DJ Rotary Mixer

Reaction score
21
Aγαπητή παρέα καλησπέρα .
θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι που πιστεύω ότι έχει γίνει πολύ της μόδας τα ( Rotary DJ Mixer )
θα με ενδιέφερε αν έχει κάποιος γνώση γύρο από το θέμα να με ενημερώσει σχετικά .
Οι τοπ εταιρίες από μια μικρή έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο είναι οι έξεις : ISONOE , CONDESA , ALPHA RECORDING SYSTEM , MASTER SOUNDS .
θα ήθελα να γνωρίζω αν κάποιος από εσάς έχει αγοράσει κάτι από τις συγκεκριμένες εταιρίες και την άποψη τους για το προϊόν?
Και προφανώς αν έχω παραλείψει κάποια που να έχει ενδιαφέρον.
Ευχαριστώ Προκαταβολικά

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.186
Υπαρχουν παρα πολλες μαρκες, κι οι καλυτερες θα ελεγα πως ειναι custom η χειροποίητοι.
Οι rotary χρησιμοποιουνται παρα πολλα χρονια τωρα , παρεα με rotary filters , xovers και isolators και ηταν παντα της μοδας απο πολλους djs και παραγωγους και ειδικα στην house και disco σκηνη και φυσικα ακομα παραπανω στην αλλη ακρη του Ατλαντικου.

δειτε και τους : rane, bozak, urei, condesaκαι κανας παλιος ecler η vestax

Reaction score
842
Μπορώ να σου λύσω αρκετές απορίες σχετικά με Rotary.

Είμαι ήδη κάτοχος 2, ενός Formula Sound FF6.2R κι ενός Rane MP2015.
Εντελώς διαφορετικοί κόσμοι μεταξύ τους, καθώς και χρήσεις που προορίζονται.

Ο Rane είναι digital και με διπλές κάρτες ήχου και midi controls επάνω (αλλά με πολύ καλά DACs ως υλοποιήσεις).
Ο Formula Sound, είναι pure analog, με isolator και φίλτρα ουσιαστικά σε κάθε κανάλι.

Mastersounds θα συνιστούσα να αποφύγεις γιατί η ποιότητα κατασκευής είναι μέτρια, το δε κόστος υψηλό για να την αντισταθμίσει. Άλλοι τους θεοποιούν, εγώ τους θεωρώ τυπικές βιομηχανικούρες. Μπορείς να βρείς και καλύτερα μηχανάκια. Επίσης παίζει τελωνείο λόγω Αγγλίας.

Condesa, ΝΑΙ, αλλά θα φάς τελωνείο λόγω αποστολής από Αυστραλία. Μια επικοινωνία με τον Mendi (designer), θα σου λύσει τις όποιες απορίες και θα σε κατατοπίσει.

Isonoe, mixed feelings για τον 420, καλό θα ήταν να τον δουλέψεις, ακούσεις, συκρίνεις πριν τον πάρεις.

Varia instruments 40, ενδιαφέρουσα κατασκευή, τελειώς old school όπως και οι 2 προηγούμενοι. Mixed feelings για το support από αυτά που διαβάζω.

Taula, ακούγονται διάφορες φήμες και για το design και για το support, εκτιμώ ότι υπάρχουν διάφορες άλλες λύσεις με λιγότερο ρίσκο.

ARS, εξαιρετικό signal path, λιτοί σε εμφάνιση, καθαροί σε ήχο, αλλά πανάκριβοι. Κι αυτό που τους κάνει ακόμη πιο πανάκριβους, είναι το τελωνείο από Iαπωνία. Για μένα είναι top (ή τουλάχιστον μέσα στους 3 top).

Omnitronic, πολύ καλή budget λύση, αλλά όπως το είπα, budget λύση για όποιον θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στο rotary club. Δε συγκ΄ρινεται με τους κατά πολύ ακριβότερους boutique mixers.

Formula Sound, επίσης top λύση, δοκιμασμένοι οι FF4000/FF6000 και FF4.2/FF6.2, έχω τον FF6.2R και είμαι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος.
Η σειρά FF4.2/FF6.2 φοράει γραμμικό τροφοδοτικό.
Ακριβές λύσεις και αυτοί, όμως ο Barry (Formula Sound designer), έχει πετύχει καλή συνεργασία με τον Thomann στη Γερμανία, οπότε βρίσκεις εκεί τα προϊόντα τους με 3 χρονια εγγύηση μάλιστα και φυσικά χωρίς τελωνεία.

Rane, ο MP2015 από άλλους αποθεώνεται, αλλά ορισμένοι snob του είδους τον απαξιώνουν. Στην πράξη όπως ανέφερα είναι ένα εντελώς άλλο είδος και μάλιστα το μοναδικό στην κατηγορία του.
Τον συγκεκριμένο τον χρησιμοποιώ για Ableton και για Traktor/Serato use. Όμορφο μηχανάκι που σε ήχο σαφέστατα πατάει οποιονδήποτε Pioneer (ακόμα και DJM-V10) και φτάνει πολύ κοντά στα επίπεδα των analog.
Λόγω εξαιρετικών DACs, μπορείς να του κουμπώσεις απευθείας πηγές μέσω coaxial in. Οι Phono preamps του είναι αρκετά decent, όμως δε φτάνουν τους Formula Sound προφανώς.

Αυτά, ανάλογα το budget που θες να διαθέσεις, μπορώ να σε κατατοπίσω κι αντίστοιχα.

Reaction score
21
Αγαπητό μέλος σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες ,
μου φαίνεσαι πολύ καλά διαβασμένος.
Δυστυχώς αυτή την περίοδο τρέχω σαν τρελός από δουλειά .
Θα ήθελα να τα πούμε εκτενέστερα ,φτάνει να βρω χρόνο!
με εκτίμηση ,
Μανώλης

Reaction score
842
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη ζούμε τρέχοντας μόνο με υποχρεώσεις.
Το λέω εντελώς φιλικά, γιατί έχω ξανακούσει αυτό με το τρέξιμο και σε προηγούμενη συνομιλία μας.

Όλοι μας σίγουρα τρέχουμε με υποχρεώσεις στη δουλειά, όμως πάντα χρειάζεται λίγος χρόνος ως προτεραιότητα για να κάνουμε κάτι μικρό που να μας ευχαριστεί και να μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε...

Καλή δύναμη και ό,τι θέλεις πόσταρε για να λάβεις και πιο πολλές απαντήσεις, γνώμες, εμπειρίες, αλλά και για να μπορέσει κι άλλος κόσμος να λύσεις τις όποιες απορίες διαβάζοντας. :)

Reaction score
21
Το θεωρώ παρά πολύ σωστό αυτό που λες.
Και μακάρι όλος ο κόσμος να το λάμβανε σοβαρά υπόψιν
απλά υπάρχουν κάποιες οικογένειες από τρία τέσσερα πέντε άτομα ,
που όλη την δουλειά την κάνει ένας και δεν προλαβαίνει κιόλας.
Σε μια τέτοια περίπτωση είμαι μπλεγμένος.
Και για να μπορέσω να αποκτήσω αυτά που επιθυμώ όπως ένα μίκτη πχ
θα πρέπει να μου βγει το λάδι τώρα.

Reaction score
1.549
Νομίζω η πιο ολοκληρωμένη λύση αν αναζητάς ήχο και όχι μπιχλιμπίδια είναι η ARS. Έχω συγκρίνει τον δικό μου 4100 στο σύστημα μου το οποίο είναι ενεργό - κορνας και άκρως αποκαλυπτικό με τον ορίτζιναλ urei 1620, rane 2016 , mastersounds τον δικάναλο, bozak cma2dl. Ο alpha σε ανάλυση - δύναμη - stereo image, separation και summing δεν συγκρινόταν με κανέναν. Ο 2015 είναι μεν καθαρός αλλά αδιάφορος στο μιξινγκ και γενικά καλό είναι να αποφεύγεις κατασκευές Smd. Σίγουρα θα πρέπει να επενδύσεις και στα ανάλογα περιφερειακά αν δεν θες αυτό που θα πάρεις να ακούγεται σαν pioneer .

47F1D538-B015-4C91-A8C8-0AF1AF2CC587.jpeg

Reaction score
842
Ισχυουν αυτα που ειπε ο προλαλλησαντας, ο ARS ειναι πιο συγχρονος και πιο καθαρος απο εναν παλαιοτερης γενιας Bozak, Urei κλπ.

Αν αλλαζα τον Formula Sound μου ποτε, θα πηγαινα στον 9900 Pro προσωπικα, για την ωρα λεω να κατσω στα αυγα μου. 🤣😂

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.893
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster