Dune HD 3d συνδεση με DAC

Reaction score
25
Καλημερα σε ολους

Θελω να συνδεσω το Dune 3d με DAC πανω σε ενισχυτη. Το θεμα ειναι οτι μεχρι τωρα καταφερα να το συνδεσω μονο μεσω οπτικης πανω σε ενα North Star Design Essensio DAC και στις ρυθμισεις νομιζω οτι απενεργοποιησα το HDMI γιατι το Dune το εχω επισης συνδεμενο και με εναν πολυκαναλο denon και ηθελα να ακουω ηχο μονο απο τον στερεο ενισχυτη. Μπορει να βοηθησει καποιος πως μπορω να συδεσω το dune με το dac μεσω coaxial και μεσω USB? και τι πρεπει να αλλαξω στις ρυθμισεις??
Θα με βοηθουσε οσοι εχουν το dune..

ευχαριστω

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Εξ όσων ξέρω η usb θύρα είναι μόνο για αναγνώριση αρχείων μέσω σκληρού δίσκου και όχι για διασύνδεση με άλλες συσκευές(πχ dac).

Reaction score
25
για την coaxial ξερει κανεις? λογικα θα πρεπει συνδεεται με την coaxial..αλλα γιατι δεν ακουω ηχο? :(
μηπως θελει καποια ρυθμιση στο μενυ του dune?

Reaction score
1.187
Εάν παίζεις πολυκάναλο ήχο (dolby digital ή dts) προφανώς το dac σου δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει, «νομίζει» πως τα bytes που δέχεται είναι σκουπίδια και κάνει mute.
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επιλέξεις την ψηφιακή έξοδο να δίνει pcm (ασυμπίεστο δικάναλο ήχο) και όχι bitstream (raw) ήχο.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Εχω το Dune Max και το συνδεω με οπτικη/ομοαξονικη στο Teac ud501 χωρις κανενα προβλημα και χωρις καμια επι πλεον ρυθμιση! Μεσω Usb αποκλειεται: δεν εχει εξοδο, παρα μονον ειοδο για να βλεπεις/παιζεις αρχεια απο εξωτ. σκληρο.

Reaction score
1.187
Εχει ακούσει κανείς το Dune HD base 3D αναλογικά, χωρίς εξωτερικό DAC;
Εγώ το άκουσα και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη!!!
Τι DAC χρησιμοποιεί αυτό; Ξέρει κανείς;

Reaction score
25
οχι αλλα μες την βδομαδα θα το ακουσω πανω σε naim με 3 dac αλλα και μονο του και θα σας πω εντυπωσεις :)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Τωρα ακουω / συγκρινω το dune max σε διπλη ακροαση: rca απ ευθείας στον ενισχυτη (Unico100) και με coaxial στο dac Teak ud501 κι απο αυτό με xlr στον ενισχυτη. Εμφανέστατη η υπεροχή της β σύνδεσης!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.134
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead