DVBViewer και πιάτο με μοτέρ...βοήθεια?

GTX

Reaction score
39
Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Αυτή τη στιγμή έχω στο σαλόνι 2 pc, το ένα είναι πιο καινούριο και απλά θα αντικαταστήσει το παλιό μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το παλιό pc έχει XP και μια skystar 2 και χρησιμοποιείται για να κουνάει πιάτο 1,10 με μοτέρ μέσω του ProgDVB.

Το καινούριο pc έχει Vista μια skystar HD και DVBViewer αγορασμένο κανονικά και απλά συνδέω το καλώδιο αφού κουνήσω το πιάτο με το παλιό pc.

Θέλω τη βοήθεια σας για να μου πείτε πως μπορώ να κάνω τη μετάβαση από το ένα pc στο άλλο. Βασικά θέλω να μου πεί κάποιος αν μπορώ να κουνάω το πιάτο με το DVBViewer με τη Skystar HD στα Vista....και πώς???? Μιλάμε για απλό diseq μοτέρ.

Αν φυσικά υπάρχει κάποιος που ξέρει και δεν λείπει σε διακοπές :happy_5::happy_5::happy_5: θα εκτιμούσα μια βοήθεια σχετικά σύντομα μιας και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έρθει τεχνικός να μου βάλει άλλο ένα σταθερό πιάτο (εκείνο το feed με την F1 ;-)) οπότε αν τυχόν φύγει από τη θέση του το πιάτο με πιθανές βλακείες που κάνω θα μπορέσει να το διορθώσει.

Reaction score
2
την ίδια απορία έχω και γω... έχω μια SS2 και μια S3200 στο HTPC και χρειάζετε να αλλάζω καλώδια για να κουνίσω το πιάτο. Προσπάθησα να παίξω λίγο με τα DISEQC στο DVBViewer με το "Use Positioner" να στείλω κατευθείαν Diseqc εντολές στο μοτέρ αλλά τζίφος, αυτό δεν κουνιέται καθόλου..

Reaction score
2
Εαν βλεπει το DVBViewer την καρτα, τοτε απο το channel edit υπαρχει μια επιλογη (ή goto angular ή use positioner, δεν θυμαμαι, θα σας γελασω) η οποια σου δινει ετοιμη μια λιστα με δορυφορους και διαλεγεις.

Reaction score
0
kai pos sto kalo kanoume manual install ta kanalia me to dvb viewer vre pedia giati exo pathi ponokefalo me afto.
me to alt ine panefkola me afton tipota toso diskolo itane na to ftiaksoune se pio apli morfi.

Reaction score
1
Απάντηση: DVBViewer και πιάτο με μοτέρ...βοήθεια?

Εγώ σκέφτομαι να βάλω positioner ( ταλαιπωρία αμα κουνάς συνέχεια το πιάτο ) αλλά δεν εξαρτάσαι πλέον από τον κάθε δέκτη και τις ιδιαιτερότητες του, όπως και τις επαναρυθμίσεις ...

Reaction score
4
Καλημέρα σε όλους...

μήπως ξέρει κάποιος πως μπορούμε με DVBViewer, SkystarHD, positioner vBoxII να κουνήσουμε το πιάτο, χωρίς τηλεκοντρόλ?

Εκανα μια ερώτηση στο forum του DVBviewer αλλά δεν πήρα απάντηση ποτέ...

Ευχαριστώ!

Reaction score
4
Τι βιαζομαι βρε συ!
Κοντευει να σκοτωθεί κόσμος εδω πέρα!!! Ναρκοπέδιο έχει καταντήσει!!!!

Ασε που τελικά πιστεύω ότι με τους BDA drivers τελικά δεν γινετε....

Reaction score
2
Λοιπον, απλα αναφερω οτι χωρις να κανω καποια ρυθμιση, και περνωντας το δορυφορικο σημα απο τον positioner, Ανοιγοντας το dvbviewer και κανοντας scan σε εναν δορυφορο, μου γυρισε το πιατο. Δεν εχω ασχοληθει ακομα να κοιταξω λεπτομερειες. Εαν σας ενδιαφερει πειτε μου, και οταν ξεμπερδεψω με τα υπολοιπα δορυφορικα θα ανεβασω λεπτομερειες.

Μικρο edit, αυτο ειναι με τους μαμα drivers της Technisat.

Reaction score
4
Λοιπον, απλα αναφερω οτι χωρις να κανω καποια ρυθμιση, και περνωντας το δορυφορικο σημα απο τον positioner, Ανοιγοντας το dvbviewer και κανοντας scan σε εναν δορυφορο, μου γυρισε το πιατο. Δεν εχω ασχοληθει ακομα να κοιταξω λεπτομερειες. Εαν σας ενδιαφερει πειτε μου, και οταν ξεμπερδεψω με τα υπολοιπα δορυφορικα θα ανεβασω λεπτομερειες.

Μικρο edit, αυτο ειναι με τους μαμα drivers της Technisat.
Vista υποστηρίζουν?
γμ τις επιλογές μου....

Reaction score
4
ε, όταν παίρνεις καινούργιο PC που υποτίθετε θα χρησιμοποιήσεις για HTPC, δηλαδή θα το έχεις στο σαλόνι και θα το χειρίζεσαι με τηλεκοντρολ, κτλ, κτλ. δεν θα χρησιμοποιήσεις "αντίγραφο ασφαλείας" για το λειτουργικο, μιας και θα πρέπει τα διάφορα updates, κτλ κτλ, να γίνονται χωρίς πολλά-πολλά, κτλ κτλ...

Και αφού δεν μπορείς να αγοράσεις πλέον XP, τι άλλο θα βάλεις?

Ασε που στα XP οι οδηγοί για την ΑΤΙ 2600 και η επιτάχυνση του Η264 και VC1 δεν ήταν και της προκοπής (αν και έχω την εντύπωση ότι αυτό έχει διορθωθεί)....

Reaction score
4
Ενω στα βιστα εχετε δει τρελο χαϊρι με το hardware acceleration :cool_11:
Οχι βεβαια, αλλά άντε αγόρασε XP εσύ... κανείς δεν πουλάει πια!....
τώρα θα μου πεις, μην αγοράσεις, ετσι? αλλά εδώ θα επέμβει ο μοντεράτορας και θα μας κόψει σαν ακατάλληλους για κάτω των 18.... και σαν τέτοιος εσύ, δεν θα μπορείς να συμμετέχεις στην συζήτηση πλέον!! :)

wall_1

Reaction score
6
Για την ακρίβεια το Hardware Accelaration (και τα υπόλοιπα "κόλπα" στην εικόνα) δουλεύει καλύτερα στα Vista με EVR παρά στα XP με VMR9 !

Reaction score
4
Για την ακρίβεια το Hardware Accelaration (και τα υπόλοιπα "κόλπα" στην εικόνα) δουλεύει καλύτερα στα Vista με EVR παρά στα XP με VMR9 !
Το πρόβλημα όμως είναι ότι:

DVBViewer? No EVR (μόνο το GE αλλά εκεί δεν έχεις CI support με ότι αυτό συνεπάγεται ;-)
Media Player Classic? Νο EVR...

κόλπα? ποια κόλπα?????

Reaction score
0
nea ekdosi 3.9.0 !!!den ksero kan ti kenourio exi ,to manuall install efkola pou mendiaferi para poli den to exi ,ara pali sto alt dvb !!
krima pou ton plirosa.

Reaction score
6
Λοιπόν, να η εύκολη λύση για να κάνεις scan και να αποθηκεύσεις κανάλια στον dvbviwer:
Κατεβάζεις το transedit και το αποσυμπιέζεις στον φάκελλο του dvbviewerGE.
Το εκτελείς και αριστερά επιλέγεις τον δορυφόρο που θέλεις, δεξιά τον transpoder. Αν ο transpoder δεν υπάρχει τον προσθέτεις και στη συνέχεια πατάς Scan Selected.
Στο επόμενο παράθυρο πατάς Export και αποθηκεύεις το .ini αρχείο που θα σου βγάλει στο desktop
Κλείνεις το transedit, ανοίγεις τον dvbviewer , ανοίγεις το Channel List, πατάς κάτω Options και στο επόμενο παράθυρο το κάτω αριστερά κουμπάκι (Import). Του δίνεις το αρχείο που έχεις αποθηκεύσει στο Desktop και είσαι έτοιμος!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.951
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa