με την ποιότητα.
Εμένα μου κόστισαν 30€, δεν αγόρασα το καλώδιο(45m, CAT 5) λόγο ότι διέθετα ήδη αλλά το κόστος αγοράς του επίσης μικρό.

Sorry για την προσωπική παρένθεση πόνου που εξέφρασα προηγουμένως και τα παιδικά τραύματα ήχου & συστημάτων.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Γράψε και από ποιες συσκευές αποτελείται το σύστημα σου ντε...:109:

Reaction score
1.173
Απάντηση: DIY / Triple-Manos58-Super / Speaker Cable

AMP: ORM cst-70
Turntable: Pioneer PL-530
Phono Stage: Clearaudio SmartPhono
Cartridge: Shure M97xE
Speakers: Wharfedale Diamond 9.5

Αυριο περιμενω ενα Behringer για προενισχυτη και ενα EQ να πειραματιστω.......γενικά το ΣΚ προβλέπει πολύ δουλειά.

Reaction score
1.173
Απάντηση: Re: DIY / Triple-Manos58-Super / Speaker Cable

Όχι αλλά για εκεί βαδίζω......παντως δεν έχει σχέσει η παντόφλα πέφτει.

Reaction score
1.841

Όχι αλλά για εκεί βαδίζω......παντως δεν έχει σχέσει η παντόφλα πέφτει.
Είδα το μπασρεφλέξι κολημένο στον τοίχο, γι'αυτό το είπα...

....αλλά ρε αδερφέ παντόφλα πριν το στεφάνι?

αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το δεις!

Τα καλώδια αυτά τα είχα φτιάξει κάποτε αλλά δε μου "είπαν" τίποτα.

Αφού είσαι στις δοκιμές δοκίμασε και απλό χοντρό πηνιόσυρμα, μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα άσε που θα γουστάρει κι ο ενισχυτής σου!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Re: Απάντηση: Re: DIY / Triple-Manos58-Super / Speaker Cable

Σχετικά με τα καλώδια αυτά...
Έχουν φάει ξύλο καλώδια <<high-end>> κατασκευαστή με τιμή τζιζζζζ (ονόματα δεν λέμε...)
Παρόλα αυτά έχουν πάει χειρότερα σε σχέση με καλώδια σοβαρού κατασκευαστή με κόστος κάτω από 15 ευρώ το μέτρο.

Reaction score
1.173
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DIY / Triple-Manos58-Super / Speaker Cable

Έχουν φάει ξύλο καλώδια <<high-end>> κατασκευαστή με τιμή τζιζζζζ (ονόματα δεν λέμε...)
Παρόλα αυτά έχουν πάει χειρότερα σε σχέση με καλώδια σοβαρού κατασκευαστή με κόστος κάτω από 15 ευρώ το μέτρο.
15€:111::111::111:/m
αλλά σίγουρα για να δεις διαφορά θα πρέπει να έχεις και ανάλογα μηχανήματα έτσι;

Reaction score
1.173

Αφού είσαι στις δοκιμές δοκίμασε και απλό χοντρό πηνιόσυρμα, μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα άσε που θα γουστάρει κι ο ενισχυτής σου!

Έχω πηνία από παλιές μπομπίνες αυτό κάνει; Και θα το συνδέσω έτσι απλά χωρίς επένδυση;…..

Reaction score
1.841

Έχω πηνία από παλιές μπομπίνες αυτό κάνει; Και θα το συνδέσω έτσι απλά χωρίς επένδυση;…..
αν είναι σωστά μονωμένα ναι.

Απλά πρέπει να ξύσεις λίγο τις άκρες για να κάνει επαφή.

Reaction score
1.173

Πριν απο λίγο ράφτηκαν....... δοκιμαστικαν και είναι οκ.

Αυριο τα υπόλοιπα gotham(RCA).... τοποθέτηση νέου καλωδίου στο πικαπ με θηλικα RCA .....Απ'ολα θα του βάλω.

Attachments

Reaction score
2.566
Πέτρο να υποθέσω εννοείς kimber 4ΤC/8TC και Goertz Mi2 ?
Πάντως κάτι Νordost των 20€/μ. με τα οποία τα είχα συγκρίνει εγώ τα φάγαν για πλάκα...πολύ καλύτερα τα ΤΝΤ!

Reaction score
2.566
Υπάρχει κι άλλη πολύ καλυτερη λύση πάντως φίλε brego, όμως είναι λίγο πιο ακριβή και λίγο παίδεμα κατασκευαστικά, στο σάιτ της ΤΝΤ πάλι, λέγονται UBYTE-2. ( http://www.tnt-audio.com/clinica/ubyte2e.html )

Όταν βάλεις τα Gotham πες εντυπώσεις !

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Πέτρο να υποθέσω εννοείς kimber 4ΤC/8TC και Goertz Mi2 ?
Πάντως κάτι Νordost των 20€/μ. με τα οποία τα είχα συγκρίνει εγώ τα φάγαν για πλάκα...πολύ καλύτερα τα ΤΝΤ!
Θα σε παρακαλούσα να μην κάνεις υποθέσεις τη στιγμή που δεν θέλω να πω σε ποια καλώδια αναφέρομαι.
Πάντως ήταν αρκετά ακριβότερα από αυτά που ανέφερες.

Reaction score
2.566

Τί ακριβότερα? Αφού εδώ γράφεις το παραπάνω...τέσπα, δεν φαντάστηκα ότι είναι κακό να πεις ποιά εμπορικά έτοιμα καλώδια είναι καλύτερα από τα ΤΝΤ...στην τελική καλώδια ιδιοκατασκευής είναι...anyway...

Eγώ πάντως είπα τα συγκεκριμένα γιατί ο ίδιος ο Thorsten Loesch στο συγκεκριμένο σάιτ μιλάει γι αυτά πως είναι καλύτερα από τα ΤΝΤ και ήθελα να δω αν έχεις κάνει και ο ίδιος τη σύγκριση...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439

Τί ακριβότερα? Αφού εδώ γράφεις το παραπάνω...τέσπα, δεν φαντάστηκα ότι είναι κακό να πεις ποιά εμπορικά έτοιμα καλώδια είναι καλύτερα από τα ΤΝΤ...στην τελική καλώδια ιδιοκατασκευής είναι...anyway...

Eγώ πάντως είπα τα συγκεκριμένα γιατί ο ίδιος ο Thorsten Loesch στο συγκεκριμένο σάιτ μιλάει γι αυτά πως είναι καλύτερα από τα ΤΝΤ και ήθελα να δω αν έχεις κάνει και ο ίδιος τη σύγκριση...
Όπα... έτσι όπως το έθεσες κατάλαβα πως αναφέρεσαι στα ακριβά καλώδια που ήταν χειρότερα από το ΤΝΤ.
Κανένα από τα δύο καλώδια που αναφέρεις δεν πήρε μέρος στη σύγκριση, για να σου πω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο.
Άλλο ήταν το καλώδιο σοβαρού και μεγάλου κατασκευαστή που πήγε καλύτερα.:126:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Τέτχιες ανώνυμες αναφορές έχουν αξία όση και το βραδινό του "Star".

"Γνωστή TV persona εθεάθη με "γνωστό" παρουσιαστή..........

Reaction score
2.566
Όχι δεν θα σε ρώταγα αυτό...αφού αρκετά επώνυμα καλώδια είναι χειρότερα από το ΤΝΤ τί να πρωτοπείς! :116::129:
Έγινε Πέτρο σε ευχαριστώ!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Re: Απάντηση: DIY / Triple-Manos58-Super / Speaker Cable

Τέτχιες ανώνυμες αναφορές έχουν αξία όση και το βραδινό του "Star".

"Γνωστή TV persona εθεάθη με "γνωστό" παρουσιαστή..........
Φανερώθηκες και εσύ από που ενημερώνεσαι...:103::103::103:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.304
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale