Dolby Dimension: Ακουστικά

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.444
Reaction score
50.543


Τα Dimension είναι ασύρματα, Bluetooth (4.2) και είναι ιδανικά για όσους το «καίνε» με ταινίες και σειρές, τους λεγόμενους binge-watchers. Είναι εξοπλισμένα με τον πανίσχυρο τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon της Qualcomm και έναν της Cirrus Logic για τα DSP, τους οποίους χρειάζονται απαραιτήτως, αφού όλες οι λειτουργίες και οι επεξεργασίες γίνονται εντός των ακουστικών. Τρεις είναι οι τεχνολογίες-πυλώνες των Dimension, το Virtualization, το Lifemix και το Head Tracking.



Το Virtualization, μέσω DSP, δημιουργεί μια τρισδιάστατη σκηνή με κινηματογραφικό ήχο και μια σχεδόν-Atmos εμπειρία (λαμβάνει Atmos μέσω Bluetooth). Συνδυάζεται με το Head Tracking που προσαρμόζει τον ήχο ανάλογα με την κατύθυνση του κεφαλιού μας. Αν συνεπώς γυρίσουμε το κεφάλι μας δεξιά, ο ήχος θα συνεχίσει να έρχεται από την τηλεόραση και δεν θα χρειάζεται να είμαστε συνεχώς ακίνητοι. Το Lifemix «παίζει» με τον περιβάλλοντα ήχο είτε ακυρώνοντας τον τελείως μέσω ενεργού NC (noise-cancelling) είτε ενισχύοντας τον, ενώ μπορεί να πάρει και ενδιάμεσες τιμές («transparency» το ονομάζουν) για να έχουμε όσο ποσοστό θέλουμε.

http://www.hxoseikona.gr/nea/6765-dolby-dimension.html

https://www.theverge.com/2018/11/14/18093348/dolby-dimension-headphone-review-price-specs-features

https://products.dolby.com/dimension/

Dolby Dimension headphones review

 

Μηνύματα
12.849
Reaction score
10.066
Καλό είναι που κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Εμείς που σαν πηγή έχουμε τον υπολογιστή, μπορούμε να απολαμβάνουμε ήδη εδώ και χρόνια πολυκάναλο Dolby headphones από τα (καλύτερα) ακουστικά μας.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.599
Μηνύματα
2.865.528
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top