Dolby Digital Ακουστικά της Philips HD1500u

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Τα έχω λίγες μέρες στη κατοχή μου αλλά τα έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα λόγω χρόνου.

Προβληματισμός προ αγοράς: Το ηχητικό μου σύστημα δουλεύει μόνιμα κάτω του 15% της ισχύς του. Τι ακούω λοιπόν;

Αιτία Αγοράς: Εντάσεις σε σαλόνι δεν επιτρέπονται με 2 παιδιά να κοιμούνται.

Τι κατάφεραν: Να μην ακούω πλέον από μια πλήρη σειρά Martin Logan και τους Brystons αν και επένδυσα μια περιουσία.

Μελλοντικές σκέψεις: Αγορά άλλου ενός ζεύγους και για τη σύζυγο

Κόστος: 314 ευρώ

Κατάστημα αγοράς: Μετά από βόλτα στα MediaMarkt, (τελικά όλο και κάτι αγοράζεις όταν μπεις και κάνεις τη βόλτα σου σε κατάστημα AV. Ένιωθα όπως οι γυναίκες στο Hondo. Που να’χε και HiEnd !!!)

Υλικά κατασκευής: Πλαστικά ηχεία, ελαφριά παρά τον όγκο τους, με 2 σετ επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Ενισχυτής-αποκωδικοποιητής και RF πομπός για τα ακουστικά από πλαστικό και αλουμίνιο.

Ποιότητα κατασκευής: Γεμίζει το μάτι για πολύ καλό προϊόν consumer 8,5/10

Manual: σαφές σε βάζει γρήγορα στο νόημα. Πρέπει αν διαβαστεί για να πάρεις το 100% των ακουστικών.

Είσοδοι: 2 αναλογικές στέρεο, 1 Optical, 1 coaxial

Έξοδοι: 2 αναλογικές στέρεο, 1 Optical, 1 coaxial

Εντυπώσεις:
Απουσία θορύβου στο stby αναμονής του ήχου ή σε χαμηλές εντάσεις. Δεν υπάρχει το γνωστό ενοχλητικό φύσημα.
Μεγάλη ακτίνα δράσης. Άλλαζα όλα τα δωμάτια σε σπίτι 120 τμ χωρίς τη παραμικρή διακοπή ή παραμόρφωση στον ήχο.
Στερεοφωνική εικόνα πολύ καλή 9/10
Εστίαση σε DD: 8/10. Ναι μεν ακούς τα περιφερειακά αλλά τα νιώθεις με κάποιο βάθος και όχι ξεκάθαρα ακριβώς πίσω αριστερά και δεξιά. Τα τρία μπροστά παίζουν πολύ καλά.
Δυνατό μπάσο με ειδικό κουμπάκι για να μπουκώνει όλες τις συχνότητες και να βγάζει το αυτοκινητιάρικο χαμηλό.

Για τη δουλειά που τα θέλω νομίζω ότι είναι ιδανικά. Ακούω σε 100+db το Matrix χωρίς να ενοχλώ. Λίγο είναι;
Η καλύτερη επόμενη λύση για ακούσματα σε τέτοιες εντάσεις στοιχίζει 100,000 ευρώ και λέγεται Dedicated Home Theater!

Περισσότερες εντυπώσεις on the way.

V

VIDEOMIX

Guest
Και ωραίο design και καλή τιμή. Το θέμα είναι για το πόσο καλά έχουμε περιφερειακό ήχο. Ναι μεν ανέλυσες Βαγγέλη, αλλα την αίσθηση δεν μπορείς να την μεταδώσεις μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ φυσικά. 8)
Καλορύζικα. :)

Reaction score
164
Πολύ όμορφα Βαγγέλη!
Καλές ακροάσεις. :)

Και εγώ ψάχνω κάτι τέτοιο για τις ώρες που κοιμάται η γυναίκα μου (όχι και εικόνα 92" χωρίς ήχο!) αλλά όχι κάτι ασύρματο και όχι τόσο ακριβό, μην είναι και πιο ακριβά από τον ενισχυτή μου! Το κακό με αυτά είναι ότι δεν μπορείς να τα βρεις να τα ακούσεις.

Θα μου επιτρέψεις ένα Hi-jack στο θέμα σου για να αναφέρω αυτά που βρήκα:

Είναι τα Creative HQ-2300D.
Είναι 5.1, έχουν ομοαξονική, οπτική και στέρεο είσοδο στον mini-decoder που φαίνεται.
Δεν συγκρίνονται με τα Philips, αλλά είναι στο 1/3 της τιμής, στα 110€ από το Eshop.
Όπως προείπα, δεν πιστεύω ότι θα τα βρω κάπου να ακούσω, οπότε μάλλον θα τα αγοράσω στα τυφλά. Ή μάλλον στα... κουφά :)

Reaction score
5
Καλησπέρα Βαγγέλη, μια διευκρίνιση pls!

Βαγγέλης Λάμπρου said:
Τι κατάφεραν: Να μην ακούω πλέον από μια πλήρη σειρά Martin Logan και τους Brystons αν και επένδυσα μια περιουσία.
Αυτό λόγω ανάγκης για χαμηλές εντάσεις η απλά σε μάγεψαν? :!:

Reaction score
0
Mεγειά και καλές ακροάσεις! :)

Aλήθεια υπάρχουν και καλύτερα? Πάντα ήθελα να πάρω ένα τέτοιο αλλα ποτέ δεν ήμουν σίγουρος αν θα με ικανοποιούσαν...

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Και εγω δεν ειμουν σιγουρος μεχρι που ακουσα κατι τις creative ενως φιλου! Νομιζω...
Οχι δεν νομιζω αν ειναι φιλος αυτο τοξερω... :lol: :lol: (μεχρι αποδειξεως του εναντιον)
Αν ειναι creative εννοουσα !!!
Παντως παρακολουθησα ταινια dts με τα ακουστικα και ηταν αρκετα καλη η μεταφορα του surround ηχου.
Καμια σχεση φυσικα με τα ηχεια μας. Μην τρελενομαστε...

Καλα ομως...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.639
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale