DXD

Reaction score
140
Και εκεί που λέγαμε ότι τελειώσαμε προς το παρόν με τα υψηλής ανάλυσης format ( 24/96 – 24/192 ) έρχεται αυτό

Digital eXtreme Definition (DXD) is an audio encoding scheme for professional use that was developed for editing high-resolution recordings because DSD, the audio standard used on Super Audio CD is not ideally suited for editing. DXD is a PCM-like signal with 24-bit resolution (256 times the depth of a Red Book CD at 16-bit, since it is exponential) sampled at 352.8 kHz – eight times 44.1 kHz, the sampling frequency of Red Book CD. The data rate is 16.9344 Mbit/s – six times that of DSD64 (assuming both are Stereo).
DXD was initially developed for Merging’s Pyramix DSD workstation.

Έχει παίξει κανείς αυτό το φορμα?
Μπορείτε να βρείτε μερικά εδώ
http://www.2l.no/hires/index.html

Reaction score
1.213
Απάντηση: DXD

1 GB ? Πω,πω..τι θρεφταρια ειναι αυτα ? :137:

Για να ακουσουμε λιγο ....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.787

έχει ξανααναφερθεί το θέμα της δειγματοληψιας στα 352.8 kHz και νομίζω πως με τα σημερινά μέσα αποθήκευσης είναι ουσιαστικά απαγορευτικό το μέγεθος των αρχείων.

Δηλαδή, για 1 ώρα μουσικής (τυπικά ένας δίσκος), οι χωρητικότητες είναι ως εξής:

flac 24/96 ~1,1 GB --- 910 δίσκοι στο 1 ΤΒ
flac 24/192 ~2,2 GB --- 465 δίσκοι στο 1 ΤΒ
dxd 24/352 ~6,4 GB --- 155 δίσκοι στο 1 ΤΒ

σε flac 16/44,1 χωράνε 3.500 δίσκοι στο 1 ΤΒ...

εννοείται πως με τέτοιο μέγεθος, με τόση ποσότητα πληροφορίας που εμπεριέχει το dxd, η ποιότητα ανεβαίνει σε εντελώς πρωτόγνωρα επίπεδα.

Προσωπικά αρκούμαι στα 24/96 σε ευρεία κλίμακα. δηλαδή να βρίσκω από καφέ ντελ μαρ και πομπουγκνιάκ μέχρι γιού του και γιο γιο μα σε 24/96. Αυτή τη στιγμή όλα τα παραπάνω κυκλοφορούν μόνο σε 16/44,1. Όταν όλα αυτά κυκλοφορήσουν σε 24/96 για μένα θα έχει "κλείσει" το θέμα....

Ταυτόχρονα, με την αναμφισβήτητη εμπορική επιτυχία του mp3 και την τάση της νεολαίας προς αυτό, θεωρώ πως ούτε σε 10 χρόνια δε θα κυκλοφορούν dxd λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος. Σε κλίμακα επεξεργασίας (για τα στούντιο ηχογραφήσεων) πιθανά σε 10 χρόνια να γίνει στάνταρ (το σημερινό τους στάνταρ είναι το 24/96).

Reaction score
8
Re: Απάντηση: DXD

.............Σε κλίμακα επεξεργασίας (για τα στούντιο ηχογραφήσεων) πιθανά σε 10 χρόνια να γίνει στάνταρ (το σημερινό τους στάνταρ είναι το 24/96).
Ναι γιατρε μου. Σιγουρα. Ισως και κατι παρανω. :405::405:

D

deleted user 10898

Guest
το dxd ειναι φορμα που δημιουργηθηκε για να γινει εφικτη η επεξεργασια στα studio του dsd που ως γνωστον ως μονομπιτο φορμα παρουσιαζει δυσκολιες.
ετσι τα περισσοτερα dxd ειναι ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ απο dsd.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.787
Απάντηση: Re: Απάντηση: DXD

Ναι γιατρε μου. Σιγουρα. Ισως και κατι παρανω.
καλά βρε, ίσως και κάτι λιγότερο...:137::137::137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ χρησιμοποιώ αυτό με τους μπλε και πράσινους κόκκους. :116::137:

...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Απάντηση: Re: DXD

Ό,τι και να 'ναι, σαν το βινύλιο δεν θα 'ναι. :204:

...
Kρυφοπικαποπουτανιτσααααααααααααααα!!!!!!!!!!!
Τελικα ο προεδρας σου κολλησε το χουι Τσαρουχενιε...παραδεξου το !!!!!!!!!!
Εκει στα τσιμπουσια που κανατε σε εψησε παλιομπετουγια και σε λιγο και συ θα μας λες οτι ολοι εμεις ειμαστε απλοι ντιτζιτοφρικουλες ενω εσυ αγγιζεις την μουσικη πεμπτουσια!!!!!!!!!
Πηλιε Γουση.......................

Reaction score
1.213

Eγω θα ακουω απο τον υπολογιστη μου αλλα αφου εχω περασει πρωτα αυτα :

θελω να εχω αναλογικο ηχο και ψηφιακες ευκολιες...:137: :137:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

να βρίσκω από καφέ ντελ μαρ και πομπουγκνιάκ

Καλα μιλαμε με εστειλες γιατρουλινο μου...................................και γω νομιζα οτι εισαι μονο φαν του Patrick Hernandez και της -του Amanda Lear .........μιλαμε δαγκωνομαι εδω και δεκα λεπτα μα τον Ηοse Padilla...................................

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Eγω θα ακουω απο τον υπολογιστη μου αλλα αφου εχω περασει πρωτα αυτα :

θελω να εχω αναλογικο ηχο και ψηφιακες ευκολιες...:137: :137:
Που εισαι εσυ μωρη φραγκοκοτα καμπισια???????????????/
Οπου ναναι θα βγει και γραμμοφωνο με firewire οποτε να η κεντα-αναλογικος ηχος με ψηφιακες ευκολιες!!!!!!!!!!!

Reaction score
11.748
Re: Απάντηση: Re: DXD

Kρυφοπικαποπουτανιτσααααααααααααααα!!!!!!!!!!!
Τελικα ο προεδρας σου κολλησε το χουι Τσαρουχενιε...παραδεξου το !!!!!!!!!!
Εκει στα τσιμπουσια που κανατε σε εψησε παλιομπετουγια και σε λιγο και συ θα μας λες οτι ολοι εμεις ειμαστε απλοι ντιτζιτοφρικουλες ενω εσυ αγγιζεις την μουσικη πεμπτουσια!!!!!!!!!
Πηλιε Γουση.......................
Πωπω....αυτο θα πει κραξιμο...:142:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo