DVD-R απορίες και YAMAKAWA DVR-625

Reaction score
423
Σκέφτομαι την αγορά ενός dvd-r το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τους λόγους τους οποίους θα αναφέρω παρακάτω, αλλά έχω ορισμένες απορίες πρώτα προς επίλυση, γιατί δεν γνωρίζω καθόλου το συγκεκριμένο αντικείμενο.
1) Έχω ακούσει και διαβάσει ότι υπάρχουν dvd recorders που γράφουν σε σε dvd-r, dvd-rw δισκάκια, ή γράφουν σε dvd+r, dvd+rw, ή και στα δύο φορμά. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν ότι, προσοχή γιατί το τάδε player γράφει σε dvd+r και όχι σε dvd-r ενώ κάποιοι άλλοι προτείνουν την επιλογή dvd rec το οποίο γράφει και στα δύο φορμά. Και ρωτώ, υπάρχει κάποιος λόγος να γράφει και στα δύο φορμά; Για ποιο λόγο να μην επιλέξω να γράφει μόνο σε dvd+r;
2) Στα χαρακτηριστικά των players, κάποια αναφέρουν την ύπαρξη tuner και κάποια όχι. Δηλαδή δεν έχουν όλα τα players tuner; Εγώ νόμιζα ότι το dvd-r είναι αντικαταστάτης του video, άρα θεωρώ την ύπαρξη του tuner υποχρεωτική
3) Εφόσον το player έχει tuner, υπάρχει και timer στάνταρ, ή εξαρτάται από το μοντέλο;
4) Όταν το player έχει έξοδο component progressive αυτό σημαίνει ότι και το tuner θα παίζει από αυτή την έξοδο ή μόνο το δισκάκι dvd;

Οι λόγοι που θέλω να αγοράσω dvd-r είναι για να έχω καλή εικόνα tuner στο pj (component) και για να παροπλίσω το video (πολύ αναλογική αυτή η κασέτα βρε παιδί μου).
Να σημειώσω ότι οι εγγραφές που θέλω να κάνω είναι, καμιά ταινία από το filmnet, τίποτα αθλητικά κλπ, τα οποία δεν θέλω να τα κρατάω. Απλώς τα βλέπω και τα σβήνω. Φανταστείτε ότι στο video έχω μέσα μία κασέτα συνέχεια στην οποία κάνω καμιά 100στή εγγραφές (σβήνω-γράφω) και μετά την αλλάζω. Μπορώ να κάνω το ίδιο με το dvd-r;
Τέλος, σύμφωνα με τους λόγους που ανέφερα θα ήθελα να μου πείτε αν μπορεί να με καλύψει το yamakawa dvr-625 http://www.yamakawa.de/frames_us.htm και αν κάποιος το έχει ας αναφέρει εντυπώσεις.

Reaction score
6
Το δικο μου rec γραφει μονο σε dvd-rw.
Δεν ειναι δα και τοσο τραγικο να ειναι συμβατο το writer σου μονο με ενα απο τα δυο φορμα.
Καλο ειναι ομως να εχει και τα δυο. τουλαχιστον ετσι δεν εχεις αγχος για το τι δισκακι θα επιλεξεις .
Βαζεις οτι θελεις χωρις να κοιτας - +.

Οσον αφορα το tuner πρωτη φορα "ακουω" για writer που δεν διαθετει τετοιο πραγμα.
Νομιζω πως δεν ισχυει κατι τετοιο.¨Και φυσικα υπαρχει timer ακομα και στο πιο φθηνιαρικο της αγορας.
Ολα αυτα που ζητας μπορεις να τα κανεις ανετα με οποιδηποτε δισκο - + .To αποτελεσμα ειναι ακριβως το ιδιο.
Οσον αφορα την τεταρτη ερωτηση σου χωρις να ειμαι 100% σιγουρος θεωρω πως λογικα θα μπορεις μεσω tuner να δινεις εικονα στο pj σου.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Το συγκεκριμένο έχει αρκετά καλή εικόνα αλλά η ποιότητα εγγραφής σε mpeg-2 που κάνει δεν είναι και από τις καλύτερες της αγοράς... ίσως μάλιστα να είναι και από τα χειρότερα... βέβαια η τιμή του είναι πολύ καλή... κοίτα όμως και ένα που έχει βγάλει η LG σε παρόμοια τιμή και μάλλον καλύτερο mpeg-2 encoder...

Reaction score
423
Χρήστο το έχεις δει το yamakawa εν δράση;
Σε ποιο μοντέλο της lg αναφέρεσαι;
Όσον αφορά το θέμα tuner θα μπορώ να πάρω έξοδο component για σύνδεση με τον pj;
Και κάτι άλλο (πω πω πολύ άσχετος είμαι με το θέμα), τα δισκάκια dvd είναι τα ίδια που χρησιμοποιούμε και στο pc; (Βλέπε data cd με audio cd)

GF

Reaction score
27
Το 625 το πηρα πριν 10 μερες περιπου και απο τοτε πρεπει να εχω γραψει καμια 45αρια DVD!!! Εκανα εγγραφες απο το tuner, το video μεσω scart και απο μια αναλογικη βιντεοκαμερα super8 μεσω του component. Ολα καλα.

Πηρα 4 TDK DVR+RW για τη μεταφορα, στα οποια γραφω εναλλαξ και 100 DVD+R Taiyo Yuden για την εγγραφη.
Μετεφερα τις ταινιες στο PC οπου εκοβα και εραβα οτι ηθελα με το DVDshrink μετα γραψημο με το NERO. Θα χρει αστεις και ενα καλωδιο firewire για εγγραφη απο miniDV καμερα.

Αρνητικα σημεια , για εμενα, το οτι ειναι αργο, απο το power on μεχρι να γραψει θελει 2+ λεπτα και το λιγο και δυσκολο editing μαζι με το φτωχικο μενου που βαζει στην ταινια.

Εχει κανεις καποιο free προγραμμα για δημιουργια μενου??

GF

Reaction score
27
Διορθωνω το οτι κανει 2+ λεπτα για να γραψει απο stand by. Κανει 1+.
Εχει ομως ενα αλλο μεγαλο μειον! Σε διακοπη ρευματος χανει ωρα και ημερομηνια!!
Επισης ζεσταινεται ΠΟΛΥ!

Reaction score
423
Ένα αρνητικό που διάβασα σε ξένο φόρουμ είναι ότι το tuner είναι mono.
Αληθεύει;

GF

Reaction score
27
Μπορει, θα το κοιταξω και θα σου πω. Παντως εχει εκτοπισει το βιντεο!!!
Ηδη το εχω να γραφει με τον timer και μετα τα κανω edit στο pc.
Αν και εχει αρνητικα (οκ 200εβρω εκανε), ειναι ΜΕΓΑΛΗ ευκολια!

GF

Reaction score
27
Τελικα ο δεκτης του ειναι μονοφωνικος. Αν δεν το ρωταγες δεν θα το ειχα βρει.
Οχι πως με χαλαει δηλαδη. Εξαλου δεν αντεχω την δισδιαστατη εικονα με τρισδιαστατο ηχο. Ο εγκεφαλος μου μπερδευεται!!!
Στις αρχες της βδομαδας περασα (με επιτυχια!!) το καινουριο firmware που το κανει να διαβαζει και DiVX !!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.471
Members
38.457
Νεότερο μέλος
citizen$