DUAL 1229Q

Reaction score
16

Γειά σας κύριοι.
θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με το εξής θέμα:
έχω στα χέρια μου αυτό το ανεπανάληπτο πικάπ,το οποίο δουλεύει στα 110V μόνο.δεν έχει επιλογέα τάσης.προφανώς φτιάχτηκε για χώρες που δουλεύουν 110,..
δεν το πρόσεξα και το έβαλα επευθείας στα 220,....
αλλα ευτυχώς δεν έγινε μεγάλη ζημιά.το λαμπάκι του strobe κάηκε,και το μοτέρ ζεστάθηκε τρομερά.όταν το είδα φυσικα το έβαλα στα 110 μέσω μετασχηματιστή μείωσης τάσης.
αλλά έχει κάποια προβληματάκια. το πλατώ γυρίζει μόνο στις 33 στροφές και πάλι με δυσκολία,ενώ 45 και 78 καθόλου.
ο αυτοματισμός δεν δουλεύει .αν επιλέξω start ο βραχίονας κουνιέται λιγάκι μα μένει στην θέση του.δεν πηγαίνει στην αρχή του δίσκου.
με το χέρι παίρνω το βραχίονα και τον τοποθετώ στο τέλος του δίσκου ,και επιλέγω stop.
ο βραχίονας σηκώνεται φαίνεται ότι πηγαίνει στην θέση του αλλά σταματάει κάπου στο strobe,και κατεβαίνει εκεί ,χωρίς το πλατώ να σταματάει.
γυρίζει συνέχεια.
Άραγε υπάρχει κάποιος στην Θεσσαλονίκη η και Αθήνα ακόμη, που να ξέρει τα DUAL και συγκεκριμένα αυτό το μοντέλο?
κάποιος που μπορεί να το επισκευάσει?
προσπάθησα κάτι να κάνω μόνος μου,αλλα ο μηχανισμός του είναι αρκετά περίπλοκος και απαιτούνται γνώσεις και πείρα,....
και κάτι άλλο,.είχα στο μυαλό μου αν φτιάξω αυτο το DUAL να του φορούσα μια Audio Technica -AT432EP/OCC .
πιστεύετε ότι είναι καλό ταίριασμα? αν όχι ποιό θα ήταν?
σας ευχαριστώ.

Reaction score
16
Απάντηση: DUAL 1229Q

Καλησπέρα.
καταρχήν να σε ευχαριστήσω Κώστα για την πληροφορία που μου έδωσες.
ο τύπος είναι καταπληκτικός! είδα δουλειές του και έπαθα,...
όσο για το ταπεινό μου Dual έκανε ότι μπορούσε.και είμαι σαφώς πολύ ευχαριστημένος.στην ουσία αυτά τα μοντέλα χρειάζονται μηχανικό!....και όχι ηλεκτρονικό.έχει μια μικρή ατέλεια στον αυτοματισμό μα αυτό δεν με απασχολεί.
το πήρα λοιπόν και σκέφτηκα να κάνω μια βάση μιας και η δικιά του είχε διαλυθεί.
το παράκανα και γω,.... μασίφ ξύλο οξιάς διάλεξα 4εκ. πάχος.
αυτό είναι το αποτέλεσμα:

του φόρεσα και την Audio Technica ζύγισα και ρύθμισα τον βραχίονα και το δοκίμασα.δεν είμαι ειδικός αλλά στα δικά μου αυτιά ακούστηκε σαν ένα πλατώ πολύ καλής ποιότητας.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.450
Members
38.700
Νεότερο μέλος