DLP vs LCD

Reaction score
0
Καλησπέρα!
Είμαι καινούριος στην κατηγορία προβολέας και εντελώς άσχετος.
Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί το θέμα, σίγουρα θα έχει, αλλά μπορείτε να με κατατοπίσετε στην τεχνολογία DLP , LCD και στις διαφορές τους?
Ευχαριστώ πολύ !!!

Reaction score
0
Ευχαριστώ!
Νομίζω με καλύπτει το άρθρο...
Παρόλα αυτά με ενδιαφέρουν και προσωπικές γνώμες...

Υ.Γ. Οι τιμές τους που κυμαίνονται????

Reaction score
63
Αν κάνεις μια έρευνα εδώ θα σου λυθούν όλες οι απορίες. Δεν μπορεί κανείς να σου πεί ποιά τεχνολογία είναι η καλύτερη και, αν ψάξεις, θα δείς ότι πουθενά δεν βγαίνει συμπέρασμα υπέρ της μίας ή της άλλης. Για να διαμορφώσεις μία άποψη, πρέπει να δείς εσύ ο ίδιος. Οι τιμές αφορούν πιά την ανάλυση του πάνελ (720 ή 1080p), παρά την τεχνολογία. Χοντρικά για 720p θα κυμανθείς μεταξύ 1000-2000 και για 1080p απο 2.500 και πάνω.

Reaction score
0
Λίγο off topic :
Η διαφορά 720p => 1080p υφίσταται (σε videos-games απο ps3- pc ) ? ??όχι θεωρητικά έτσι ??

Reaction score
164
Το όλο θέμα νομίζω ότι δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο μοιάζει:
Αν δεν βλέπεις rainbow και ο χώρος σου παίρνει έναν DLP, πάρε DLP.
Αν βλέπεις rainbow ή ο χώρος σου απαιτεί zoom ή/και tilt, πάρε LCD...

Reaction score
63
720 1080 είναι η ανάλυση που παίρνεις στην οθόνη. Εννοείται ότι, όσο πιό υψηλή, τόσο πιο καθαρή και πιο λεπτομερής είναι η εικόνα. Στα νέα φορμά (hddvd - blu ray) οι ταινίες είναι γραμμένες σε 1080p (Full HD αλλιώς) και για να δείς αυτή την ανάλυση, πρέπει και ο προβολέας - τηλεόραση κλπ να είναι σε θέση να την "βγάλει" στην οθόνη. Επομένως το 720 1080 κλπ δεν αναφέρεται μόνο σε ταινία ή μόνο σε παιχνίδια κλπ, αλλά σε οτιδήποτε είναι γραμμένο στις αναλύσεις αυτές, είτε είναι παιχνίδι, είτε ταινία, είτε βιντεοκλίπ κ.λ.π κ.λ.π

Reaction score
0
Εννοώ ότι όσοι έχετε αντίστοιχη εμπειρία με Hd-Full HD υλικό έχετε δει εμφανείς διαφορές που να δικαιολογούν τη διαφορά τιμής??

@ unforgiven:
δεν ξέρω τί είναι το rainbow-zoom-tilt?Σόρυ αλλά είμαι άσχετος.Μη τα ξαναλέμε ε? ;-)

Παιδιά ευχαριστω!

Reaction score
164
@ unforgiven:
δεν ξέρω τί είναι το rainbow-zoom-tilt?Σόρυ αλλά είμαι άσχετος.Μη τα ξαναλέμε ε? ;-)
Το rainbow είναι αποτέλεσμα της ψευδαίσθησης που προσπαθούν να επιτύχουν οι DLP για να δώσουν την τελική εικόνα. Άλλοι δεν το βλέπουν, και απολαμβάνουν την ταινία τους, άλλοι το βλέπουν και τους ενοχλεί, άλλοι παθαίνουν μέχρι ναυτία ή/και πονοκέφαλο. Παρουσιάζεται σαν χρωματικά ίχνη πίσω από κινούμενα αντικείμενα σε σκηνές με έντονο contrast. Ο μοναδικός τρόπος για να καταλάβεις αν βλέπεις ή όχι rainbow είναι να παρακολουθήσεις μια προβολή με DLP.
Ζουμ και τιλτ: Οι LCD έχουν την ικανότητα να μετακινούν την προβαλόμενη εικόνα δεξιά-αριστερά, πάνω-κάτω, να την μικράινουν και να την μεγαλώνουν (ζουμ). Οι DLP στην καλύτερη να έχουν λίγο ζουμ. Αν μπορείς να τοποθετήσεις τον προβολέα ακριβώς στην ιδανική άπόσταση και ύψος από την οθόνη, έχει καλώς.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.486
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid