DLP απόψεις

Reaction score
0
Μια και έχει γίνει πολύ μεγάλη κουβέντα για τους dlp βιντεοπροβολείς για το πόσο κουραστικοί είναι, για το πόσο rainbow έχουνε ή δεν έχουνε δεν σας κρύβω ότι 6 χρόνια που ήμουνα κάτοχος του LCD sony 10 (με το απαίσιο μαύρο και τα «πλαστικά» παστέλ χρώματα) όταν έφτασε ή ώρα να τον αλλάξω προβληματίστηκα πάρα πολύ για το τι προβολέα έπρεπε να πάρω και πια τεχνολογία έπρεπε να διαλέξω.
Να πάρω DLP που πάντα μου άρεσε η εικόνα τους όποιον και αν έβλεπα από τον Χ1 πού είναι για επαγγελματική χρήση μέχρι και τον ΙΝ76 που είναι καθαρά κινηματογραφικός? Αν όμως μετά τον αρχικό εντυπωσιασμό αρχίζει να με κουράζει η εικόνα, μετά από κάποια ώρα να με πιάνουν πονοκέφαλοι, να βλέπω ουράνια τόξα (ελπίζω όχι με αγγέλους) τι να κάνω θα ξεκινήσω και εγώ να τους καταριέμαι μαζί με τους άλλους? Να ψάχνω να τον πουλήσω χωρίς καλά-καλά να μην τον ξέρω?
Μετά υπάρχει και ο εύκολος δρόμος της «σιγουριάς» των LCD που απ’ ότι λένε είναι ξεκούραστοι, (εγώ τουλάχιστον με τον sony πάνω από μια ταινία μπορώ να πω ότι ήταν πολύ κουραστικός και είχα και έντονους πονοκεφάλους όταν το παράκανα παρόλο που είχε πολύ χαμηλή φωτεινότητα) δεν υπάρχει «ουράνιο τόξο» και άλλα «κακά και δεινά» των DLP. Από αυτούς λοιπόν τους καινούριους είδα τον Hitachi 200 που μου άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις από το κάκιστο μαύρο, το πέπλο αλλά και την θαμπάδα που απ’ ότι μου είπε ο πωλητής μάλλον πρέπει να έτυχε το συγκεκριμένο κομμάτι, καθώς και τον sony 60 που μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε αλλά όχι σε βαθμό που να με κάνει να τον προτιμήσω από έναν DLP όπως τον infocus IN76. Εκεί λοιπόν που τον είχα ζαχαρώσει και είχα αρχίσει να κάνω «πονηρές» σκέψεις για την απόκτηση του (πώς να πω στην γυναίκα μου και πώς να δικαιολογήσω στον εαυτό μου ότι ο sony vpl-10ht που είχα δώσει μια περιουσία για να τον αποκτήσω 2.100.000 δρχ. και είχα στερηθεί πολλά πράγματα επειδή κάηκε η λάμπα του αξίας 800 περίπου ευρώ έπρεπε να παροπλιστεί, για να μην πω πεταχτεί αφού θα είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να τον πουλήσω σήμερα έστω και 200 ευρώ χωρίς την λάμπα). Αποφάσισα ότι καλός και άψογος ο in76 αλλά και τα 2.000 ευρώ που χρειάζεται για την απόκτηση του είναι και αυτά καλά, αφού τα 1500 από αυτά θα χαθούνε όταν σε 2 χρόνια που θα κοστίζει 1000 ευρώ καινούριος, μεταχειρισμένος πάνω από 500 με 600 ευρώ αποκλείεται να πιάσει. Πρόσφατο παράδειγμα ενός ατόμου που πουλάει τον infocus 4805 700 euro με 440 αν θυμάμαι καλά ώρες στην λάμπα όταν καινούριος στο pixmania έχει κάτω από 700 ευρώ. Πόσο να των δώσω μου είπε όταν τον είχα αγοράσει πριν 2 χρόνια από κάποιο μεγάλο και επώνυμο μαγαζί (που έκλεισε πρόσφατα) 1800 ευρώ?
Σιγά-σιγά λοιπόν άρχισα να το ξεχνάω τον ΙΝ76 και είχα αρχίσει να σκέφτομαι κάποια πιο λογική λύση το πολύ μέχρι τα 1200 ευρώ ενώ φυσικά ούτε λόγος για DLP αφού το «κοτόσυρμα» που είχε ο benq 100 και ο IN72 (ενώ μου άρεσε η εικόνα τους) δεν μπορούσα να το αντέξω μια και είχα συνηθίσει την συμπαγή εικόνα του sony 10.
Ο optoma HD 70 ήρθε σαν «μάνα εξ ουρανού» αφού τα 1200 που ζητούσε ήταν στα όρια που είχα θέσει. Πολύ καλή ζωντανή εικόνα, με καταπληκτικά χρώματα και το μαύρο που μου έλειπε τόσο καιρό χωρίς πέπλο και άλλες ιστορίες, με μοναδικό ψεγάδι τον θόρυβο στην εικόνα όπου εξαρτάται πάντα από τις εγγραφές των dvd για το πόσο ορατός ή αόρατος θα είναι καθώς επίσης και την καθαρότητα που σου δίνει την αίσθηση ότι με μισό κλίκ ακόμα θα πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Αυτό με έχει βάλει στην πρίζα για να αλλάξω το περσινό dvd player sony 52 και να πάρω ένα με ΗDMI. Τελειώνοντας θέλω να πω κάτι που το θεωρώ πολύ βασικό μιας που δεν το πίστευα ούτε και εγώ. Μετά από 3,5 ταινίες που είδα χθες το βράδυ (στην 4η δεν κρατήθηκα και κοιμήθηκα στην μέση στον καναπέ) όχι μόνο δεν είχα πονοκέφαλο αλλά ούτε καν τα μάτια μου με ενοχλήσανε. Μήπως τελικά έχουμε αγχωθεί χωρίς λόγο για τους DLP για το πόσο κακοί είναι? Μήπως ο κακός ο «λύκος» είναι τελικά ένα άκατο «αρνάκι»? μήπως όταν βλέπουμε από DLP ψάχνουμε για ψεγάδια και χάνουμε την ουσία?

Reaction score
118
Οι μύθοι έχουν καταρεύσει αγαπητέ.
Απλά για τον χαβαλέ τον διατηρούμε κάποιοι εδω μέσα. :lol:

Reaction score
164
Ούτε μύθος υπάρχει, ούτε για τον χαβαλέ γίνεται η ιστορία. Σε ΟΛΕΣ τις παρουσιάσεις DLP ανεξαρτήτως τροχού και ταχύτητας και rainbow έβλεπα, και το κεφάλι μου με ενοχλούσε μετά. Και δεν ήμουν ο μόνος. Για αρκετούς ο κακός λύκος υπάρχει. Και είναι θέμα ουσίας και πολύ μεγάλης σημασίας. Το ότι κάποιο δεν βλέπουν rainbow δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Επίσης αρκετοί ενοχλούνται, ιδίως ευκαιριακοί θεατές, αλλά δεν ξέρουν ότι έφταιγε το DLP για τη δυσφορία τους ή τον πονοκέφαλο και το αποδίσουν στο ότι δεν έχουν συνηθίσει, και γι' αυτό και δεν λένε τίποτα, Σάκη (γιατί ξέρω τι θα πεις :p )
Προσωπικά ΔΕΝ μπορώ να δω ολόκληρη ταινία σε DLP.

Reaction score
118
Πάντως σε κανέναν δεν έδωσα panadol μετά απο ταινία φίλε μου.
Δεν έχω τους λέω. Μόνο ponstan αν θές. :mrgreen:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Κατ'αρχας κατι για τους υπολοιπους Κρητικαρους.
Ο Siera Victor ειναι ο μονος αυθεντικος συντεκνος μου(αρα Ρεθεμνιωτης), τον γνωριζω πολλα χρονια απο...αλλες εποχες , το οποιο σημαινει πως του εχω αδυναμια και θα ηθελα να ερθετε σε επαφη μαζι του διοτι στο Ρεθυμνο αισθανεται μονος. :wink:

Παμε τωρα σε οσα αυζητησαμε με τον Μακη και στο τηλεφωνο σημερα το πρωι.

Δυστυχως εχει επικρατησει μια παραφιλολογια σχετικα με τους DLP η οποια και εχει αποτρεψει και πολυ κοσμο απο την αγορα τους.
Στον πολυ κοσμο που με ρωταει δινω το απλουστερο παραδειγμα που μπορω:
"Εαν εβλαπταν θα αφηνα τα ιδια μου τα παιδια ηλικιας 7 & 3,5 ετων να βλεπουν με τις ωρες?"(οι κορες μου εχουν δει εικονα μονο απο DLP και CRT προβολεις-δεν ξερουν καν τι ειναι οι LCD)

Το κακο που δημιουργειται απο ολες αυτες τις ιστοριες πεφτει συνηθως στις πλατες των αμοιρων πωλητων.Σκεφτειτε τι απαντησεις πρεπει να δωσεις οταν ερθει ο μελλοντικος πελατης και σου ζηταει να κατσει στο καταστημα 2-3 ωρες για να δει εαν θα...κουραστει και εσυ εχεις τοσους αλλους να εξυπηρετησεις.

Η αληθεια, οπως και με τοσα αλλα πραγματα γυρω μας, ειναι καπου στην μεση.

Ναι, υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι ενοχλουνται απο τους DLP.
Οχι, σε καμμια περιπτωση το ποσοστο δεν ειναι μεγαλυτερο απο μονοψηφιο νουμερο(τωρα με την τελικη πτωση των τιμων θα δειτε πως ολο και λιγοτεροι θα διαμαρτυρονται :twisted: )
Ναι, υπαρχουν "ευκαιριακοί θεατές"(για να χρησιμοποιησω τον ορο του Unforgiven) οι οποιοι ενοχλουνται απο το μεγεθος της εικονας, συνηθισμενοι καθως ειναι στις 14'' και 17''
Το εχω παθει και εγω την πρωτη φορα που εφερα εναν LCD σπιτι(δεν υπηρχαν DLP ακομα τοτε) και τον επεστρεψα αρον αρον.
Δεν θα επρεπε καθως το φαινομενο κραταει μονο 1-2 ημερες αφου το ανθρωπινο ματι συνηθιζει γρηγορα.
Εαν θελετε προσωπικη εμπειρια, σημερα μπορω να δω ανετα-και το εχω κανει πολλες φορες- δυο, τρεις και τεσσερεις ταινιες συνεχομενες ανετα και ξεκουραστα.Παλαιοτερα, επι πρωτων DLP, δεν μπορουσα.

Τελος, σε πολλους πελατες που θελουν να αγορασουν DLP αλλα φοβουνται περιπτωσεις πονοκεφαλων κλπ κανω μια συμφωνια.
Τους επιτρεπω να αγορασουν το μηχανημα που θελουν με την προοπτικη να το κρατησουν τουλαχιστον δυο εβδομαδες.Αν μετα τις δυο εβδομαδες συνεχισουν να ενοχλουνται μπορουν να το ανταλλαξουν με τον LCD της αρεσκειας τους.
Ολα αυτα τα χρονια, και απο οσο θυμαμαι, μονο 1 η 2 φορες φανηκαν για να στραφουν σε LCD !!!

Και μια συμβουλη:Ποτε μην πατε να δειτε εναν βιντεοπροβολεα, ανεξαρτητου τεχνολογιας, εαν ειστε κουρασμενοι!!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
unforgiven said:
Ούτε μύθος υπάρχει, ούτε για τον χαβαλέ γίνεται η ιστορία. Σε ΟΛΕΣ τις παρουσιάσεις DLP ανεξαρτήτως τροχού και ταχύτητας και rainbow έβλεπα, και το κεφάλι μου με ενοχλούσε μετά. Και δεν ήμουν ο μόνος. Για αρκετούς ο κακός λύκος υπάρχει. Και είναι θέμα ουσίας και πολύ μεγάλης σημασίας. Το ότι κάποιο δεν βλέπουν rainbow δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Επίσης αρκετοί ενοχλούνται, ιδίως ευκαιριακοί θεατές, αλλά δεν ξέρουν ότι έφταιγε το DLP για τη δυσφορία τους ή τον πονοκέφαλο και το αποδίσουν στο ότι δεν έχουν συνηθίσει, και γι' αυτό και δεν λένε τίποτα, Σάκη (γιατί ξέρω τι θα πεις :p )
Προσωπικά ΔΕΝ μπορώ να δω ολόκληρη ταινία σε DLP.
Ακριβώς!

Reaction score
164
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Τελος, σε πολλους πελατες που θελουν να αγορασουν DLP αλλα φοβουνται περιπτωσεις πονοκεφαλων κλπ κανω μια συμφωνια.
Τους επιτρεπω να αγορασουν το μηχανημα που θελουν με την προοπτικη να το κρατησουν τουλαχιστον δυο εβδομαδες.Αν μετα τις δυο εβδομαδες συνεχισουν να ενοχλουνται μπορουν να το ανταλλαξουν με τον LCD της αρεσκειας τους.
Δηλαδή να σου στείλω τον MacGyver; :lol:

Reaction score
6
Το ποσοστό από ότι βλεπω εδώ μεσα και κρίνοντας και από το εαυτο μου , σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πουμε πως είναι μονοψήφιο.
Δεν είναι καθόλου λίγοι οι χρηστές προβολέων που τελικώς κατέληξαν στην επιλογή των lcd βλέποντας και έχοντας παραδεχτεί το ομολογουμένως ( για λιγο καιρο ακομα ) καλύτερο μαύρο – contrast – των dlp.
Είναι πάντως γεγονός πως για να εισαι σίγουρος για ένα dlp πως δεν θα σου δημιουργήσει προβλημα πονοκέφαλων πρέπει να τον παρακολουθήσεις για παραπανω από 10 – 20 λεπτα, πραγμα που στους lcd δεν χρειάζεται.
Ότι βλεπεις αυτό είναι και θα είναι και μετα από 6 ωρες προβολής.
Το λεω αυτό καθώς πριν λιγους μηνες σε αναζήτηση προβολεα ( και άσχετος με το αντικείμενο ) ακουγα αριστερά και δεξια lcdακηδες και dlpακηδες να με προτρέπουν για αυτό που υποστηρίζουν ως το καλύτερο.
Βρεθηκα λοιπον σε τρίωρες και εξάωρες προβολές με φιλους κατόχους lcd και δεν βρηκα ουτε ένα λογο να μη επιλέξω αυτην την τεχνολογία.
Από την άλλη επρεπε να ειμαι σίγουρος για όλα αυτά που σέρνανε για τους dlp .
Είναι αλήθεια η μυθος;
Απόλαυσα λοιπον τον ΙΝ76 και οι πρώτες εντυπώσεις με βρήκαν θετικό, καθώς η εικονα του μου άρεσε, αν και ειχα κάποιους ενδοιασμούς για την τιμή.
Να πω πως rainbow δεν βλεπω και ηταν κατι που το ηξερα από την αρχη. Άλλωστε για να το καταλαβεις αυτό δεν χρειαζονται παραπάνω από 5 λεπτα.
Το θεμα όμως κίνηση;
Καρφωθηκα λοιπον στην καρεκλα του δοκιμαστηρίου και επι 90 λεπτα χάζευα αυτόν τoν dlp .
Δυστυχώς , τοσα λεπτα χρειάστηκα για να αρχίσω να κουράζομαι και να αποκτώ τον πονοκέφαλο που τοσες φορες εχει αναφερθεί στο παρελθόν, και που φυσικα στις εξάωρες προβολές του lcd δεν ένιωσα ποτέ.

Με όλα αυτά θελω να κανω και μια παρατήρηση.
Εάν η απόσταση θέασης μου, δεν ξεπερνούσε τα τρια μετρα για 92΄ και ηταν πχ 5 μετρα το πιθανότερο είναι να κατέληγα στην επιλογη των dlp ( αφου δεν βλέπω rainbow).
Και αυτό γιατι τα προβλήματα της ομαλής κίνησης πιστευω πως δεν θα ηταν τοσο αντιληπτά από μεγαλύτερη απόσταση.
Αλλα σε τοσο μικρή απόσταση και με τα προβλήματα κίνησης αυτης της τεχνολογίας θα ηταν χαζό από μέρος μου.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Πολυ ωραια, υπαρχουν δυο διαφορετικες αποψεις.
Υπαρχει αμφισβητηση των μεν απεναντι στους δε?
Η για να το πω με αλλα λογια, πιστευετε πως υπαρχουν και αλλοι παραγοντες που μπορει να επηρειασουν την οποια απο τις δυο κρισεις?

Reaction score
14
μου θυμίζουν οι δύο σχολές τις παλιές καλές μας κόντρες Turbo ή ατμοσφαιρικό?

Αρχιζαν οι ατμοσφαιρικοί εχει turbo lag, χάνεις το κοντρόλ, δεν εχεις ομαλή καμπύλη ροπής κλπ κλπ, Και αρχιζαν οι Turbakides έχουμε λιγότερα κυβικά, εχουμε πολλές ρυθμίσεις να το κάνουμε να πηγαίνει σαν διάολο κλπ κλπ.

Με τον καιρό το turbo lag εγινε ανύπαρκτο και οι διαφορές σχεδόν ανύπαρκτες. Εχω ακούσει απο κάτοχο ενός Mercedes Compressor όταν του είπε κάποιος το αμάξι σου εχει "τουρμπο" (σε εισαγωγικά λόγω κομπρεσσας) αυτός είπε ΣΩΠΑ τι λές τώρα δεν το νοιώθω να πηγαίνει σαν τρελλό....!!

Τελικά τι είναι καλύτερο? Υπάρχει κανόνας? ΟΧΙ.

Αγοράζεις οτι νομίζεις ότι σου κάνει καλύτερα την δουλειά σου για τα μάτια σου και την τσέπη σου μόνο.

Οι διαφορές είναι μικρές πλέον και νομίζω ότι αν βάλεις 10 άτομα ασχετα στο αντικέιμενο "εικόνα-μαρκες κλπ κλπ" και οχι του avsite "πονηρεμένα" σε απόσταση 5 μέτρων απο μια οθόνη 120" και τους δώσεις εικόνα απο 10 προβολείς να παίζουν χωρίς να τους δείξεις όυτε την μάρκα ούτε τίποτε διακριτικό για να τους προιδεάσεις, και τους πείς να σου γράψουν σε ένα χαρτί τι τεχνολογία είναι η κάθε προβολή απο τα 10 μηχανάκια τα 3 ίσως τα πιάσουν σωστά...!!!

Reaction score
3
dream_GR said:
Οι διαφορές είναι μικρές πλέον και νομίζω ότι αν βάλεις 10 άτομα ασχετα στο αντικέιμενο "εικόνα-μαρκες κλπ κλπ" και οχι του avsite "πονηρεμένα" σε απόσταση 5 μέτρων απο μια οθόνη 120" και τους δώσεις εικόνα απο 10 προβολείς να παίζουν χωρίς να τους δείξεις όυτε την μάρκα ούτε τίποτε διακριτικό για να τους προιδεάσεις, και τους πείς να σου γράψουν σε ένα χαρτί τι τεχνολογία είναι η κάθε προβολή απο τα 10 μηχανάκια τα 3 ίσως τα πιάσουν σωστά...!!!
Αυτοί που θα τα πιάσουν σίγουρα σωστά θα είναι αυτοί που θα βλέπουν "κάτι χρωματικές εκκενώσεις,ιδίως σε γρήγορη κίνηση και σε ασπρόμαυρα πλάνα" ή "κάτι λάμψεις γυρίζοντας το βλέμα".
Τώρα πόσοι θα είναι αυτοί,αυτό δεν μπορώ να το ξέρω.(εκτός αν έχουν περάσει scanning από τον Καφάο,οπότε τότε δεν ξέρω καν ΑΝ θα βλέπουν 8) )

Reaction score
164
Θα συμφωνήσω σε πολλά σημεία με τον Dream.
Σημασία έχει να ευχαριστιόμαστε αυτό που βλέπουμε. Αν ο προβολέας δεν έχει χτυπητά προβλήματα, όπως είχαν όλες οι τεχνολογίες πριν 2-3 χρόνια (ίσως να λέω και πολλά), αν τα Pixels πχ δεν απέχουν 1cm το ένα από το άλλο :p ή αν το μαύρο δεν είναι 20% γκρίζο, αν δεν φαίνεται μια οποιαδήποτε ταινία σαν τον "Τσάρλι στο εργοστάσιο σοκολάτας", τότε καθόμαστε και το παρα-ψυρίζουμε το θέμα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Θυμαμαι ενα μεγαλο τυφλο συγκριτικο που ειχαμε κανει σε συνεργασια με ενα περιοδικο πριν 4-5 χρονια περιπου με 30 τοσους βιντεοπροβολεις στο συνολο και στο οποιο συμμετειχαν 5 βιντεοπροβολεις την φορα.
Μπορει να μην ειχαμε την δυνατοτητα να δουμε ποιος επαιζε τι αλλα ηταν τοσο ευκολο να ξεχωρισεις τον LCD απο τον DLP και το αντιθετο.

Σημερα τα πραγματα θα ειναι σαφως πιο δυσκολα αλλα το εμπειρο ματι θα καταλαβει.
Το απειρο μαλλον οχι....

Reaction score
118
Cinemusic - Ανδρεας said:
Το ποσοστό από ότι βλεπω εδώ μεσα και κρίνοντας και από το εαυτο μου , σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πουμε πως είναι μονοψήφιο.
Δεν είναι σε καμία περίπτωση, μεγάλο το ποσοστό. Απλά αυτοί ΟΙ 3-4 φωνάσκουν περισότερο. :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ναι, ναι. 2-3 άτομα είναι όλοι κι όλοι αυτοί που ενοχλούνται από το rainbow.
http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=7403.0

Νομίζω ότι κάποιοι έχετε ξεπεράσει τα όρια της αυθυποβολής.
Και να ήταν και κανένα σοβαρό θέμα. Λες και το αν βλέπει ή δεν βλέπει rainbow κάποιος, κρίνει την αξιοπιστία του ως θεατή.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μα, στην συγκεκριμενη περιπτωση το θεμα μας δεν ειναι το rainbow αλλα το κατα ποσο μπορει καποιος να παρακολουθησει ξεκουραστα η οχι ταινιες σε βιντεοπροβολεις οποιασδηποτε τεχνολογιας

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Φυσικά. Το poll δείχνει ότι 24 στους 65 κουράζονται ιδιαιτέρως, δηλαδή δεν μπορούν να δούν ολόκληρη ταινία, όταν βλέπουν σε dlp. Εγώ δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να κουράζεται από την θέαση lcd...

Reaction score
3
Εγώ πάντως στον Toshiba 700 δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Τα βράδυα βλέπω τηλεόραση από μια LCD roadstar 7 ιντσών, ούτε εκεί έχω πρόβλημα.
Πάντως το μαύρο είναι καλύτερο στον DLP απ' ότι στον LCD.
Στο κάτω κάτω της γραφής, όποιος έχει πρόβλημα με DLP αγοράζει LCD και όποιος έχει με LCD αγοράζει DLP.
Πάντως το σίγουρο είναι ότι ο προβολέας είναι καλύτερος από μια οποιαδήποτε TV. Όχι για το μέγεθος εικόνας που προσφέρει, αλλά γιατί σου δίνει αυτή την ελευθερία στην θέαση μιας ταινίας ή ενός αγώνα, δηλαδή να βλέπεις χωρίς αυτό το κουτί που έχεις μπροστά σου με την TV κι έτσι να νομίζεις πως βρίσκεσαι κι εσύ μέσα στην ταινία ! !

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά. Πραγματικά χαμογέλασα διαβάζοντας το θέμα που συζητάμε, γιατί πάλι σε παρόμοιο θέμα ήταν η τελευταία σχεδόν φορά που έγραψα σε παλαιότερο site πριν τρία και βάλε χρόνια. Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια τελικά.. Εγώ είμαι απο αυτούς που υποστηρίζουν ότι το DLP problem είναι παροδικό και φεύγει με το χρόνο και τη συνήθεια του ματιού. Και το υποστηρίζω πολύ απλά γιατί το έζησα και το ζω και μάλιστα με προβολέα παλιό πλέον (Χ1). Όσον αφορά τη κούραση τώρα, νομίζω ότι δεν εξαρτάται μόνο απο τον προβολέα ειδικά, αλλά απο τις γενικότερες συνθήκες θέασης (διαστάσεις δωματίου, χρώμα τοίχων, είδος οθόνης, θέση-ύψος θέασης κ.α.) αλλά και την κατάσταση του... θεατή. Προσωπικά όταν είμαι κομμάτια, κουράζομαι και κοιμάμαι πανεύκολα στο καναπέ (ειδικά αν η ταινία είναι χάλια), ενώ στην αντίθετη περίπτωση δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως πρόβλημα. Θεωρώ εαυτόν ευτυχή πάντως που δεν ανήκω στην κατηγορία των φίλων που δεν αντέχουν με τπτ τους DLP.

Reaction score
5
εμενα ενα πραγμα μου τη δινει παντως... που προσπαθειτε να μας βγαλετε τρελλους που μας ενοχλει το ρεινμποου και μας πιανει πονοκεφαλος και πονος στα ματια...

ρε παιδια ελεος!... εμεις ουδεποτε ειπαμε οτι οι LCD ειναι καλυτεροι απο τους DLP στο θεμα εικονας... εσεις γιατι δεν αποδεχεστε οτι υπαρχει αρκετο ποσοστο με προβληματα στους DLP... τοσο κολημενοι πια??? ουτε δημιουργηματα σας να ηταν πια αυτοι οι προβολεις!!!

καλυτερα να δω 20% χειροτερη εικονα (αν και η διαφορα τιμης θα ειναι 50%)... παρα να εχω την υπολοιπη μερα πονοκεφαλο και ενοχλησεις μεχρι να κοιμηθω...

Δε φταιω που βλεπω καλυτερα και τα οπτικα μου νευρα δουλευουν σωστοτερα σε συνεργασια με τον εγκεφαλο και αντιλαμβανομαι τι τεχνασματα χρησιμοποιει ενας DLP... και στην τελικη αν θεωρειτε προτερημα το οτι δε βλεπεται τι γινετε... εγω το θεωρω δειγμα περιορισμενης ορασης και ΜΗ αντιληψης του illusion που προβαλει ενας DLP...
Αλλα μη μας βγαινετε και απο πανω παλιο-αοματοι! :lol: :lol: :p

οχουυυυ, δε μιλαμε, δε μιλαμε... σας αρεσει να παιζει ο τροχος με τις εναλλαγες χρωματων ανω των 25fps(/hz-whatever) που δεν αντιλαμβανεσθε. αλλα τις αντιλαμβανεται το ματι, οπτικο νευρο και το υποσυνειδητο... αυτο φτανει να κανει προβληματα... τουλαχιστο σε εμας που δουλευει σωστα ο εγκεφαλος!

ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ... ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΑΟΜΑΤΟΙ!
ΤΕΛΟΣ! :lol:

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.385
Members
38.694
Νεότερο μέλος