DSD αναπαραγωγή...με ποιά κριτήρια?

Reaction score
767
παιδιά, δεν ξέρω αν έχει ερωτηθεί και παλιότερα, αλλα ετοιμάζομαι να μπώ στο παιχνίδι της "άυλης" μουσικής...

dac (θέλουμε με αναλογικές εισόδους και ρόλο προενισχυτή), έχουμε στο μυαλό μας 2 τουλάχιστον "κομμάτια" που σε λογικές τιμές μας κάνουν...ντάκσι ως εδώ...

εκεί που έχω χάσει λίγο τη μπάλα, είναι στον τομέα αναπαραγωγής DSD...
έχω ήδη ένα marantz sa11 που παίζει μια χαρά...αλλά επειδή περισσότερο χρόνο ακούω τελικά απ' το pc και λιγότερο απο δισκάκια, σκέφτομαι να το δώσω, αφού κάθεται πολύ καιρό τώρα..το κρατάω όμως γιατί είναι και γ@μώ τις κατασκευές ρε παιδί μου...τες παντων...

αυτό που βλέπω είναι οτι όλο και περισσότεροι κατασκευαστές dac ενσωματώνουν το sabre που υποστηρίζει native dsd...ωραία...επειδή δεν ξέρω απο τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά τουλάχιστον καταλαβαίνω τη διαφορά με τα αυτιά μου όταν αλλάζω δισκάκια στο marantz απο cd σε sacd, θέλω να δούμε σε γενικές γραμμές, τι είναι αυτό το DSD (native και μη) και τι πρέπει να ξέρω εγώ, για να με βοηθήσει και στην επιλογή μου τελικά...

τώρα τελευταία είδα και μια "αντιλόπη" η οποία υπόσχεται υψηλότερα upsamples στο DSD, απο DSD64 σε DSD256 κλπ κλπ...μπορεί το DSD256 να μην υπάρχει ακόμη, αλλά αυτό τι σημαίνει?...δλδ πχ η "αντιλόπη" το φοράει απο τώρα και δε θα χρειαστεί να αλλάξω σύντομα dac όταν και εφόσον υπάρχει DSD256?...ή θα έχω ωφέλει απο τώρα στην αναπαραγωγή αρχείων DSD?...ένα benchmark dac2 που γλαρώνω δλδ και παίζει και αυτό DSD έχει (πώς να το πω?) υποδεέστερες DSD δυνατότητες?....δε μιλάω για το αναλογικό κομμάτι και στη τροφοδοσία κάθε dac, σημεία που κάνουν βέβαια τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα...καθαρά στο κομμάτι DSD θέλω να ξέρω..γιατί βλέπω και "τύπους" DSD πχ DSF (DSD), DIFF (DSD), DoP (DSD) και χάνω πιο πολύ τη μπάλα...τι απ όλα αυτά είναι marketing των εταιριών και τι πρέπει να έχω εγώ στο νου μου?...

πολύ μπλέξιμο ρε παιδί μου...μήπως να μείνω τελικά στα δισκάκια?...για να μη "σκοτώσω" τζάμπα και το marantz που γουστάρω?...:biggrin:

τα φώτα σας...ευχαριστώ

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: DSD αναπαραγωγή...με ποιά κριτήρια?

Για αρχη Κρητικαρε μπες εδω http://www.audiostream.com/content/dsd-ready-dacs-short-list και ριξε μια ματια για ντακια που παιζουν DSD.
Καλο το Maratz αλλα πλεον τα cds και τα SACD
αν παιζεις απο το πι σι σου ειναι πλεον παρελθον......μονο για λογους γουστου πρεπει να μενουν στο ρακ!!!!
Πουλησα player των 6500 ευρω (AMR cd 77)και παιζω απο Μακ και Metric με σκληρους και το αποτελεσμα ειναι εξαιρετικο.....τοσο απλα.......προχωρα αμμασητος και αφοβα λεμεεεεεεεεε.....:biggrin:

Reaction score
767
Απάντηση: DSD αναπαραγωγή...με ποιά κριτήρια?

μάλιστα...αυτό λέω και γω συντονιστά μας...

πιο πολύ για λόγους κατασκευής και γούστου μένει το μαραντζ...

τελευταία ακούω συνέχεια αυτό το πάντρεμα με τη metric και το "μήλο", όπως λες και εσύ...δε θα είναι τυχαίο...

προχωράω λοιπόν....χμμμ...και πρέπει και να πάρω απόφαση να δώσω το player...φτου κακά...:eek:

thank you για το llnk...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@