DSLR μεχρι 600€

Reaction score
0
Καλησπερα παιδες,

Θελω τα φωτα σας για την αγορα οικονομικης DSLR δηλαδη να μην υπερβενει τα 600 ευρω.

Πηγα σε ενα καταστημα και μου δωσανε διαφορε εναλλακτικες οπου και σας παραθετω:
1. Canon 1000D μαζι με φακο 18-55IS στα 475€
2. Canon 500D με φακο 18-55IS στα 667€ ή με το φακο 17-85IS στα 675€
3. Nikon D5000 με φακο 18-55VR στα 597€

Για να μην γινομαι κουραστικος να σας πω τι χρειαζομαι απο μια φωτογραφικη μηχανη:
- φωτογραφιες για κινουμενα αντικειμενα μιας και ο μπομπιρας ειναι μολις 8 μηνων και δεν μπορω να τον εχω ακουνητο για πολυ ωρα 
- να μην περιμενω πολυ για την επομενη φωτογραφια
- το φλας να φορτιζει σχετικα γρηγορα. Μη φανταστειτε οτι εχω τρελες απαιτησεις γιατι τοσα χρονια με μια Sony Cybershot μοντελο 2004 δεν κανει και λιγο χρονο?
- Οι φωτογραφιες να βγαινουν και σε μερα και σε σκοτεινα σημεια. Δεν περιμενω να βγαζει στο απολυτο σκοταδι αλλα οχι και να θελω να βγαλω κανα τοπιο στας εξοχας και να μην μπορω!

Αυτα γενικα...

Σας ευχαριστω εκ των προτερων,
Πανος

Reaction score
656
Απάντηση: DSLR μεχρι 600€

Xοντρικά ανάλογο θέμα είχα ανοίξει, είναι στην πρώτη σελίδα.

Αρχικά νομίζω χρειάζεσαι άλλο φακό,
κάποιον Tamron 17-50/2.8 αν θυμάμαι
αυτός έχει κανα 300αρι, από σώμα
παίρνεις αν μπορείς D5000, αλλιώς 500d ή 1000d.

Το θέμα είναι αυτό: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=75114
ολόκληρη Οδύσεια, ακόμα το ψάχνω,
διότι «Ειναι πολλά τα λ7 Άρη» και θέλω να την κρατησω
όσο πάει συν του να μην χρειαστω άλλο φακό, τσάντα κοκ

Υπάρχει κι ο 18-70/3.5-4.5 της Nikon στα 300 κι αυτός,
αν σου φτάνουν για την d5000 είσαι αρκετά καλά.

Πιο οικονομική θα βγει η 1000d με τον Tamron 18-55/2.8.

Υπάρχει κι ο sigma 17-70/2.8-4. δεν ξέρω ακριβώς τιμή.

Ενημέρωσε μας, λόγω «out of budget» σταμάτησα την
έντονη αναζήτηση.

iva

Reaction score
0

γεια σας,ειμαι νεο μελος κ δεν γνωριζω πως να φτιαχνω νεο θεμα,γι αυτο συγγνωμη κ επιτρεψτε μ να θεσω μια ερωτηση εδω!κ γω θελω να αγορασω μια οχι κανονικα dslr αλλα μεγαλη ξερετε,γυρω στα 300 ευρω ομως.....ειδα κ υπαρχουν στην αγορα αλλα επειδη δεν ειμαι σχετικη,να σας πω μως με ενδιαφερει η ποιοτητα κ μερα κ νυχτα,κ το ζοομ ,αλλα κυριως τα διαφορα εφε οπως θωλο φοντο σε πορτραιτο,σεπια,απρομαυρο,διορθωση του δερματος ωστε να φαινεται σαν ψευτικο,αποχρωματισμος-δηλαδη ολο ασπρομαυρο κ να φαινεται ας πουμε μονο κατι κοκκινο...κ τετοια πραγματα...τι μ προτεινετε??????????τι παιζει με τα φιλτρα?αυτα δημιουργουν τα εφε?σας ευχαριστω προκαταβολικα!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.423
Kαλησπέρα και καλώς ήρθατε στο AVSite.

Mιά φωτογραφική που έχει μεγάλο ζουμ και αρκετά εφε είναι αυτή.Πάσχει όμως λιγο σε νυχτερινή φωτογράφιση.
Τα εφέ αυτά τα δημιουργεί η μηχανή μέσω των διαφόρων λειτουργειών που έχει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

- φωτογραφιες για κινουμενα αντικειμενα μιας και ο μπομπιρας ειναι μολις 8 μηνων και δεν μπορω να τον εχω ακουνητο για πολυ ωρα 
- να μην περιμενω πολυ για την επομενη φωτογραφια
- το φλας να φορτιζει σχετικα γρηγορα. Μη φανταστειτε οτι εχω τρελες απαιτησεις γιατι τοσα χρονια με μια Sony Cybershot μοντελο 2004 δεν κανει και λιγο χρονο?
- Οι φωτογραφιες να βγαινουν και σε μερα και σε σκοτεινα σημεια. Δεν περιμενω να βγαζει στο απολυτο σκοταδι αλλα οχι και να θελω να βγαλω κανα τοπιο στας εξοχας και να μην μπορω!
IMHO για τον πιτσιρικά, ιδίως για πορτρέτο, η απολύτως καλύτερη εστιακή απόσταση είναι 100-150mm (σε αντιστοιχία 35mm), οπότε πχ για την Olympus θες 50-75mm (είναι χ2).

Για σκοτεινά χρήσιμος νομίζω είναι ο φωτεινός-γρήγορος φακός, με χαμηλό F δηλαδή.

Για flash μη περιμένεις φοβερά πράγματα από κανένα ενσωματωμένο flash σε σώμα dslr, αν και από ταχύτητα δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Η λύση είναι τα μεγάλα flash με τις δικές τους μπαταρίες. Μέσα στο σπίτι, όπου ο φωτισμός δεν είναι "μέρας", ένα τέτοιο εξωτερικό flash κάνει ...τη διαφορά! Επίσης, σε θέμα ταχύτητας, ρίχνει και σε ριπή (3-4 photos/sec) καμιά 10-ριά ή και 20-αριά φλασιές!

Όσο για ταχύτητα λήψης φωτο, όλες οι dslr σε καλύπτουν.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658

γεια σας,ειμαι νεο μελος κ δεν γνωριζω πως να φτιαχνω νεο θεμα,γι αυτο συγγνωμη κ επιτρεψτε μ να θεσω μια ερωτηση εδω!κ γω θελω να αγορασω μια οχι κανονικα dslr αλλα μεγαλη ξερετε,γυρω στα 300 ευρω ομως.....ειδα κ υπαρχουν στην αγορα αλλα επειδη δεν ειμαι σχετικη,να σας πω μως με ενδιαφερει η ποιοτητα κ μερα κ νυχτα,κ το ζοομ ,αλλα κυριως τα διαφορα εφε οπως θωλο φοντο σε πορτραιτο,σεπια,απρομαυρο,διορθωση του δερματος ωστε να φαινεται σαν ψευτικο,αποχρωματισμος-δηλαδη ολο ασπρομαυρο κ να φαινεται ας πουμε μονο κατι κοκκινο...κ τετοια πραγματα...τι μ προτεινετε??????????τι παιζει με τα φιλτρα?αυτα δημιουργουν τα εφε?σας ευχαριστω προκαταβολικα!
Για να βγάζεις φωτογραφίες στο χέρι με λίγο φως, πρέπει η μηχανή σου να έχει αισθητήρα με καλή ευαισθησία και χαμηλό θόρυβο καθώς και φακό με πολύ μεγάλο διάφραγμα (δηλαδή πολύ μικρό αριθμό f). Η καλύτερη και φτηνότερη λύση είναι ένας γρήγορος νορμάλ φακός, κάτι που -όπως καταλαβαίνεις- απαιτεί μια... κανονική DSLR (μια περίπου δεν κάνει :114:).

Το θολό φόντο που αναφέρεις, θέλει μικρό βάθος πεδίου εστίασης. Αυτό -για δεδομένη απόσταση εστίασης- εξαρτάται από:
  • την εστιακή απόσταση του φακού (σε mm). Όσο μεγαλύτερη, τόσο πιο συμπιεσμένο το βάθος πεδίου.
  • το διάφραγμα. Όσο μεγαλύτερο (δηλαδή μικρότερο f), τόσο πιο έντονο το φαινόμενο.
  • το μέγεθος του αισθητήρα. Ένας μεγαλύτερος αισθητήρας έχει μικρότερο βάθος πεδίου.
Πέρα από το μικρό βάθος πεδίου, πολύ σημαντικό είναι και ένα άλλο χαρακτηριστικό των φακών, που ονομάζεται bokeh (ιαπωνικά: θόλωμα) και περιγράφει τη μορφή που παίρνουν τα φωτεινά σημεία, όταν είναι εκτός εστίασης. Εξαρτάται από την κατασκευή του φακού και κυρίως από τον αριθμό και το σχήμα των λεπίδων του διαφράγματος.
Τυπικά για πορτραίτα προτείνεται ένας μικρός τηλεφακός (85-135mm ή και παραπάνω), αλλά στην πράξη ωραιότατα πορτραίτα μπορείς να βγάλεις ακόμα και με νορμάλ φακό, ειδικά αν το θέμα και οι συνθήκες ευνοούν κάτι τέτοιο.

Τέλος, σχετικά με τα εφέ σου συνιστώ με έμφαση να τραβάς κανονικές φωτογραφίες και μετά να εφαρμόζεις στον υπολογιστή σου όσα εφέ θες -ακόμα και... μαϊμού bokeh. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να πειραματιστείς ελεύθερα με όσα εφέ θες και έχεις και την κανονική φωτογραφία άθικτη. Υπάρχουν και δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, πολύ εύχρηστα και με καλές δυνατότητες.

cbk

Reaction score
5
Με προτίμηση στις λήψεις δρόμου και φύσης χωρίς φλας, μόνο με χρήση ευρυγώνιου, υπάρχει προτίμηση για κάποια από τις παρακάτω:
http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=3633
http://www.e-photodigital.gr/product_info.php?cPath=21_23_47&products_id=3306
ή και άλλη επιλογή;
(τα περί της Ε-620 από τον costasear τα έχω διαβάσει, (θα ήθελα να έχει και λιιίγο video) αλλά επειδή πέρασε λίγος καιρός είπα μήπως υπάρχουν νεώτερα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

για ευρυγώνιο που λες, σε ολυ προτίμησε τον 12-60.

φυσικά, ο 7-14 απλά δε παίζεται....

cbk

Reaction score
5
Ευχαριστώ!
Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος από τους φακούς φτηνότερα στην Αγγλία απ'όπου θα έρθει ένας φίλος;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: DSLR μεχρι 600€

Ευχαριστώ!
Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος από τους φακούς φτηνότερα στην Αγγλία απ'όπου θα έρθει ένας φίλος;

Μπα δύσκολα. Οι τιμές των Olympus στην Ελλάδα είναι ίσως οι φθηνότερες πανευρωπαϊκά. Δύσκολα θα βρεις καλύτερες...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.815
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos