DVD Player με 1080p upscaling...

Reaction score
4
Δεν ειναι απλα τα πραγματα οπως τα γραφετε...
Υπαρχουν τεραστιες διαφορες στα dvd με upscale οταν αυτα παιζουν σε HD panel.

Προσφατα αγορασε ενας φιλος ενα DVD φθηνο (δεν θυμαμαι μαρκα) με 85 ευρω απο media markt. Το συνδεσαμε στον προβολεα μου Sanyo Z4 και η εικονα ηταν χαλια !!! Καμια σχεση με την εικονα που βλεπω απο το Sony DVD NS-92 που η τιμη του ειναι στα 250 ευρω.

Οταν λοιπον ξερουμε οτι θα περιμενουμε ακομα 2-3 χρονια μεχρι να γινουν στανταρ οι HD ταινιες (και λιγια χρονια λεω) δεν μπορουμε να μεινουμε με dvd των 80 ευρω!

Reaction score
3
Απάντηση: DVD Player με 1080p upscaling...

Eδω: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=37857 γραφονται τα αντίθετα... :prof:
Μόνο και μόνο το κόστος αρκεί.
Από την άλλη αν θεωρείς ότι θα χρησιμοποιείς HTPC για όλες σου τις εργασίες και για player τότε ξανασκέψου το, αφού η συμπεριφορά ενός pc το οποίο δουλεύει στα όριά του είναι πολύ διαφορετική, πριν και μετά το άνοιγμα μια βαριάς εφαρμογής, μετά από μια εγκατάσταση οποιοδήποτε προγράμματος, γενικά η κατάσταση είναι πολύπλοκη. Οπότε τελικά θα χρησιμοποιείς τον υπολογιστή για player και μόνο, θα έχεις δηλαδή μια dedicated συσκευή.

Reaction score
158

Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα PC για όλες τις δουλειές. Ναι, είναι αλήθεια ότι κάτι που παίζει σήμερα στο PC μπορεί να μην παίζει αύριο, όμως τα προβλήματα που μου έχουν δημιουργηθεί στον τομέα του HTPC έχουν προκληθεί πάντα από την εγκατάσταση/αναβάθμιση προγραμμάτων/codecs για HTPC και όχι από προγράμματα για άλλες ασχολίες.

Reaction score
3

Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα PC για όλες τις δουλειές. Ναι, είναι αλήθεια ότι κάτι που παίζει σήμερα στο PC μπορεί να μην παίζει αύριο, όμως τα προβλήματα που μου έχουν δημιουργηθεί στον τομέα του HTPC έχουν προκληθεί πάντα από την εγκατάσταση/αναβάθμιση προγραμμάτων/codecs για HTPC και όχι από προγράμματα για άλλες ασχολίες.
Δηλαδή Δημήτρη μετά από το άνοιγμα του Fireworks ή του Flash editor πιστεύεις ότι δεν έχουν μείνει τα γνωστά σκουπίδια φορτωμένα; Αλλά και με μια απλή εφαρμογή γραφείου… Αν δεν είχες ποτέ τέτοιο πρόβλημα ή αν γνωρίζεις κάποια λύση μάλλον πρέπει να τα πούμε, για αυτό, σε επόμενη συνάντηση, διότι έχω βαρεθεί τα reboot!

Reaction score
158

Αν εννοείς υπολείμματα σε registry κλπ, ναι θα φορτωθούν, αλλά δεν σε επηρεάζει αυτό στο playback μιας ταινίας.

Reaction score
3

Αν εννοείς υπολείμματα σε registry κλπ, ναι θα φορτωθούν, αλλά δεν σε επηρεάζει αυτό στο playback μιας ταινίας.
Off Topic - Να σου πω εμένα με επηρεάζει στην αναπαραγωγή, όχι τόσο που να το θεωρώ πολύ ενοχλητικό, αλλά αν μετά από δουλειά δεν κάνω reboot θα έχω πάντα μικρά σπασίματα ιδίως αν η ταινία βρίσκεται στον c :\. - Off Topic

Reaction score
158

Αυτό δεν μου έχει συμβεί ποτέ. Τσέκαρε με τον task manager μήπως υπάρχει κάποια διεργασία στο background που σου παίρνει κύκλους cpu και σκότωσέ την με το χέρι.

Reaction score
0
Επισης μπορεις πολυ απλα να εχεις διαφορετικα accounts στα windows για τη χρηση HTPC και για τις υπολοιπες δουλειες σου.

Σιγουρα δε θα προτεινα το HTPC στον μεσο χρηστη, ουτε και σε καποιον λιγο πανω απο αυτο, και ΠΟΤΕ σε καποιον που ζηταει 100% αξιοπιστια και ευκολια. Αλλα σε οποιον εχει διαθεση να ασχοληθει πιστευω θα ανταμηφει ΚΑΙ σε ποιοτητα αλλα ΚΑΙ σε κοστος (ειδικα σε βαθος χρονου).

Reaction score
5
Re: Απάντηση: DVD Player με 1080p upscaling...

αν μετά από δουλειά δεν κάνω reboot θα έχω πάντα μικρά σπασίματα ιδίως αν η ταινία βρίσκεται στον c :\
Καλό είναι να μπαίνουν τέτοιου είδους αρχεία σε δικό τους partition που είναι defragmented. Το C:/ δεν είναι για αυτές τις δουλειές. Είναι για εγκαταστάσεις Windows και προγραμμάτων, που λίγο πειράζονται αφότου εγκατασταθούν. Επίσης δεν έχουμε ούτε το swap file στο C:/ αλλά σε δικό του μικρό partition.
Από δικές μου εμπειρίες τουλάχιστον...

Στο θέμα μας: Αν δεν γνωρίζουμε από PC, καλό είναι να μην στήσουμε HTPC, χωρίς τουλάχιστον να έχουμε τον χρόνο να επενδύσουμε για την βελτιστοποίησή του. Εκεί ένα DVD player λύνει χέρια. Για όλα τα άλλα, το HTPC δεν παίζεται...

Reaction score
8.349
Re: Απάντηση: DVD Player με 1080p upscaling...

Eδω: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=37857 γραφονται τα αντίθετα... :prof:
προσωπικα εφτιαξα ενα htpc και μετα αφου εβαλα ενα σωρο προγραμματα,απο πληροφοριες απο εδω και αλλα φορουμ,δεν καταφερα να το κανω να πιασει scaler 7ετιας που εχω.Δεν αμφιβαλλω οτι θα γινεται,αλλα παντως μονο ευκολο δεν ειναι και αν χρειαζεται να κανει μαγικα κανεις δεν ειναι και το καλυτερο ζητουμενο.........

Reaction score
0
Πάρε κάποιο KiSS/Linksys της τελευταίας σειράς για να έχεις πλήρες upscaling σε συνδυασμό με ένα καλό streamer και media center.

Reaction score
164
Πάρε κάποιο KiSS/Linksys της τελευταίας σειράς για να έχεις πλήρες upscaling σε συνδυασμό με ένα καλό streamer και media center.
'Εχεις πείρα με τις συγκεκριμένες συσκευές;
Σε ρωτάω γιατί έχω, και μάλιστα πικρή.:pc:

Reaction score
0
Παιδια εγω ειχα ενα dvdp Yamakawa με 20αρα Sony crt.
Παιρνω το Samsung HD850 και βλεπω αισθητη διαφορα στην εικονα.
Επειτα παιρνω μια LG LC2R 37αρα και επισης το DVD Essentials.
Ε λοιπον δεν μπορω να καταλαβω διαφορα upscaling !
Μονο μετα απο ρυθμιση με το δισκακι εφτιαξε η εικονα, σε σχεση με τις ρυθμισεις τις αυτοματες του XD engine κλπ.
Προχτες διαβαζα και για το τελευταιο update του PS3 στο ΗΧΟΣ-ΕΙΚΟΝΑ (το μονο ισως αξιοπιστο περιοδικο AV νομιζω, αν και λιγο προς το high-end) και ανυπομονω. Εγω παντως δεν ξερω γιατι αλλα βλεπω οτι τα δισκακια που αγοραζω απο play.com ειναι καλυτερα απο αυτα που νοικιαζω...Παιρνανε καμμια επεξεργασια εδω ??

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.893
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster