Dune Part 2 (2024)
















rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.318
Reaction score
93.886
Δίπλα είμαι, πάω με τα πόδια, οπότε θα είμαι εκεί κανα πεντάλεπτο πριν.
 




Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Επιβλητικότερη ταινία από το πρώτο κινηματογραφικό μέρος. Ο Dennis Villeneuve μαστορεύει την ανάπλαση του ερημώδους πλανήτη όπου η πίστη είναι το σκληρότερο συνάλλαγμα, λοξοκοιτάζοντας προς εμβληματικά έργα όπως το "2001" του Stanley Kubrick και "Lawrence of Arabia" του David Lean.

Ο κεντρικός χαρακτήρας συγκεντρώνει αναπόφευκτες κοινοτοπίες όπως του απρόθυμου ήρωα και ξενόφερτου σωτήρα ενώ ο χαρακτήρας της Chani έχει εμφανέστερες πτυχώσεις σε σχέση με το βιβλίο εκφράζοντας εδώ φωναχτά όση αμφισβήτηση αποπνέει το κείμενο του Frank Herbert. Σαφώς πιο συμπαθής , ιδίως αφού η Zendaya μπορεί να μη γέμιζε το μάτι εκ των προτέρων αλλά αποδεικνύεται πιο χαρισματική από τον Chalamet. Οι κακοί Harkonnen με τον Αυτοκράτορα δεν εμπνέουν στον θεατή την πολυδιάστατη απέχθεια που υποβαλλόταν στον αναγνώστη του αυθεντικού έργου ούτε η σέκτα των Bene Gesserit καταλαμβάνει την άκρως διφορούμενη υπόσταση.

Το εύπεπτο μεγαλείο θα λειτουργούσε αντί να ξεχνιέται εύκολα μονάχα ως προάγγελος ενός τρίτου μέρους που θα έπιανε την υπόθεση του επόμενου βιβλίου "Dune Messiah" όπου έγκειται και το επιμύθιο της όλης ιστορίας.
 
Last edited:


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.612
Μηνύματα
2.867.983
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top