DTS HD , True HD & Dolby Digital Plus, τελικά αξίζουν?

Reaction score
2
Όπως έγραψα και στο τίτλο του θέματος αναρωτιέμαι το εξείς :

Αξίζει να επενδύσει κάποιος λεφτά σε κάποιον από τους νέους ενισχυτές αυτή τι στιγμή?Ωραία και καλά τα νέα πρότυπα ήχου αλλά υπάρχουν blu ray στην αγορά για να τα αξιοποιήσουμε?Πέρα από 1-2 τίτλους που έχουν βγει μέχρι τώρα.....

Υπάρχουν σχέδια να αξιοποιηθούν στο μέλλον μαζικά από τους παραγωγούς ή για τα επόμενα 2-3 χρόνια το 90% των ταινιών θα εξακολουθεί να είναι DTS Neo//DTS -ES//DD κλπ...

Ρωτάω γιατί σκοπεύω να προχωρήσω σε αγορά ενός νέου ενισχυτή για το Home theater και σκέφτομαι :

Να πάρω ένα νέο μοντέλο με DTS - HD, DD plus και λόγω κόστους να μείνω στα ηχεία που έχω είδη 70watt (8 Ω) ?

Η να πάρω ένα 5,1-7,1 ο οποίος να βγάζει DTS -ES/NEO/92-64 και να προχωρήσω σε αγορά καλύτερων ηχείων?

Reaction score
6
Αν βρεις player που να αποκωδικοποιεί σωστά τα νέα φορματ σε PCM (δηλαδή όχι το PS3) τότε μπορείς να πάρεις κοψοχρονιάς ενισχυτή με PCM για Blu Ray (που λένε τώρα τελευταία).

Reaction score
62
Καλως ήλθες!!
Αν ως επι το πλείστον οι θεάσεις σου είναι σε DVD ή δεν σκοπεύεις σύντομα να αγοράσεις BD player, θα σου πρότεινα ένα φτηνό ενισχυτή με HDMI. Αν πάλι βλέπεις BD και έχεις PS3, τότε θα σου πρότεινα το ίδιο. Αν θέλεις να είσαι future proff και σκοπεύεις να πάρεις ένα BD player που δίνει σε bitstream ήχο τα νέα φορμά, τότε θα χρειαστείς έναν ενισχυτή με όλα τα καλλούδια. Για την ιστορία, όλα τα νέα Blu Ray που βγαίνουν έχουν πια τουλάχιστον DTS-MA. Κατα τη γνώμη μου περίμενε λίγο να πέσουν οι τιμές και αγόρασε ενισχυτή που να αποκωδικοποιεί τα πάντα!!

Reaction score
0
Απάντηση: DTS HD , True HD & Dolby Digital Plus, τελικά αξίζουν?

Λοιπόν......έχουμε και λέμε......όλοι οι τίτλοι της Fox βγαίνουν με DTS HD Master Audio......όπως και όλοι οι επερχόμενοι τίτλοι της Universal, της Sony βγαίνουν με Dolby TrueHD και pcm και της Warner το ίδιο.....της Disney βγαίνουν με pcm.....οπότε καλύτερα να πάρεις έναν από τους καινούργιους με hdmi 1.3 ή ακόμα καλύτερα αν δεν σε πειράζει να ψωνίζεις από εξωτερικό χτύπα καλύτερα κάναν Onkyo 605 από τη Γερμανία που παίζει αρκετά κάτω από το πεντακοσάρικο.....όλα αυτά βέβαια μόνο αν ενδιαφέρεσαι για blu-ray......:121:

Reaction score
5
Βασικά, όχι. Δεν αξίζουν ακόμα. Είναι πολύ νωρίς όσοι τίτλοι και να βγαίνουν... Αν είχαν οι ματρόσκες τα νέα φορμά, το συζητάμε :116:

Reaction score
1
Απάντηση: DTS HD , True HD & Dolby Digital Plus, τελικά αξίζουν?

Τι να τα κάνεις τα πολλά ηχεία σε μικρό δωμάτιο ...

Εαν δεν είναι τουλάχιστον 10 μέτρα επί 6 , ο ήχος δεν θα είναι ο αναμενόμενος ...

Νομίζω πως ο αριθμός των ηχείων έχει να κάνει και με το μέγεθος του δωματίου

ΔΛΔ ένα καλό 5.1 σε μέτριο δωμάτιο θα αποδώσει καλύτερα από οποιοδήποτε 7.1 ...

άσε που θα έχεις και λιγότερες συσκευές να στριμώξεις ...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: DTS HD , True HD & Dolby Digital Plus, τελικά αξίζουν?

Βασικά, όχι. Δεν αξίζουν ακόμα. Είναι πολύ νωρίς όσοι τίτλοι και να βγαίνουν... Αν είχαν οι ματρόσκες τα νέα φορμά, το συζητάμε :116:
Τι τσιφούτης......πφφφ....:138:

Reaction score
2
Κατά 99% θα καταλήξω στον Onkyo TX-SR605 (από εξωτερικό φυσικά)!

Μια ακόμα ερώτηση που μπορεί σε μερικούς να φανεί χαζή αλλά είμαι νέος στο χώρο!

Για να ακούσω DD plus & DTS True HD πρέπει να έχω ηχεία 7.1? δλδ από 5,1 δεν θα πάρω HD ήχο?

Ρωτάω γιατί λόγω χώρου νομίζω πως 7,1 είναι εντελώς αδύνατο και ανούσιο να υλοποιηθεί σε ένα δωμάτιο 15 τετραγωνικά....

Reaction score
0
Απάντηση: Re: DTS HD , True HD & Dolby Digital Plus, τελικά αξίζουν?

Κατά 99% θα καταλήξω στον Onkyo TX-SR605 (από εξωτερικό φυσικά)!

Μια ακόμα ερώτηση που μπορεί σε μερικούς να φανεί χαζή αλλά είμαι νέος στο χώρο!

Για να ακούσω DD plus & DTS True HD πρέπει να έχω ηχεία 7.1? δλδ από 5,1 δεν θα πάρω HD ήχο?

Ρωτάω γιατί λόγω χώρου νομίζω πως 7,1 είναι εντελώς αδύνατο και ανούσιο να υλοποιηθεί σε ένα δωμάτιο 15 τετραγωνικά....
Δεν χρειάζεσαι 7.1 γιατί έτσι κι αλλιώς το 99% των ταινιών με Dolby TrueHD, DTS HD Master Audio και pcm σε 5.1 βγαίνουν....:605:

Reaction score
130
Re: Απάντηση: Re: DTS HD , True HD & Dolby Digital Plus, τελικά αξίζουν?

Δεν χρειάζεσαι 7.1 γιατί έτσι κι αλλιώς το 99% των ταινιών με Dolby TrueHD, DTS HD Master Audio και pcm σε 5.1 βγαίνουν....:605:
Δηλαδή για να καταλάβω κι΄εγώ, σε ένα στημένο σύστημα 7.1 τα surrynd back ηχεία στις ταινίες 5.1 πάλι πληροφορία matrix θα παίζουν;
Για να παίξουν στέρεο τα surrund back θα πρέπει το bly ray να γράφει 7.1; Υπάρχει τέτοιο δισκάκι;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: DTS HD , True HD & Dolby Digital Plus, τελικά αξίζουν?

Δηλαδή για να καταλάβω κι΄εγώ, σε ένα στημένο σύστημα 7.1 τα surrynd back ηχεία στις ταινίες 5.1 πάλι πληροφορία matrix θα παίζουν;
Για να παίξουν στέρεο τα surrund back θα πρέπει το bly ray να γράφει 7.1; Υπάρχει τέτοιο δισκάκι;

Το πρώτο (και μοναδικό μάλλον) Blu-ray με 7.1 ήχο, στην Ελλάδα τουλάχιστον, είναι το Hairspray.

Reaction score
20
Bέβαια αν είχαν τα mkv τα νέα φορμά θα χρειαζόμασταν και hdmi 1.3 έξοδο απ'την κ.γραφικών (ή ήχου)...

Reaction score
1
Bέβαια αν είχαν τα mkv τα νέα φορμά θα χρειαζόμασταν και hdmi 1.3 έξοδο απ'την κ.γραφικών (ή ήχου)...
Από όσο γνωρίζω μια νέα asus το κάνει αυτό (hdmi 1.3)

Reaction score
0
ο onkyo 605 σιγουρα σαν απερχομενο μοντελο αν βρεθει σε τιμη ξεστοκαρισματος αποτελει αβλεπει την πιο συμφερουσα λυση. Παντως γενικα ο επερχομενος Denon 1909 θα κλεισει σπιτια. Η denon ειδε τι πουλο επαιρνε απο onkyo και yamaha στα μικρα μοντελα και επιτελους θα βγαλει πολυ καλο μηχανημα κατω απο 600 ευρω. Ολα τα νεα codecs, 3 hdmi, Audyssey, dynamic EQ etc (αυτα που λειπουν στον yamaha 663 δυστυχως), και εννοειται τα κλασσικα πλεον 1080p upscaling απο analog κλπ. Νομιζω ειναι το best buy απο τα καινουρια μοντελα σε αυτην την κατηγορια τιμης, να δουμε ποσο θα ερθει και Ελλαδα...

Reaction score
2
Τελικά κατέληξα και σήμερα το πρωί παραλαμβάνω από εξωτερικό τον Onkyo TX SR606!

Ελπίζω να έκανα καλή επιλογή!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas