Dutch & Dutch Studio series

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.481
Στο D&D όλα γίνονται για :
1) την απίστευτη ομοιομορφία της πολικής απόκρισης από απίστευτα χαμηλά. Αυτά που έδειξες ... ονειρεύονται
2) για να εκπέμπουν σε ... 1/4 space! (ξεχνάτε οτι εκπέμπει όλος ο πίσω από τα διπλά 15"ιντσα τοίχος, σε συγχρονισμό με τα κατάλληλα καθυστερημένα εμπρός μεγάφωνα)
'

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
149.486
1. Το κάνει και το me geithain, στο 1/10 του κόστους και με ωραιότατο μιντ. Και άλλες επιλογές από genelec. Και το Kii, που είναι σημαντικά πιο κομψό και σημαντικά πιο οικονομική επιλογή.
2. Τα βάζεις on wall (ακόμα καλύτερα in wall) και τελειώνει το παραμύθι.

Σε κάθε περίπτωση, τα λεφτά που ζητάει δεν είναι λεφτά για 2 μεγάφωνα. Το παραξήλωσαν, χαλιεντάδες γινήκανε, και χωρίς την αρμόζουσα εμφάνιση.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.481
1. Το κάνει και το me geithain, στο 1/10 του κόστους και με ωραιότατο μιντ.
Το κάνει? Σπινόραμα ωαίο?
Μόνο ένα μικρούτσικο δυσδιάκριτο διάγραμμα απόκρισης στις 45° (και μόνον στις 45°) έχω δει. Που εκ πρώτης είναι καλό ως προς την ομοιομορφία εκτός άξονα, αλλά μακράν χειρότερο του D&D στις 45°
Αλλά... για κάτσε... δεν αναφέρει smoothing. Και ... στις άλλες γωνίες ωαίο? ...
Ασε που το D&D ελέγχει την εκτός άξονα από τα 100Hz (!!!) κι' ας μην έχει (κατά Τουλ) μεγάλη σημασία κάτω από τα 800.

Η δε κατσαρή απόκριση από τα 700 και πάνω του Geithain στις 45° ?? (σιγά μη δεν ήταν κατσαρή με τέτοια τοποθέτηση mid-tweeter - περιθλάσεις και χωρίς κυματοδηγό).
Για τις μεγαλύτερες μοίρες που αφορούν τις πρώτες πλάγιες ανακλάσεις δεν αναρωτιέμαι καν. Η διάταξη μικρού mid-tweeter είναι ευρύτατης διασποράς ενώ της γουφεράκλας δεν είναι.
Το δεκαπεντάιντσο mid του D&D ταιριάζει απόλυτα με τον δεκπεντάιντσο κυματοδηγό του compr.driver ως προς την πολύ στενότερης διασποράς πλάγια ακτινοβολία. Πολύ στενότερης ακριβώς για να περιορίζεται η ενέργεια προς τις πρώτες ανακλάσεις

Σε κάθε περίπτωση, τα λεφτά που ζητάει δεν είναι λεφτά για 2 μεγάφωνα. Το παραξήλωσαν, χαλιεντάδες γινήκανε, και χωρίς την αρμόζουσα εμφάνιση.
Οχι ρε φίλε ΔΕΝ τελειώνει το παραμύθι. Ετσι χάνεται "ο αέρας" που εσένα μεν αφήνει αδιάφορο, αλλά σχεδόν σε όλους τους άλλους είναι απαραίτητος. Οσο για την πρακτικότητα του in wall... άστο. Ασε που τα D&D στην ουσία in wall είναι, χωρίς να χάνουν τελείως τον αέρα (έστω και με στενή διασπορά)
Και είμαι σίγουρος οτι τα Γκεϋτέτοια θα θέλουν προσοχή στην απόσταση από τον πίσω τοίχο για να επιτευχθούν τα πίσω κόλπα τους σε βέλτιστο βαθμό για έλεγχο της όφ-άξις της γουφεράκλας. Ενώ τα D&D μπαίνουν όπου θες και αυτορυθμίζονται.

Αυτό είναι και το βασικό: Τα D&D είναι σαλονάτα, πρακτικότατα και ευέλικτα: Δουλεύουν αψογα και σαν δικάναλα και σαν πολυκάναλα. Δουλεύουν σαν ψευδο-in wall, δουλεύουν όλο και πιο καρδιοειδώς όσο απομακρύνονται από τον τοίχο, δουλεύουν ακόμα και σαν κλειστά φρη-σπέις άμα λάχει. Και διαθέτουν και ένα σωρό καλούδια.

Ενώ τα Γκεϋτέτοια είναι κυρίως στουντιακα (άλλωστε και η "πολυχρονη εταιρεία" τους, μικρή οικογενειακή είναι στην ουσία, απευθυνόμενη εκεί κυρίως για πελατεία).
Και από εμφάνιση, ε καλά και αυτά σαν γκουμούτσες είναι.

.
ΟΜΩΣ !
Συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλιά σας για την τιμολόγηση των D&D.

Από την άλλη... 130Κ ντόλλαρς, σιγά τα αυγά: :gotcha:

ούτε το 1/3 ενός Rolex GMT Master II Ice δεν έπαιρνες όταν πρωτοβγήκε,
ούτε μισό Rolex Platinum Diamond Pearlmaster,
μόλις παραπάνω από 1/4 Rolex GMT Master II Ice

(που και δαύτα αισθητική μεγαλέμπορα χονδρικής διαθέτουν)

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
36.698
Όπως νομίζεις, αλλά εγώ σε αυτά τα λεφτά, θέλω να δω κάτι τέτοιο:

View attachment 394804

View attachment 394805

Οπότε δε με συγκινεί διόλου η τσιγκουνιά των 2 μεγαφώνων σε αυτό το D$D.

Τουλάχιστον να βλέπεις που πήγαν τα λεφτά, τόσο σε πληθώρα μεγαφώνων, όσο και σε εμφάνιση
Αυτά όμως έχουν τιμή εξαπλάσια.

χειρότερο του D&D
Πού είδες σπινόραμα του 15c?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
149.486
Η δε κατσαρή απόκριση από τα 700 και πάνω του Geithain στις 45° ??
Ε, λύθηκα στα γέλια όταν έφτασα σ'αυτό το σημείο, μιλάμε είσαι πολύ βλαμμένος Ε; 😂🤣🤘😁

(Βλαμμένος με την δικιά μας έννοια, την καλή, μη μου παρεξηγηθείς τώρα, κανόνισε 😍)

Κοίτα να σε πω, δεν μου καίγεται καρφάκι για το τι συμβαίνει πέραν των 30° off axis, δεν είμαι τόσο βλαμμένος όσο νομίζεις.

Μια ομοιογένεια την θέλω βεβαίως μέχρι τις 30°, αλλά από κει και πέρα δεν έχει ενδιαφέρον, διότι δεν θα κάτσω σε καμία θέση που να με βλέπει το ηχείο με >30°. Τυπικά, για λόγους cross firing, εκμεταλλεύομαι +-15° off axis, δεν νομίζω να έχω φτάσει σε κανένα δορυφόρο τις 20°.

Στις 30°, έχει πέσει σημαντικά και η στάθμη, δυσκολεύει ακόμα και η χρήση σε cross firing, ενώ η ενέργεια της on axis θα βαράει σε κάνα ντουβάρι.

Στην τυπική χρήση οι περισσότεροι θα βλέπουν on axis τα ηχεία, και πέραν των 30°, η μειωμένης στάθμης off axis, θα κάνει μεγάλες αποστάσεις με τις ανακλάσεις στο χώρο μέχρι να ξαναφτάσει κάποτε σε σένα, οπότε η φθίνουσα ενέργεια του χώρου (RdT) θα λάβει την μορφή που θα της δώσει η ηχητική ποιότητα (ανάκλαση/απορρόφηση/σκέδαση) της περιποιημένης από σένα (ηχητικά) τοιχοποιίας, και πρακτικά καμιά σημασία δεν έχει οποιοδήποτε σκαμπανέβασμα (Κατσαρή απόκριση που λες) εκεί πέρα, θα είναι μια σούπα διάχυτης ενέργειας από τις αθροιζόμενες στο χώρο συχνοτικές συνιστώσες, που αν (όπως οφείλεις) έχεις προβλέψει για το αναγκαίο χρονικό παράθυρο κενό ανακλάσεων, δεν σε απασχολεί καθόλου.

Κατά την δική μου οπτική, τα ηχεία θα πρέπει να έχουν μια ομαλή απόκριση μέχρι τις 30° off axis, και φυσικά να μην έχουν πολύ μεγάλη διασπορά, να είναι σχετικά συμμαζεμένοι οι λοβοί, και να πέφτει αρκετά η στάθμη της έμμεσης πέραν αυτών των μοιρών, αλλά και γενικά στην off axis, ακόμα και στις 5° να πέφτει.. Τα "κατευθυντικά" που λέμε ηχεία, είναι πιο βολικά για πολλούς λόγους, ακόμα και για την εκμετάλλευση του cross firing, που το θεωρώ πολύ σημαντικό, αλλά με μετρήσιμη (και υπολογίσιμη, όχι αμελητέα) πτώση στάθμης στην off axis, οπότε το "απέναντι" ηχείο που θα είναι σε μεγαλύτερη απόσταση αλλά θα σε βλέπει on axis, να ισοσταθμισει την ακουστική ισχύ με το σε κοντινότερη απόσταση off axis ηχείο, ώστε να παραμείνει στο κέντρο τους το ακουστικό είδωλο.

Η ευρύτατη όμοιας στάθμης διασπορά, δεν βολεύει σε κανένα χώρο και για κανένα λόγο. Είναι βεβαίως χρήσιμο χαρακτηριστικό σε PA εφαρμογές, αλλά στην οικιακή χρήση είναι πρόβλημα. Ως εκ τούτου, οι κόρνες είναι για μένα ακατάλληλες για σπίτι, μόνο για συναυλιακούς χώρους, μπαράκια και γήπεδα.

Εμείς θέλουμε μια ευρεία θέση ακρόασης με ομοιογενή απόκριση, και με διατήρηση του κεντρικού ειδώλου στη θέση του, ασχέτως μετακίνησής μας πχ μισό μέτρο δεξιά ή αριστερά. Σταθερή μουσική εικόνα.

Στο πολυκάναλο, και δη στο ιμερσιβ (που είναι το μόνο ενδιαφέρον) η πιο στενή απόκριση είναι πολύ χρήσιμη, αλλά επίσης χρήσιμη είναι μια ομαλή off axis μέχρι τις 30°. Το παραπάνω θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλής στάθμης, και αδιάφορο ως προς την ακρίβεια, καθώς θα μαζευτούν 11+ ηχεία που θα πυροβολούν προς κάθε κατεύθυνση. Ο κάθε τοίχος θέλει σοβαρή περιποίηση για να συμμαζέψει αυτόν τον αχταρμά, να δώσει χαμηλές έως πολύ χαμηλές τιμές RdT, και χρειάζονται αποστάσεις ανακλάσεων αρκετά μεγαλύτερες από αυτην της απόστασης ακρόασης, για το παράθυρο κενού ανακλάσεων, δηλαδή χρειάζεται μικρή απόσταση ακρόασης.

Έτσι γίνεται δουλίτσα.

Τα παραπάνω από αυτά τα απαιτούμενα στην off axis, είναι πάντα μπελάς, ανεξαιρέτως, παρότι τεχνικά μπορεί να φαίνονται σωστά.

Ως εκ τούτου, τα D$D δεν είναι καλή επιλογή, παρότι τεχνικά φαίνονται εξαιρετικά.

Εν τω μεταξύ, δεν ξέρω αν τα έχεις ακούσει ποτέ, αλλά μεταξύ μας, δεν ακούγονται "σπουδαία".
Αντιθέτως, τα me geithain είναι συγκλονιστικά. 😎

Reaction score
1.424
Καταλαβαίνω ότι θα είναι ένα εξαιρετικό ηχείο αλλά με την καμία δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτά τα χρήματα για ένα ζευγάρι ηχεία...Θα ήθελα να τα ακούσω όμως.

Reaction score
3.844
130k ντολαρς

ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΣΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΆΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Κάτσε μου κόπηκε η ανάσα πάω να πιω λίγο τσίπουρο και έρχομαι να γελάσω και άλλο...

Reaction score
4.316
130k ντολαρς

ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΣΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΆΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Κάτσε μου κόπηκε η ανάσα πάω να πιω λίγο τσίπουρο και έρχομαι να γελάσω και άλλο...
Λίγοι έρχονται μετά από χύμα τσίπουρο.
Κι αν έρθουν, γελούν μετά τις 12 το βράδυ

Last edited:

Reaction score
2.390
1. Το κάνει και το me geithain, στο 1/10 του κόστους και με ωραιότατο μιντ. Και άλλες επιλογές από genelec. Και το Kii, που είναι σημαντικά πιο κομψό και σημαντικά πιο οικονομική επιλογή.

Ολα για ολα για τον μεγαλο κακο ιωαννη.

Reaction score
2.390
Παντως δεν καταλαβαινω, τη συγχηση, μπροστα στα marten supreme extreme turbo pro max του εκατομμυρίου η της χρυσής κωλοτρυπιδας των 9 εκατομμυρίων τι ειναι 130 χιλιαρικα; Μιλαμε για χαιενταδικα πραγματα

Attachments

Reaction score
3.844
...τα πηρα (ανοικτη επιταγη) πριν ακουσω την τιμη, οποτε περαστικα μου.
νταξ, τρολια, ηθελα να δω αντιδρασεις
Αυτά δεν παίζουν Μπλακ ρε....μόνο τα πιατίνια θα ακούς

Reaction score
3.200
Δεν έχει κανένα νόημα, όταν το me geithain προσφέρει 3 δρόμων σχεδίαση με ακόμα μεγαλύτερο γουφερ, και καρδιοειδη λοβό, και είναι και μικρότερου όγκου (ομοκεντρική αρχιτεκτονική).

Κάτσε καλύτερα μπροστά στο me geithain, μιας φίρμας πολύ μεγαλύτερης ιστορίας από την φρέσκια D$$$D, που το εξεφτέλισε στην κοστολόγηση.

Θα σκεφτόμουν σοβαρά να πάρω ένα ζευγάρι, να το δωρίσω στον @costas EAR , να τα λατρέψει και μετά να θέλει 130.000€ χ 14 = 1.820.000€ για να συμπληρώσει 16 δορυφόρους.
Και μετά τι subs να βάλει; Θα μείνει με τα παλιά;
Τί εφιάλτης !!!!

Ο Θεός μας φύλαξε και δεν έχω τόσα λεφτά!

:biggrin: :laugh: :biggrin:

Reaction score
3.844
Με 130κ αγοράζεις οικόπεδο στήνεις προκάτ, το κάνεις στούντιο και βάζεις και 2 πχ kef blade mortal kombat πως τα λένε και 4 15ρια και τρως και μακαρόνια για 3 χρόνια. Με σάλτσα κιόλας οχι ορφανα.
Είναι τραγικό ρε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
178.375
Members
38.820
Νεότερο μέλος
ΙΩΆΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ