Dual Concentric speakers design...

Reaction score
767
ποια τα θετικα και πια τα αρνητικα της συγκεκριμενης σχεδιασης?...

απο διαφορα reviews, εχω διαβασει οτι οταν ακους τετoiου ειδους σχεδιασεις, αποδιδουν καλυτερα οταν εισαι λιγο off-axis...επισης, επειδη υπαρχει περιορισμος των ανακλασεων σε τοιχους κλπ λογω σχεδιασης, ισως ακουστουν λιγο πιο "μουντα" στα πριμα....ανεξαρτητα οτι ανεβαινουν μεχρι τα 20Khz και παραπανω...συγκριτικα με αλλα ηχεια συμβατικης σχεδιασης...

επισης απο ενα review των tannoy DC8T....

.....another issue, that I must admit does not trouble me, is the issue that affects all co-axial drive units... the mid and treble fires out through a cone and a megaphone effect can be heard....
τι σημαινει αυτό?...οτι εχουμε την αισθηση οτι ο ηχoς βγαινει σαν απο "χωνι", λογω του ομοκεντρου σχεδιασμου?...παιζει αυτο το φιανομενο?

συγγενης μου ενδιαφερεται για Tannoy ή KEF...

θελει να δουμε μαζι τα Τannoy Definition DC8T μαζι με το κεντρικο τους Definition DC6 LCR...
και αν βρουμε το Definition DC10A, με Alnico μαγνητες...βεβαια απ οτι εχω διαβασει στον ιστο, το κεντρικο, δεν "κανει" με το 10Α..με τα βιας ταιριαζει με το DC8T....αλλα περι ορεξεως...

επισης, δεν εχω καταλαβει πια ειναι η πιο καινουργια σειρα της Tannoy...REVOLUTION ή PRECISION?

επισης απο την KEF, το R900 μαζι με το κεντρικο τους...

λες να μπω σε "πειρασμο" και ν αλλαξω και γω "ροτα" και τελικα να μην παω για τα GX300?...:D

τες παντων...βασικα τα "+" και τα "-" της σχεδιασης αυτη θα ηθελα να ξερω...

αν γνωριζει ή εχει πειρα κανεις, απο τις συγκεκριμενες εταιριες...

Reaction score
209
Ούτε το DC8T κάνει με το DC10A. Ψάξτο λίγο και θα δεις ότι το DC10T είναι άλλο ηχείο.

Τι revolution και precision; άλλη κατηγορία τιμής τα μεν από τα δε.

Last edited:

Reaction score
767
οκ...

γενικα, για τετοιου ειδους σχεδιασει.ς εχουμε μια γενικη εικονα?...

για την κατηγορια τιμης, το ξερω...απλα η tannoy εφερε προσφατα μια καινουργια σειρα...αυτο ρωτάω...

Reaction score
209
Βασικά είχε τα revolution και τα revolution signature. Τα τελευταία τα αντικατέστησε με τα precision. Το DC10A είναι εντελώς αλλού από τα άλλα Definition, αφού είναι ένα μεταμφιεσμένο prestige. Άλλη κορνίτσα στο κέντρο, πιο μεγάλο τβίτερ, άλλοι μαγνήτες, και κάτι ψιλά από πίσω με τις μπόρνες.
Χωρίς να έχω κοιτάξει, στοιχηματίζω ότι και το cross είναι χαμηλά ala prestige. Στο πιο original πάντως, είναι χωρίς άλλο μεγάφωνο από κάτω, όπως DC10A.

Ισχύει εκείνο που έχεις πει για το off-axis. Συγχωρεί πιο εύκολα. Ισχύει και η εντύπωση για τη μουντάδα. Όλοι το λένε. Στο Home cinema πάντως θα χρειαστείς "τραγανό" ήχο. Δεν ξέρω αν θα στον δώσουν.

Reaction score
767
μαλιστα...

δεν εχει τυχει να ακουσω...ευκαιρια να δω τι διαφορες μπορει να εχουν απο τα συμβατικα...περιμενω να μου πει (ξαδερφος), αν τελικα βρηκε ντεμο τα μοντελα αυτα σε καποιο μαγαζι...αν και δυσκολα νομιζω να βρει τα συγκεκριμενα tannoy (DC8 και DC10)...αλλα, πιο προσγειωμενα, ισως...

οποτε και στα KEF, πανω κατω, τα ιδια ισχυουν οσον αφορα την γενικη ηχητικη εικονα...εκτος και εφαρμοζουν κατι διαφορετικο...

εγω προς το παρον ειμαι "δωσμενος" αλλου...σε συμβατικης κατευθυνσης ηχεια...αν καταφερουμε και βρουμε να τ ακουσουμε και τελικα αναθεωρησω, τοτε το βλεπουμε...

τα ηχεια. θα παιξουν και σε μουσικη και σε ταινιες...τωρα μπαινει στο παιχνιδι του σινεμα...θελει ομως καλη αποδοση και στα δυο...πριν ειχε συμβατικης σχεδιασης ηχεια...δυο βασης B&W...ετυχε ομως να ακουσει δυο βασης Kef (τα LS 50) και του αρεξαν...και θελει να "ακροασθει" τη σχεδιαση αυτή, σε kef και tannoy....αλλα "παθητικα" και δαπεδου...

Reaction score
209
Τα LS 50 άκουσε, όντας κάτοχος B&W. Μάλιστα. Με πολύ πολύ υπόθεση, θαρρώ πως θα απογοητευτεί από τα υπόλοιπα KEF και τα Tannoy.

Η αντιπροσωπεία της Tannoy έχει DC10A πάντως στημένα στο showroom καθώς λέει.
Για τα KEF εδώ πρώτα ένα τηλέφωνο.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Τα Tannoy DC10A είναι στις πολύ υψηλές σειρές της Tannoy και αντικατέστησαν τα TD12 όσο και εάν αυτό ακούγεται παράξενο. Δεν μπορούν να συγκριθούν με τον ήχο που παράγουν τα Autograph mini της σειράς Prestige για παράδειγμα για να πεις ότι συγκρίνεις το μεγάφωνο. Ναι μέσες άκρες και πολύ χοντροκομένα μπορείς να πείς πως ο ήχος είναι παρεμφερής, αλλά το ένα ηχείο κοστίζει 1800 ευρώ και το άλλο πάνω από 10000 ευρώ. Αντίστοιχα άδικη θα είναι και η σύγκριση του LS50 με τα μεγάλα μοντέλα της εταιρίας αν και για να έχουμε την ίδια κλίμακα, θα πρέπει να συγκριθούν με ηχεία της σειράς Reference.
Όσον αφορά τα του home cinema αναγκαστικά θα πρέπει να το συνδιάσει οσον αφορά το κετρικό με το DC6 LCR.
Από όσο γνωρίζω ο αντιπρόσωπος (www.audioevolution.gr) έχει στημένα και τα DC10T και τα DC10A για να πάρετε άμεσα μια πρώτη γεύση για το που κινούνται τα ηχέια.

Reaction score
767
thank you για τα link spitfire...

θα τα μεταβιβασω...

για τα συγκεκριμενα kef εχω διαβασει καλες κριτικες...αν θες, μου λες το λογο που θα συμβει αυτο...

επαναλαμβανω, δεν εχω ακουσει κανενα ηχειο της σχολης αυτής...

Last edited:

Reaction score
767
Τα Tannoy DC10A είναι στις πολύ υψηλές σειρές της Tannoy και αντικατέστησαν τα TD12 όσο και εάν αυτό ακούγεται παράξενο. Δεν μπορούν να συγκριθούν με τον ήχο που παράγουν τα Autograph mini της σειράς Prestige για παράδειγμα για να πεις ότι συγκρίνεις το μεγάφωνο. Ναι μέσες άκρες και πολύ χοντροκομένα μπορείς να πείς πως ο ήχος είναι παρεμφερής, αλλά το ένα ηχείο κοστίζει 1800 ευρώ και το άλλο πάνω από 10000 ευρώ. Αντίστοιχα άδικη θα είναι και η σύγκριση του LS50 με τα μεγάλα μοντέλα της εταιρίας αν και για να έχουμε την ίδια κλίμακα, θα πρέπει να συγκριθούν με ηχεία της σειράς Reference.
Όσον αφορά τα του home cinema αναγκαστικά θα πρέπει να το συνδιάσει οσον αφορά το κετρικό με το DC6 LCR.
Από όσο γνωρίζω ο αντιπρόσωπος (www.audioevolution.gr) έχει στημένα και τα DC10T και τα DC10A για να πάρετε άμεσα μια πρώτη γεύση για το που κινούνται τα ηχέια.
και γω, απο αυτα που διαβασα και επειδη θελει να τα συνδυασει και για μουσικη και για ταινιες, ειπα στον ενδιαφερομενο, οτι καλυτερα να δει ζευγος DC8T με DC6...τουλαχιστον αυτο λενε διαφορα reviews....

αν εχουν και τα μεγαλυτερο DC10A, ευκαιρια να τα δει και να κρινει κατα ποσον αξιζουν τα παραπανω χρηματα που ζητανε...και για μουσικη και για ταινιες παντα...

απο Kef, το R900 με το R600c...

Reaction score
767
κωστα, κανα αλλο "κουσουρι" που πρεπει να ξερω για τη σχεδιαση αυτη?...

λες οι σχεδιασεις αυτες οτι δινουν καλυτερο αποτελεσμα για μουσικη και ταινιες?...ή παιρνεις ενα 60% στη μουσικη και οτι μενει, στις ταινιες?...σιγουρα οι σκληροπυρινικοι με το cinema θα θελουν το 100% στις ταινιες...αλλα για καποιον που ακουει πολυ χρονο και μουσικη, τα ηχεια αυτα αποδιδουν καλυτερα, απο ενα κλασικης σχεδιασης?...δλδ στην κατηγορια 3,5Κ ευρω και ανω, αν ψαχνεις τη χρυση τομη στους δυο κοσμους τι θα ταν καλυτερο?

εδω στο φορουμ δεν ξερω αν δουλευει κανεις τετοιου ειδους ηχεια...
πιο πολλοι με κλασικης σχεδιασης παιζουν...αυτο λέει κάτι?...

για να χω μια ιδεα μπας και βοηθησουμε και το "σόι"...:D

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Ηχείο με ομοκεντρικό μεγάφωνο τυχαίνει να είναι το κεντρικό μου από το home cinema. Συγκεκριμένα έχω τα Vandersteen 1c σε μπρος και πισω και κεντρικό το VCC-1, ηχείο που προτείνει και ο ίδιος ο Vandersteen για αυτά τα ηχεία. Ο συγκεκριμένος κατασκευαστής υλοποιεί μόνο το κεντρικό του με τέτοιες μονάδες ανώ τα υπόλοιπα ηχεία του ακολουθούν κλασική διάταξη μονάδων.Όχι βέβαια ότι έχει το δίκιο και οι υπόλοιποι το άδικο, απλά μια εικόνα για το τι μπορούν να προσφέρουν μεικτές καταστάσεις.
Τώρα για το εάν παίζουν ή όχι αυτό έχει να κάνει με τα αυτιά του καθενός μας και το τι και πως γουστάρουμε να ακούμε

Reaction score
767
Ηχείο με ομοκεντρικό μεγάφωνο τυχαίνει να είναι το κεντρικό μου από το home cinema. Συγκεκριμένα έχω τα Vandersteen 1c σε μπρος και πισω και κεντρικό το VCC-1, ηχείο που προτείνει και ο ίδιος ο Vandersteen για αυτά τα ηχεία. Ο συγκεκριμένος κατασκευαστής υλοποιεί μόνο το κεντρικό του με τέτοιες μονάδες ανώ τα υπόλοιπα ηχεία του ακολουθούν κλασική διάταξη μονάδων.Όχι βέβαια ότι έχει το δίκιο και οι υπόλοιποι το άδικο, απλά μια εικόνα για το τι μπορούν να προσφέρουν μεικτές καταστάσεις.
Τώρα για το εάν παίζουν ή όχι αυτό έχει να κάνει με τα αυτιά του καθενός μας και το τι και πως γουστάρουμε να ακούμε
τα ηχεια αυτα ειχα και τα πουλησα σε φιλο...

Vandersteen 1C σε 2καναλο....τα εδωσα γιατι ηθελα τα φραγκα τοτες...

με εμπαιναν ιδεες να ξαναπηγαινα σε vandersteen σε μεγαλυτερες σειρες...οπως το 3A signature μαζι με το κεντρικο τους...

τες παντων...γενικα ρωταω εδω για να χω μια ιδεα...αν και η ακροαση θα δειξει...

τελικα ειναι ολα θεμα προτιμησεων...δεν υπαρχει απολυτο ηχειο....ισως μονο το νεο Grimm...:D

Reaction score
15.548
κωστα, κανα αλλο "κουσουρι" που πρεπει να ξερω για τη σχεδιαση αυτη?...
μην ψαχνεις για κουσουρια....ειναι ωραια.

εδω στο φορουμ δεν ξερω αν δουλευει κανεις τετοιου ειδους ηχεια...
πιο πολλοι με κλασικης σχεδιασης παιζουν...αυτο λέει κάτι?...
οχι βεβαια....

Reaction score
767
ολα καλα ειναι...και κλασικης σχεδιασης και μη...και ολα εχουν τους "πιστους" τους...

η ακροαση θα δειξει αν τα ομοκεντρικα "ταιριαζουν" στις προτιμησεις...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.373
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ