DS Audio DS 002 Οπτική κεφαλή πικάπ

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573

Το 2013 η DS Audio παρουσίασε την πρώτη οπτική κεφαλή για πικάπ, που δημιουργεί ρεύμα στην έξοδο με οπτικομηχανικό τρόπο και όχι με ΜΜ ή MC που ξέρουμε μέχρι τώρα.

Ήταν η DS-W1 που άλλαξε τον τρόπο ανάγνωσης ενός δίσκου, το 2016 παρουσίασε την κορυφαία της Master 1, ενώ τώρα δείχνει την εισαγωγική της DS 002, ώστε να βάλει περισσότερους στον νέο τρόπο παιξίματος δίσκων. Η νέα DS 002 έχει ίδια φιλοσοφία σχεδίασης με την Master 1 κεφαλή, με ενισχυμένο οπτικομηχανικό σύστημα μετατροπής και cantilever με ανάρτηση σύρματος, ώστε να παρέχει στην έξοδο 500mV και διαχωρισμό καναλιών 25dB.

Για να πετύχει την χαμηλότερη τιμή έχει αλουμινένιο σασί, αλουμινένιο cantilever και ακίδα τύπου Shibata. Η κεφαλή έρχεται με μονάδα ισοστάθμισης και phono stage, που έχει τροφοδοτικό δέκα πυκνωτές 33.000µF και σύστημα καταπολέμησης των ραδιοσυχνοτήτων RF.
Η τιμή της κεφαλής είναι στην Αγγλία 4.800 λίρες μαζί με το phono stage.

http://www.hxoseikona.gr/nea/5179-ds-audio-ds-002.html

Reaction score
660
Ευτυχώς που έκαναν και τσιγκουνιές να μην ανέβει πολύ η τιμή. Τελικά δε ξέρω αν εμείς είμαστε πολύ φτωχοί , αν στοχεύουν να πουλάνε μόνο σε πάμπλουτους ή αν πράγματι το κοστολόγιο τους δικαιολογεί αυτή τη τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν. Με την ίδια λογική πάντως ένα αυτοκίνητο έπρεπε να κοστίζει μερικά εκατομμύρια. Αν πάντως θέλουμε να μιλάμε για επανάσταση έπρεπε ήδη να έχουν καταργηθεί οι βελόνες και να έχουν αντικατασταθεί με κάποιο άλλο οπτικό μηχανισμό που να μη φθείρει τους δίσκους. Η τεχνολογία άλλωστε υπάρχει

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
Ευτυχώς που έκαναν και τσιγκουνιές να μην ανέβει πολύ η τιμή. Τελικά δε ξέρω αν εμείς είμαστε πολύ φτωχοί , αν στοχεύουν να πουλάνε μόνο σε πάμπλουτους ή αν πράγματι το κοστολόγιο τους δικαιολογεί αυτή τη τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν. Με την ίδια λογική πάντως ένα αυτοκίνητο έπρεπε να κοστίζει μερικά εκατομμύρια. Αν πάντως θέλουμε να μιλάμε για επανάσταση έπρεπε ήδη να έχουν καταργηθεί οι βελόνες και να έχουν αντικατασταθεί με κάποιο άλλο οπτικό μηχανισμό που να μη φθείρει τους δίσκους. Η τεχνολογία άλλωστε υπάρχει
- στα σωστά ρυθμισμένα συστήματα , οι βελόνες είναι που φθείρονται και όχι οι δίσκοι ( ή , η φθορά των βινυλίων είναι αμελητέα ) . . . επειδή είναι πολλά και η βελόνα συνήθως μία . Όντως εάν παίξουμε τον ίδιο δίσκο για 2.000 ώρες με την ίδια κεφαλή , ίσως κερδίσει το διαμάντι έναντι του βινυλίου

- ώς προς το κοστολόγιο , θα πρέπει να εξελιχθεί η εν λόγω τεχνολογία και τότε θα δούμε σε ποιά επίπεδα θα κυμανθεί

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
. . . εάν παίξουμε τον ίδιο δίσκο για 2.000 ώρες με την ίδια κεφαλή , ίσως κερδίσει το διαμάντι έναντι του βινυλίου . . .
- το εν λόγω θεωρητικό πείραμα το έχω κάνει κατά λάθος πράξη ως εξής . . .

- κάποτε θέλοντας να στρώσω μία κεφαλή σε αυλάκι με σήμα και όχι στα ατέρμονα silent grooves των δίσκων στρωσίματος κεφαλών , επέλεξα ένα βινύλιο ( το nada των death in june ) που το κεντρικό αυλάκι όπου κολλάει η βελόνα έχει κάτι κρουστά που ακούγονται σαν μία επαναλαμβανόμενη ''μάντρα'' , την άφησα εκεί λοιπόν όλο το βράδυ και την επομένη βρήκα δύο ομόκεντρους κύκλους ( εσωτερικά και εξωτερικά του αυλακιού , από λευκή πούδρα

Reaction score
660
Είστε μάλλον πολύ ψαγμένος στο αντικείμενο ..... δεν έχω τέτοια εμπειρία καθώς πρώτη μου φορά διαβάζω για δίσκους στρωσίματος κεφαλών και μάλλον έχετε μηχανήματα που είναι απαγορευτικά για εμένα βασικά για οικονομικούς λόγους . Απλά μου αρέσει ο καλός ήχος και ίσως έχω μεσάνυχτα γιατί ο καλός ήχος για εμένα μπορεί να είναι άθλιος για εσάς . Κατέθεσα μόνο μια άποψη γιατί πιστεύω πως η τεχνολογία και η ευκολία παραγωγής συσκευών σήμερα είναι πιο συμφέρουσα οικονομικά για τους κατασκευαστές και τα προιόντα τους θα έπρεπε να τα διαθέτουν σε πιο λογικές τιμές. Δε θεωρώ ότι το να ακούει κάποιος καλό ήχο πρέπει θεωρείται πολυτέλεια. Αυτό που διαπιστώνω πάντως διαβάζοντας , γιατί όσο ζούμε μαθαίνουμε , μηχανήματα κατασκευάζονται καθημερινά όλο και καλύτερα , το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να κατασκευάσουν και οι παραγωγοί κάποτε ανάλογο ηχητικό περιεχόμενο γιατί τι να τα κάνεις τα μηχάνημα όταν το αντάξιο περιεχόμενο που θα το αναδείξει είναι σπάνιο ή ανύπαρκτο.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
Είστε μάλλον πολύ ψαγμένος στο αντικείμενο ..... δεν έχω τέτοια εμπειρία καθώς πρώτη μου φορά διαβάζω για δίσκους στρωσίματος κεφαλών και μάλλον έχετε μηχανήματα που είναι απαγορευτικά για εμένα βασικά για οικονομικούς λόγους . Απλά μου αρέσει ο καλός ήχος και ίσως έχω μεσάνυχτα γιατί ο καλός ήχος για εμένα μπορεί να είναι άθλιος για εσάς . Κατέθεσα μόνο μια άποψη γιατί πιστεύω πως η τεχνολογία και η ευκολία παραγωγής συσκευών σήμερα είναι πιο συμφέρουσα οικονομικά για τους κατασκευαστές και τα προιόντα τους θα έπρεπε να τα διαθέτουν σε πιο λογικές τιμές. Δε θεωρώ ότι το να ακούει κάποιος καλό ήχο πρέπει θεωρείται πολυτέλεια. Αυτό που διαπιστώνω πάντως διαβάζοντας , γιατί όσο ζούμε μαθαίνουμε , μηχανήματα κατασκευάζονται καθημερινά όλο και καλύτερα , το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να κατασκευάσουν και οι παραγωγοί κάποτε ανάλογο ηχητικό περιεχόμενο γιατί τι να τα κάνεις τα μηχάνημα όταν το αντάξιο περιεχόμενο που θα το αναδείξει είναι σπάνιο ή ανύπαρκτο.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες
- GiorgosDrs , σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ( ας μιλάμε στον ενικό ) , μήν νομίζεις πως έχω και πολύ ακριβό σύστημα ( εκ πεποιθήσεως πρωτίστως ) , είσαι σε καλό φόρουμ με ανθρώπους που γνωρίζουν πολλά περισσότερα από εμένα ( από αυτούς έμαθα και εγώ ) , οπότε σε αυτούς πάνε τα εύσημα

- καλώς ήρθες και καλή διαμονή :welcome:

Reaction score
660
Σε ευχαριστώ πολύ λοιπόν , πράγματι είστε πολύ ευγενικοί όλοι και με αφορμή εσάς ,ακούω πάλι δίσκους μετά από 35 και πλέον χρόνια σε ένα πικάπ που πριν λίγες μέρες ξέθαψα και περιποιήθηκα από όσο τα καταφέρνω.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
- το εν λόγω θεωρητικό πείραμα το έχω κάνει κατά λάθος πράξη ως εξής . . .

- κάποτε θέλοντας να στρώσω μία κεφαλή σε αυλάκι με σήμα και όχι στα ατέρμονα silent grooves των δίσκων στρωσίματος κεφαλών , επέλεξα ένα βινύλιο ( το nada των death in june ) που το κεντρικό αυλάκι όπου κολλάει η βελόνα έχει κάτι κρουστά που ακούγονται σαν μία επαναλαμβανόμενη ''μάντρα'' , την άφησα εκεί λοιπόν όλο το βράδυ και την επομένη βρήκα δύο ομόκεντρους κύκλους ( εσωτερικά και εξωτερικά του αυλακιού , από λευκή πούδρα
Αν χρειαστει ξανα να στρωσεις κεφαλη ,οταν δεν ακους μουσικη ,αφηνε την στο τελος του δισκου χωρις να γυριζει το πλατω , στο μαξιμουμ βαρος αναγνωσης της.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.487
Πράγματι, εδώ υπάρχουν κάποια άτομα που με τις γνώσεις, την ευγένεια και την φιλικότητα τους έχουν κάνει το φόρουμ αυτό, μοναδικό -κάνοντας το να ξεχωρίζει!

Έτσι και εγώ κάποια στιγμή, ψάχνοντας για την λύση κάποιου προβλήματος έπεσα επάνω του και έκτοτε Κόλλησα, που λένε!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas