E1DA PowerDAC V.2

Μηνύματα
2.599
Reaction score
4.585
Χαζεύοντας στο ιντερνέτ πέρασα από τον δικτυακό τόπο της E1DA, μίας εταιρίας ενός Ρώσου που κατοικοεδρεύει στην Κίνα. Η εταιρία αυτή κατασκευάζει και διαθέτει στην αγορά δύο προϊόντα (προς το παρόν), το E1DA 9038S στο οποίο είχε αναφερθεί παράλληλα με τις μετρήσεις του ο amir και αυτό του τίτλου.

Δεν είναι κάτι σπουδαίο, ένα dac/headamp σε μέγεθος σπιρτόκουτου που το συνδέεις σε ένα usb στο laptop σου και οδηγείς τα ακουστικά σου. Μάλιστα είναι και λίγο άβολο διότι σε σύνδεση με κινητό δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί από τη συσκευή και χρειάζεται otg καλώδιο με έχτρα υποδοχή για εξωτερική τροφοδοσία, κάτι που καθιστά τη συσκευή μη φορητή.

Πάμε όμως στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έγιναν αφορμή να κάνω το ποστ. Το κουτάκι αυτό έχει τεράστια αποθέματα ισχύος, σύμφωνα με τον κατασκευαστή 320mW στα 32Ω και μπορεί να οδηγήσει δύσκολα headsets. Είναι φουλ ντιτζιταλ φιλοσοφία και μπλα μπλα μπλα δε με ενδιαφέρει καθόλου αρκεί να παίζει σωστά. Έχει πλήρως παραμετροποιήσιμο από το χρήστη dsp μέσω εφαρμογής κινητού: volume με loudness curves, μπάσα & πρίμα, παραμετρικά ικουαλάιζερ και φίλτρα, κομπρέσορ και λίμιτερ. Μπορείς να φτιάχνεις καμπύλες διόρθωσης απόκρισης των ακουστικών σου και να τις μοιράζεσαι με άλλους ή να δέχεσαι έτοιμα presets κ.α.

Έχουμε λοιπόν μία πρωτοποριακή συσκευή, τουλάχιστον εγώ δε γνωρίζω κάποια αντίστοιχη, που σίγουρα είναι ακόμα σε στάδιο έρευνας και ανάπτυξης. Μικρή εταιρία, άντε να διαθέσει στην αγορά λίγες 100αδες κομμάτια και μόλις ξεπουλήσει θα πάει σε νέα πιο βελτιωμένα προϊόντα.

Το πιο ενδιαφέρον όμως στοιχείο του PowerDAC είναι η τιμή του: 50€. Κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ ανόητοι ή κάποιοι άλλοι άνθρωποι είναι πολύ πονηροί, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Site https://e1dashz.wixsite.com/index/pdv2
e-shop https://www.aliexpress.com/item/4000078625548.html
Το review του 9038S https://www.audiosciencereview.com/...ents-of-e1da-9038s-bal-portable-dac-amp.8424/
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.599
Μηνύματα
2.865.494
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top