Eρωτήσεις για αναβάθμιση!!

Reaction score
0
Re: ΤΕΧΝΙΚΟ: "ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ"

Φίλοι γειά σας.Απο καιρό θελω να μιλησω με καποιους που εχουν το ιδιο μερακι με μενα,τον καλο ηχο και ειδικα στο αυτοκινητο.Επιτελους βρηκα και γνωστες του θεματος.Εξεραιτικα τα "τεχνικα" σου Γιαννη Δημητροπουλε. Θα ηθελα τη γνωμη σας στο εξης.Εχω μια πηγη jvc KD-SH 9104 δυο διαιρουμενα μπροστα jbl GTO 16,5 cm και στην εταζερα δυο οβαλ 6χ9 με διαιρουμενα τουιτερ .Οι κλισεις των τουιτερ και γουφερ εχουν δοθει απο μενα μετα απο πολλες ωρες ακροασης για να ερθει ο ηχος εκει που θελω.Ειναι μονωμενο το εσωτερικο πορτων και η εταζερα με αφρολεξ "αβγοθηκη".Κατα γενικη ομολογια (και φιλων) το συστημα παιζει πολυ καλα.Το ακουω 2 χρονια και το εχω ευχαριστηθει. Ερχομαστε τωρα στο ζητουμενο.Η ωρα της αναβαθμησης.Με δεδομενα τα μπροστινα ηχεια αξιζει αραγε να κοιταω εναν Helix A4 η εναν Αudison LRx4 που θα παιξουν και ενα σαμπακι πισω(και ποιο αραγε?) ή θα πανε "χαμενοι" με αυτα τα ηχεια?(Τα οβαλ θα μεινουν στην πηγη) Αν οντως ειναι ετσι ,κοιταζωντας κατι πιο φθηνο π.χ jblGTO...4 θα εχω καποια αισθητη βελτιωση στην πιστοτητα ή απλα θα ανεβουν κυριως οι σταθμες? Θα ηθελα πραγματικα τη γνωμη σας και σας ευχαριστω!!

Reaction score
41
Κατ' αρχήν καλώς ήρθες στο AVsite!

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, μετέφερα το Post σου στο παρόν, νεοδημιούργητο Θέμα, για να μην χαθεί στην ουρά του τεχνικού άρθρου αλλά και για να μπορέσουν να το δουν περισσότεροι εδώ.....

Πάμε παρακάτω.....

Γρηγόρη (??) ας ξεκινήσουμε με τα απλά....

1. Κατ' αρχήν σε τι αυτοκίνητο υπάρχουν όσα αναφέρεις (και θα μπουν κι άλλα)?

2. Από χώρο αποσκευών πόσα λίτρα είσαι διατεθειμένος να χάσεις??

3. Τι είδος μουσική ακούς?? Πχ θες τρανταχτό μπάσο ή απλά να συνοδεύει τη μουσική σου? Θες όγκο στο χαμηλό ή ατάκα??

4. Σε τι εντάσεις ακούς γενικά??

Πάντως, ένα είναι σίγουρο. Με την τοποθέτηση κάποιου (-ιων) ενισχυτή θα δεις μεγάλη βελτίωση τόσο σε ποιότητα όσο και σε ένταση. Η κύρια αλλαγή έχει να κάνει με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ήχου (ιδιαίτερα αν μιλάμε για κάποιον ενισχυτή της AUDISON)

Nα δούμε τις προϋποθέσεις σου πρώτα και το συζητάμε!!! :cool_4: :happy_4:

Reaction score
0
Απάντηση: Eρωτήσεις για αναβάθμιση!!

Για να απαντησω πρεπει να ειμαι συνδεμενος ακομη και οταν γραφω?(γιατι γραφω αργα!)

Reaction score
0
Απάντηση: Eρωτήσεις για αναβάθμιση!!

ακομη και συνδεμενος συχνα πεφτει η γπαμμη και χανω το κειμενο .Θελω βοηθεια!

Reaction score
0
Γραψε το κειμενο στο Word και καντο Copy, συνδεσου και μετα καντο Paste εδω και Post αμεσως κααι καθαρισες...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Eρωτήσεις για αναβάθμιση!!

Γεια σας και παλι!(ναι Γρηγορης λεγομαι)

Λοιπον εχουμε και λεμε….

Εχω μια alfa 146(φυσικα!)
Από χωρο αποσκευων , υπολογιζω γυρω στα 30-35 λιτρα, δηλαδη κατά την ταπεινη μου γνωμη για ένα 12-ιντσο με την κουτα του.

Θελω ογκο στο μπασο ,οσο γινεται στις χαμηλες συχνοτητες, να ξεχωριζει τη νοτα κι όχι απροσδιοριστο μπουμπουνισμα.
(κι όχι βεβαια να ακουγομαι στα 100 μετρα)

Οι εντασεις ακροασης είναι μεσες και κατι ,αλλα μου λειπει το απαλο χαμηλο, πουχανεται στις μικρες εντασεις ,στα ταξιδια με την οικογενεια,όπως επισης και οι υψηλες σταθμες χωρις παραμορφωση ,όταν «μου τη δινει» ,ειτε μονος ειτε με φιλους στην εξοχη!

Η μουσικη μου είναι λαικη,παλια ροκ της εποχης μου(καθ’ότι 40 πλεον),λατιν και διαφορα άλλα.

Και για να το θεσω αλλιως τωρα (οικονομικα)
Η τιμη 153 ευρω για τον jbl GTO 75.4 και 129 ευρω για κουτα συν sub GTO1200 T??… 12-ιντσο , θα ηταν ικανη να κανει καποιους από μας να ξεχασουμε την πιο πανω κατηγορια των 400-500 ευρω (μονο ενισχυτης) ή θα μας κανει να «κλαιμε» τα 280 ευρω τη στιγμη που θα μπορουσαμε να δωσουμε πολλα παραπανω για καλο ηχο?? (ως ψωριασμενοι που ειμαστε!!)

Αν εσυ Γιάννη ή καποιος από τους φιλους εχει ακροασεις από τα παραπανω «εργαλεια»,σε αντιπαραθεση με audison π.χ. θα ‘θελα τη γνωμη σας.
Αναμενω…..

(μεχρι τωρα ειχα προβλημα με γραμμη κλπ)

Αντε και καλη χρονια στην F1!!!

Reaction score
0
Γρηγόρη εφόσον είσαι "ψωριασμένος" με τον καλό ήχο όπως λες, αυτό που πρέπει να κάνεις πρώτα είναι μια ανάλυση σχετικά με τις δυνατότητες και το χαρακτήρα του παρόντος συστήματος σου.

Είναι φυσιολογικό να σου λείπει το βαθύ χαμηλό εφόσον δεν υπάρχει sub αλλά από εκεί κει πέρα...??
Η τοποθέτηση του θα σου δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείς??
Θα γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος:

Το Sub θα γεμίσει την καμπίνα αλλά ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί μια "τρύπα" μεταξύ χαμηλών-μεσαίων λόγω των GTO που έχεις μπροστά και έτσι θα αρχίσεις τους πειραματισμούς με τις συχνότητες cross.
Εκεί είναι που θα αποζητήσεις ένα καλύτερο σετ εμπρός ηχείων και φυσικά έναν ενισχυτή με πολλαπλές ρυθμίσεις και σωστό έλεγχο.

All I'm saying is να φτιάξεις ένα ισορροπημένο ηχοσύστημα.
Εαν θέλεις να παραμείνεις με τα JBL ο 4καναλλος GTO λογικά θα σε καλύψει.
Δεν θα σου πρότεινα να δώσεις πολλά χρήματα για ενισχυτή-sub εάν δεν έχεις βλέψεις για ένα καλύτερο σετακι και ένα περιποιημένο ενισχυτή για το εμπρόσθιο σύστημα.

Reaction score
0

Κωστή αντιλαμβάνομαι αυτά που λες και συμφωνώ απόλυτα.

Το σύστημα πρώτα…

Όπως είπα κατάφερα να το ρυθμίσω ,ώστε ο ήχος να φτάνει στα αυτιά του οδηγου.Τα μεγάφωνα θα έλεγα ότι χάνονται στο χωρο, ο ήχος είναι στο κέντρο κι όχι μπροστά (για πολλούς αυτό βεβαια δεν είναι ότι καλύτερο ,έτσι Γιάννη?) ,η στερεοφωνική εικόνα αρκετά καλη ,αν και στο κεντρο,γενικα έχεις μια αίσθηση ακουστικών.
Τα πρίμα βεβαια των gto δεν είναι ότι γλυκοτερο εχω ακουσει, η αναλυση τους αρκετα καλη, ξεχωριζουν τα οργανα και οι χροιες τους,το ιδιο και οι φωνες,οσο για τα πισω Mac Audio ,με πατεντα διαιρουμενα τουϊτερ clarion,σε υπερυψωμένες βασεις στις ακρες της ταζιερας(δικης μου κατασκευης),είναι αυτά που συνεισφερουν στην προηγουμενη εικονα που περιεγραψα.
Το μπασο τους βεβαια,είναι σχετικα απλωμενο και αργο.

Γενικα το συστημα παιζει πολύ καλυτερα ,από ότι μαρτυρουν οι προδιαγραφες του και σε ενταση και σε ποιοτητα ,αν κρινω από ότι εχω ακουσει γενικα ,αλλα και ειδικα στο αυτοκινητο μου,με άλλες πηγες ,αρκετα ακριβοτερες,(pioneer κ.λ.π) όταν εκανα ερευνα αγορας.

Το θεμα τωρα είναι ,αν υπαρχει σετ στα 16,5 εκ. που με έναν καλο ενισχυτη ,θα μπορουσε να καλυψει την «τρυπα» των μεσοχαμηλων….?

Και δεν συζηταω βεβαια ,για 500-1000 ευρω σετ!!!!
Ας πουμε τα peerless D6 για τα οποια εχω διαβασει,(και είναι και οικονομικα) θα κανουν αυτή τη δουλεια?
Από ενισχυτη τι γινεται ,παμε κατευθειαν Audison LRx4,ή μηπως μας κανει και ο Srx4? Μηπως και κανενας πιο φθηνος?

Για sub δεν εχω διαβασει κατι…..

Περιμένω απαντήσεις….!!!

Reaction score
0
Γρηγόρη είμαι και εγώ υπέρ του ήχου εμπρός.

Εαν βάλεις ένα καλό σετακι μπροστά όπως ταPeerless Definition 6(τα οποία αποτελούν σταθερή αξία σε συστήματα μεσαίου κόστους) και τα οδηγήσεις με ένα αξιόλογο ενισχυτή + sub θα διαπιστώσεις ότι τα πίσω ηχεία θα "χαθούν" και θα ακούγονται που και που μόνο κάποια "ξεκάρφωτα" πρίμα.

Η πρόταση μου λοιπόν είναι Peerless Definition 6 και ένας ποιοτικός 4καναλλος.
Μεταξύ LR4 - SR4 προτείνω LR λόγω της αυξημένης ισχύος και της μικρότερης αρμονικής παραμόρφωσης.

Καλή επιλογή αντίστοιχα είναι και ο 4100 της ESX στα 400Ευρώ.

http://www.ellicon.gr/prodamplifier.php?id=21

Για sub προτείνω 10ιντσο σε custom καμπίνα για να μη χάσεις πολύ από τον ωφέλιμο χώρο των αποσκευών σου.
To 10αρακι της Focal Access 27 A λογικά θα σε καλύψει χωρίς να ξεφύγεις σε κόστος.

Reaction score
41
Γρηγόρη, sorry αλλά λόγω έκτακτης ανάγκης (βλέπε PS3 :crazy_3: :crazy_3: ) δεν πρόλαβα να ασχοληθώ ακόμα με το θέμα μας....
Είσαι όμως στα καλά χέρια του Κωστή και δεν ανησυχώ.....

Να κοιτάξω να σου απαντήσω κι εγώ αν σκεφτώ κάτι διαφορετικό (αν και σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Κωστή).....

Άσχετο....
Πες μου ότι είσαι και από την Πάτρα (gregPAT).......:crazy_1:

Reaction score
0

Γιαννη ,αν ημουν απο Πατρα ,θα ειχαμε μαλλον τη δυνατοτητα ακροασεων. Τωρα ομως 600 χ.λ.μ μακρια (Βεροια),να ναι καλα τοAVsite.

Μηπως ξερει κανεις τι γινεται με το www.12voltshop.eu ??
Απ’ότι βλεπω εχει πολύ καλυτερες τιμες από Ελλαδα.
Εχει παραγγειλει κανεις από κει και ηρθε κανονικα ή στελνουμε τα λεφτα και μετα μην τον ειδατε…..

Εν τω μεταξυ ,περιμενω και τη δικη σου «εμπνευση» Γιαννη,εκτος από του Κωστη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.244
Members
38.435
Νεότερο μέλος
Hyparxist