DTS & - ή - vs. DD σημα

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Υπαρχει διαφορα στη συνολικη ενταση ή στις επιμερους εντασεις των ηχειων αναμεσα στα 2 σηματα DTS και DD σε μια ταινια?
Ακουγονται και διαφορετικα το ενα απο το αλλο soundtrack της ιδιας ταινιας?
Με την προϋποθεση οτι ειναι 5.1 σε καναλια.

Ή εγω τα ακουω αλλιως?

Εγω προτιμω να ακουω DD παντως.

Εσεις
 



Μηνύματα
402
Reaction score
2
Σε συστήματα που ο ενισχυτής είναι οριακός, το Dts είναι επιθετικό, στενό και τα πάντα στα ηχεία. Εχω την εντύπωση οτι πουσάρει τα 4 περιφεριακά ηχεία σε βάρος του κεντρικού. Στο Driven π.χ. που έχει και τα 2 για συγκριση, με το Dts σε καλοστημένο σύστημα έχεις πολύ πιο εντυπωσιακό ηχο για μια επίδειξη, για μένα πιο κουραστικό στην ολική διάρκεια της ταινίας. Μάλλον προτιμώ το DD.
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Εχω την εντύπωση οτι πουσάρει τα 4 περιφεριακά ηχεία σε βάρος του κεντρικού
Πραγματι, το κεντρικο το εχανα λιγο...χθες, που δεν ακουγα δυνατα λογω περασμενης ωρας, αλλα γενικα στα δυνατα περασματα και στα εφε επαιζαν δυνατα τα υπολοιπα ηχεια...
 

Μηνύματα
30.532
Reaction score
41
Σε ταινίες με έντονα περιφερειακά εφέ προτιμώ σαφέστατα το DTS γιατί όπως έγραψαν οι προλαλήσαντες, στο DTS υπάρχει η λογική του εντυπωσιασμού (κυρίως στα γύρω γύρω ηχεία παρά στο κεντρικό. Άλλωστε, ταινίες αυτού του στυλ......δεν έχουν τόσο μεγάλο όγκο διαλόγων, αλλά επίσης δεν δτηρίζουν την πλοκή τους σε αυτούς........οπότε.......)

Σε ταινίες με πιο ήπια χαρακτηριστικά το DD είναι ό,τι πρέπει: σωστός περιφεριακός ήχος αλλά και πλούσιοι σε χαρακτηριστικά οι διάλογοι (λογικό αφού χωρίς αυτούς οι ταινίες θα έχαναν το μεγαλύτερο μέρος της γοητείας τους)

Πάντως, από όσο έχω παρατηρήσει, και οι εταιρίες παραγωγής ταινιών ακολουθούν παρόμοια τακτική, αφού οι "εφετζίδικες" ταινίες έχουν συνήθως και επιλογή DTS ενώ οι πιο "χαλαρές" φθάνουν και σταματούν σε DD 5.1 (ή αρκετές φορές DD 2.0)
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Αν και το dts έχει το πλεονέκτημα του μεγαλύτερου bit rate που σημαίνει καλύτερη ποιότητα ήχου έχω την εντύπωση ότι οι ουσιαστικές διαφορές τον δύο format δεν είναι τόσο μεγάλες εκτός από μια μικρή αίσθηση πιο καθαρού ήχου στο dts.

Νομίζω όμως ότι οι ποιότητα κρίνετε στα στούντιο ηχογράφησης και την τελική διαδικασία ρύθμισης τον ήχων μιας ταινίας μιξάζ.

Προσωπικά προτιμώ σε κάθε περίπτωση το Dolby Digital γιατί γίνετε μια πιο πιστή μεταφορά του ήχου στα περισσότερα DVD και αναφέρομε στην δυνατότητα του Dolby Digital να μας μεταφέρει όλη την δυναμική περιοχή της ηχογράφησης.

Ίσως να είναι αυτός ο λόγος που το DTS ακούγεται πιο δυνατά και τονίζει τις μικρολεπτομέρειες σε όλα τα κανάλια.
 

Μηνύματα
7
Reaction score
0
Θεωρητικά, το DTS δίνει καλύτερο ήχο από το DD. (Υποθέτω οτι ο ΑV είναι σετερισμένος σωστά). Πρακτικά, εξαρτάται από το DVD authoring και επεξεργασία που κάνει η κάθε εταιρία παραγωγής DVD.
 

Μηνύματα
1.037
Reaction score
1.214
To DTS ειναι πιο δυνατο και σαφως πιο ποιοτικο κατα την γνωμη μου.Εαν μπορουσατε να δειτε την συμπιεση της πληροφοριας σε DD και DTS μεσω του DVD σας θα καταλαβεναται τι εννοω(DD 384kbps,DTS 768Kbps).
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.180
Μηνύματα
3.004.193
Members
38.426
Νεότερο μέλος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΣ
Top