DVD-Audio στο PC - πώς;

Reaction score
5
Ίσως έχει ξανασυζητηθεί αλλά δεν βρήκα απάντηση.

Με ποιό πρόγραμμα παίζετε DVD-Audio δισκάκια στο PC σας; Στέλνετε τον ήχο στα ηχεία του PC ή σε εξωτερικό ενισχυτή;

Παλεύω αρκετές ώρες να παίξω το original 'Surround Sampler' του Chesky σε DVD-Audio mode, και μου γυρνάει συνέχεια σε DVD-Video. Με PowerDVD6 Deluxe (ολα τα packs) και WinDVD7 Platinum.

Την πρώτη φορά που το έβαλα μου έβγαλε ότι δεν μπορεί να βρει τα CPPM keys, και γυρνάει σε DVD-Video. Έκανα upgrade στο CPRM pack του PowerDVD6 και τώρα δεν μου δείχνει τίποτα καν, απλά ψάχνει για τα κλειδιά για 2-3 δευτερόλεπτα, εγκαταλείπει και πάει σε DVD-Video...

Προσπαθώ να το παίξω και με την ενσωματωμένη κάρτα ήχου (μάπα) και με την M-audio Audiophile 2496 που έχω σε S/PDIF.

Δεν βρίσκω κάτι ακριβώς για αυτό στο google, please help!!

ευχαριστώ
Ακης

Reaction score
191
δεν ξερω αν χρειαζεται και η καρτα audigy 2 για να παιξει.dvd-audio εχω παιξει με το win dvd 7 και με ενα player creative για αυτη τη δουλεια.εξοδο θα παρεις μονο απο την αναλογικη.spdif or coaxial ξεχασε τη.

Reaction score
8
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ DVD AUDIO ΑΠΟ ΤΟ PC ΘΕΣ ΤΗΝ ΑUDIGY ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ POWER KAI WINDVD ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ PLAYER AUDIO ΤΗΣ ΑUDIGY ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 5.1 ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ.ΨΗΦΙΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΟΣΑ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ PLAYER ME HDMI H ILINK KAI ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΜΕ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΞΟΔΟΥΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΛΛΟΓΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΗΧΟΥ.ΝΟΜΙΖΩ?

Reaction score
1
Όντως, DVD-Audio στο PC μπορείς να ακούσεις μόνο με την Audigy 2 ή 4 και με διασύνδεση 5.1 analog out της κάρτας ήχου σε 5.1 analog in του ενισχυτή σου.

Reaction score
7
Πήρα κάτι φτηνιάρικα καλώδια και σύνδεσα χθες μόλις την προ 5-6 μηνών αγορασμένη Audigy 4 στον ενισχυτή και έβαλα το demo DVD-Audio της Creative.
Ενα έχω να πω μόνο... Καλή φάση!!
Πάω μέσα στην εβδομάδα στο Metropolis να δω τι παίζει από δισκάκια.
Αλήθεια, ξέρει κανείς αν οι DVD-Audio δίσκοι αντιγράφονται?

Reaction score
5
Υπάρχει DVD-audio ripper, είχε ποστάρει ο deliol ένα, που είχε μικρή ζωή στο web, αλλά πρέπει να κυκλοφορεί ακόμα στα P2P...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Αλήθεια, ξέρει κανείς αν οι DVD-Audio δίσκοι αντιγράφονται?
ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΟΧΙ.[/quote]

Κι όμως μπορούν να δημιουργηθούν "αντίγραφα ασφαλείας"...

ψάξε για το disc welder (κατα προτίμηση την chrome edition)

Reaction score
6
To DiscWelder δεν κοπιάρει...... μόνο δημιουργεί DVD-Audio δισκάκια από wav αρχεία (σε δειγματοληψία από 44Khz/16bit/stereo μέχρι 192Khz/24bit/stereo ή και 96Khz/24bit/surround 5.1) !!!! Εγώ προσωπικά το έχω χρησιμοποιήσει και με έχει βολέψει πάρα πολύ (σκεφτείτε ότι σε ποιότητα CD 44/16/stereo σε 4.7Gb χωράνε σχεδόν 8 ώρες μουσική......δηλαδή σε 1 dvd-audio μπορείτε να βάλετε 6-8 μουσικά cd , να φτιάξετε και ένα ωραίο μενού (ala dvd-video) επιλογής των κομματιών και μετά να απολαύσετε ....
Ή μπορείτε να πειραματιστείτε με πολυκάναλο υλικό (ή να περάσετε εγγραφές 96/24 σε ένα μέσο που κυριολεκτικά "κεντάει".....)

Reaction score
7
Πάντως για μην είμαστε και εντελώς off topic, για αναπαραγωγή χρησιμοποιώ το μαμίσιο software της audigy στο pc με αναλογική σύνδεση στον ενισχυτή.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Στους περισσότερους δίσκους DVD-Audio εκτός από την κλασική προστασία κατά της αντιγραφής CPPM υπάρχει και υδατογράφημα που κάνει τη δημιουργία ‘αντιγράφων ασφαλείας’ αδύνατη ή μάλλον καλύτερα μη αναγνωρίσιμα από τα players. Το υδατογραφημα είναι χωμένο μέσα στα δεδομένα του ήχου και μεταφέρετε με την αντιγραφή του, το κλειδί CPPM όμως όχι, μόλις το player δει ότι ο δίσκος έχει υδατογραφημα ψάχνει να βρει κλειδί που όμως δεν υπάρχει με αποτέλεσμα να μην ξεκινά την αναπαραγωγή (δοκιμασμένο).

http://en.wikipedia.org/wiki/DVD-Audio

Reaction score
8
ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ AUDIO ME DOS H KATI TETOIO ΠΟΣΟ ΣΤΕΚΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΘΑ ΨΑΞΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΦΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.548
Members
38.715
Νεότερο μέλος
OtisTas