DMM

Reaction score
715
Direct Metal Mastering

Καλησπέρα!

Άκουγα έναν δίσκο και τελειώνοντας κοιτώντας τον παρατήρησα τα αρχικά DMM.
_DSC6623.JPG
_DSC6625.JPG

Αναρωτήθηκα τι είναι αυτό το "Direct Metal Mastering' και έψαξα να βρω λίγες πληροφορίες.

TELDEC.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Direct_metal_mastering

Το μοιράζομαι μαζί σας καθώς και όποια επιπρόσθετη πληροφορία είναι δεκτή χωρίς δεύτερη σκέψη.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.567
- έχω κάποιους ( triffids , depeche mode , Zappa . . . ) , οι οποίοι έχουν τα εξής κοινά χαρακτηριστικά:

- πολύ έκταση ψηλά , έως λαμπερά πρίμα ( στο blasphemous rumours - D-MODE αυτή η κουδουνίστρα , που κυλάει κάποια στιγμή από το ένα κανάλι στο άλλο . . . μου ξυρίζει τα αυτιά )
- καταπληκτική διαύγεια
- ευκρινή μικροδυναμικά
- ελάχιστο θόρυβο επιφανείας
- σφιχτό έως υπερελεγχόμενο μπάσο

. . . . έχεις/έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο

Reaction score
1.656
- έχω κάποιους ( triffids , depeche mode , Zappa . . . ) , οι οποίοι έχουν τα εξής κοινά χαρακτηριστικά:

- πολύ έκταση ψηλά , έως λαμπερά πρίμα ( στο blasphemous rumours - D-MODE αυτή η κουδουνίστρα , που κυλάει κάποια στιγμή από το ένα κανάλι στο άλλο . . . μου ξυρίζει τα αυτιά )
- καταπληκτική διαύγεια
- ευκρινή μικροδυναμικά
- ελάχιστο θόρυβο επιφανείας
- σφιχτό έως υπερελεγχόμενο μπάσο

. . . . έχεις/έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο
Εγώ έχω αυτό :

http://www.in-akustik.de/en/music-media/album/various/dynaudio-kissed-by-a-song-2-lp-4/

Εξαιρετικός ήχος, ότι γράφει ο Δόκτορ παραπάνω ΑΛΛΑ με πολύ μαλακά πρίμα :)

Και πολύ ωραία τραγούδια!

Reaction score
715
Συμφωνώ και επαυξάνω! Τα ίδια παρατηρώ και εγώ από την πλευρά μου. Μόλις ανακάλυψα και άλλο στην συλλογή μου. Αγαπημένο και με εξαιρετικό ήχο!
_DSC6629.JPG

Είναι απίθανο πάντως το τι ανακαλύπτει κανείς όταν παρατηρεί τους δίσκους! Σε κάνει να αισθάνεσαι σαν την πρώτη φορά!
Συνεχίζεται..

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Σε γενικές γραμμές είναι καλές εγγραφές (τουλάχιστον αυτές που έχουν περάσει από τα χέρια μου, κυρίως κλασσικής μουσικής). Ωστόσο δεν αποτελούν κανόνα τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται πιο πάνω. Προφανώς έχει αν κάνει με την εταιρεία, το βινύλιο, και γενικότερα τις τεχνικές εγγραφής.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988