Eπισκευή KEF CORELLI

Reaction score
26
Έχω 2 ηχεία ΚEF Corelli , είπα να τα επισκευάσω και είδα οτι και τα δύο πηνία των crossover είναι σκασμένα χωρίς να μπορεί κανείς να δεί την τιμήτους. Πρόκειται για τα inductors L2 . Mήπως μπορεί κανείς να πεί τις ακριβείς τιμές τους, γιατί στο διαδίκτυο αναφέρονται κάποιες αλλά διαφορετικές η μία από την άλλη. Η Falcon που πουλά εξαρτήματα για KEF δεν απάντησε κάν σε ηλ. μήνυμά μου.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.335
Σύμφωνα με την ίδια την KEF, το κρος είναι το SP1052
Εδώ φαίνεται να έχουν το ίδιο πρόβλημα με εσένα:
,

Reaction score
26
Eυχαριστώ για την βοήθεια. Το συγκεκριμένο το είχα βρει αλλά ήθελα και κάτι πιο αξιόπιστο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Το εν λόγω πηνίο μαζί με τον εν σειρά πυκνωτή σχηματίζουν ένα φίλτρο notch. Αυτό το φίλτρο είναι συντονισμένο σε συγκεκριμένη συχνότητα και συχνοτικό εύρος.
Οτιδήποτε διαφορετικό, αναφέρομαι στα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά τους, από τα αρχικά υλικά μπει, δεν θα λειτουργήσει το φίλτρο σύμφωνα με την σχεδίαση.
Επιπλέον θα δημιουργήσει θέμα σε ένα άλλο σημείο του φάσματος.

Last edited:

Reaction score
26
Εστειλα απο 24 Απριλιου email στην Falcon κ καμμια απαντηση.Μπορει καποιος να μου δωσει λυση;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.981
Ίσως μπορεί να βοηθήσει η Falcon. Για να έχουν διαθέσιμο recap set, κάτι θα ξέρουν.

Reaction score
14.687
Εστειλα απο 24 Απριλιου email στην Falcon κ καμμια απαντηση.Μπορει καποιος να μου δωσει λυση;
Ξαναστειλε... γιατι ειναι λιγο τα ζωα μου αργα στην Falcon

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Η Falcon Acoustics έχει συγκεντρώσει υλικά για αντικατάσταση των ηλεκτρολυτικών Alcap πυκνωτών, που φορούσαν σχεδόν όλα τα vintage Εγγλέζικα ηχεία.
Τους πουλάει ή σαν κιτ ή έχει και δικά της ολοκληρωμένα crossovers με διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά.
Δεν νομίζω πως έχει λόγο να δώσει πληροφορίες που μπορούν να της αποφέρουν χρήματα.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508