EAR 509 mkII vs The Scout MK100, 0-1...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν κάνουμε αστροφυσική, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Συνεπώς μεταφέρω μόνο την ουσία...

- Πεδίον της πολύ σύντομης όπως αποδείχτηκε μάχης, το ράντσο του γείτονα Guybrush με ηχεία τα μονόδρομα ηλεκτροστατικά της Audiostatic.

Να το θέσω με απλά λόγια, δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας στον οποίον να υπερτερούν οι μονομπλόκηδες της EAR. Ούτε μισός!
Ο "πρόσκοπος" με άφησε με ανοιχτό το στόμα από τα πρώτα λεπτά. Οδήγησε με χαρακτηριστική ευκολία τα ψηλόλιγνα ηλεκτροστατικά, σε εντάσεις που επαρκούν απόλυτα για τον συγκεκριμένο χώρο, ενώ φτάνουν και περισσεύουν για πολύ μεγαλύτερο. Αυτό που εντυπωσιάζει ευθύς εξαρχής, είναι η απόλυτη διαφάνεια, η λεπτομέρεια στην αναπαραγωγή, διατηρώντας όμως μια αξιοθαύμαστη ησυχία. Πέραν αυτών, είναι προφανές ότι τα άκρα ήταν πιο γεμάτα, με καλύτερο έλεγχο χαμηλά και περισσότερη διαύγεια ψηλά.

Το μηχάνημα δεν είναι μόνο συνολικά καλύτερο από τους EAR. Είναι ένα αξιόλογο μηχάνημα με απόλυτα κριτήρια. Αυτό που έλεγα δε στον Guybrush είναι ότι μου θύμισε έντονα τον συνδυασμό Audiostatic και Tripath των πεντακοσίων βατ, που με συντρόφευε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Προσωπικά θα ήθελα να τον ακούσω με magnepan αλλά και με άλλα ηχεία, κάτι που μάλλον θα κανονίσουμε σε κάποια φάση.

- Νομίζω ότι η αναζήτηση ενισχυτικών φίλε Guybrush έλαβε τέλος αισίως.
- Μιχάλη Σπέρτο, τα σέβη μου!

...

Reaction score
0
Όπως ανέφερα και δίπλα, η αναζήτηση έλαβε τέλος με γκολ στις καθυστερήσεις!

Μια μικρή διόρθωση μόνο: ο Scout είναι ο ΜΚ100, με τις τέσσερις 6550 ανά κανάλι.
Τώρα, όσον αφορά τις εντυπώσεις, ο Νίκος με κάλυψε με το παραπάνω. Ο ενισχυτής είναι διαμάντι.
Προφανώς ο Βασίλης ο Τσαντουλής είχε δίκιο, όταν έλεγε ότι είναι ανάμεσα στα 5 καλύτερα ενισχυτικά που έχει ακούσει.

Είναι η πρώτη φορά που βάζω μηχάνημα και καταλαβαίνω τόσο έντονη διαφορά με το καλημέρα!
Μιχάλη, τα ρέστα μου!:622:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Μπράβο στο Μιχάλη. Πρόκειται για αυτόν εδώ τον ενισχυτή, ε;

Reaction score
8
Απάντηση: EAR 509 mkII vs The Scout MK100, 0-1...

χε χε εγω η μουν μπροστα στην φαση κατασκευης του και μα;λλον ειμαι ο πρψτος που τον ακουσε.
Ακομα και με αστρωτες λαμπες ο ενισχυτης εδειξε την αξια του. Η αισθηση που μου αφησε ηταν οτι φωναζε δωστε μου ενα πολυ καλο και αξιολογο ηχειο γιατι δεν ειμαι για μετριοτητες.
Σαφως κλασεις ανωτερος απο τους ανταγωνιστες του σε αυτην την τιμη αλλα και σε πολκλαπλασιας τιμης μηχανηματα.
Βεβαια εγω ηθελα να ακουσω μια αλλη κατασκευη του Μιχαλη, που δεν ξερω αν τελικα την δοκιμασε ο Βασιλης Τσαντουλης με τα δικα μου Αναλυσις. Αν εγινε κατι τετοιο περιμενω εναγωνιως ακουστικες εντυπωσεις.

Reaction score
13
Ακριβώς, απλώς όπου βλέπεις EL34, βάλε 6550.

ΝΑΙ αλλα ΟΧΙ ακριβως.
Οπτικα ΝΑΙ, αλλα ...

Ο εικονιζομενος ειναι ο Scout Tri-Linear με 65 Βαττ στο καναλι, ενω αυτος που εχει αυτην την στιγμη στον χωρο του ο Guybrush ειναι ο Μk100 / 6550, 2x 100 Watt / 6 Ω , 2x 120 Watt / 4 Ω, 2x 80 Watt / 8 Ω, με αρκετα ισχυροτερο τροφοδοτικο, και μαλιστα προκειται για μια ειδικη σχεδιαση (SP) ως προς το ποτανσιομετρο που υπαρχει στην προσοψη.
Αυτο δεν ρυθμιζει την ενταση απο 0 εως 100%, αλλα διανεμει το σημα Εισοδου σε 2 σετ Στερεο Ενισχυτων (Local - Remote) που θα συνδεθουν σε Διενισχυση.
Το ενα σετ ειναι ο ιδιος ο Scout - το αλλο σετ οδηγειται απο την ελεγχομενη Line εξοδο που υπαρχει στην πλατη του Scout, προκειμενου να ζυγιστουν οι σταθμες που προοριζονται για τον επανω και κατω δρομο των Ηχειων.

Ετσι, αυτο που εισπραττει ο μη ενημερος αυτης της καταστασης, ειναι ενα ποτανσιομετρο που ρυθμιζει την Ενταση του Scout απο 30% εως 70 %.

Θαναση τα μονομπλοκ των 200 Βαττ που ειχε ο Βασιλης στο/στα συστηματα του, εχουν φυγει για το Cerigo να παρουν αερα Τσηριγωτικο.
Ο Βασιλης παντως ειπε πως τα δοκιμασε με τα μεγαλα Manger των 5 μεγαφωνων, με τα Μαρτιν Λογκαν Σαμμιτ, και νομιζω και με αλλο ενα ζευγαρι Ηχειων (παντως οχι τα Αναλυσις) και θα κανει μια σχετικη αναφορα σε αυτα συντομα.

Ευχαριστω για τα καλα σας λογια.

Υ.Γ Θα ηθελα και την γνωμη του Κωσταυτια για τον Mk100.

Reaction score
8
Απάντηση: EAR 509 mkII vs The Scout MK100, 0-1...

Tα αυτια μας εμεις παντως τα πιστευουμε

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.134
Ναί, βεβαίως, με την πρώτη ευκαιρία. Αδερφέ κανόνισέ το!
Όπως επίσης και οτιδήποτε φτιάξεις με ισχύ >1 κιλοβάτ, θα χαρώ πραγματικά πολύ να το ακούσω! (χε χε χε, εντάξει βρε, ας είναι και 500 βατ, μόνο.... μη βαράς, οκ?)

Αυτό που θα ήθελα μόνο να αναφέρω, σε σχέση με τους EAR, τους οποίους και είχα στην κατοχή μου για αρκετά έως πολλά χρόνια, είναι πως τα υλικά τους είναι πολύ πολύ παλιά, και κακής πια ποιότητας, η αναβάθμισή τους όπως και όλης της εσωτερικής καλωδίωσης αλλά και των βάσεων των λυχνιών (συμπεριλαμβανομένων των καπακιών) μπορεί να απογειώσει το μηχανάκι αυτό. Γενικά πιστεύω πως ο Τιμ στο συγκεκριμένο μηχάνημα αφιέρωσε πραγματικά (όσον αφορά την σχεδίαση), αλλά η τελική υλοποίηση δεν είχε την δέουσα προσοχή στα υλικά, προφανώς για οικονομοτεχνικούς λόγους.

Αλλά αυτά για τους έχοντες κέφια... μετατροπών. Σπάνιο είδος βεβαίως βεβαίως.

Reaction score
0
Κώστα, θα ' θελα να περάσεις από εμένα, να μου πεις και μια γνώμη.

Οι EAR είναι ελαφρώς πειραγμένοι. Σίγουρα έχουν αλλαχτεί πυκνωτές, βάσεις λυχνιών και κάποια καλώδια μέσα. Επίσης, έχουν αφαιρεθεί τα ποτενσιόμετρά τους. Όχι από εμένα φυσικά, από τον ιδιοκτήτη τους.

Πάντως η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη. Δεν ξέρω αν με μετατροπή θα έφταναν οι EAR τον Scout.
Φυσικά, ποτέ δε λέω ποτέ, ειδικά στο χόμπυ μας...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Γενικά οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές σε ένα λαμπάτο μηχάνημα πέφτουν γρήγορα λόγο των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται. Ανάλογα και με τη χρήση μπορεί ακόμα και στα 5 χρόνια να χρειάζονται αντικατάσταση. Κάτι τέτοιο μεταμορφώνει εντελώς τον ήχο.
Από την βέβαια έχουμε τον ενισχυτή του Μιχάλη που κατασκευαστικά είναι άψογος και αυτό ακούγεται άνετα.
Συνέχισε τη καλή δουλειά Μιχάλη:119:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Αχχ... Φαντάσου πως θα παίζει με τα Quad 2905 μου... :144:

Τα χαιρετίσματά μου στην παρέα (από τη Ρόδο - σκληρή η ζωή στην παραμεθόριο ρε παιδί μου... :138:)!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Τα χαιρετίσματά μου στην παρέα (από τη Ρόδο - σκληρή η ζωή στην παραμεθόριο ρε παιδί μου... :138:)!
Άμα μας φυλάνε φάνταροι σαν κι εσένα, μαύρο φίδι που μας έφαγε. :137:

Καλά να περνάς Κωστή!

...

Reaction score
1.772

για σου κωστα.

σκληρη η ζωη με τοσες τουριστριες τριγυρω.

αμα παρης καμια αδεια ριξε κανα τηλεφωνο ρε φιλε.

Reaction score
13

Αντε τυχερε.
Εχεις και τον PLATON εκει κοντα.
Κυτταξε μη σε ψησει για κανενα JΑΜΟ.
Εχουμε τελευταια μια Ελληνιμη παραλλαγη που παιζει "ΤΖΑΜΙ".

Με την ευκαιρια κανε καμμια βολτα στον Προφητη Ηλια στις κεραιες της ΕΡΤ (πανω απο τον Ελαφο και την Ελαφινα) να δεις καμμια κιλοβαττικη λαμπα, να εχεις να λες στον ΕΑΡ.
Υπαρχει ταξι που ανεβοκατεβαζει τους Τεχνικους βαρδιας, μηπως σε παει και σε φερει gratis.

Reaction score
27
Το κόστος του Scout MK100 σε αυτή την έκδοση ποιό είναι?

Πώς πιστεύετε πως θα τα πήγαινε με τον ΕΡΜΗ V2?

Ο remote ενισχυτής μπορεί να είναι οποιοσδήποτε τελικός (ένας τρανζιστοράτος μεγάλης ισχύος πχ) ή ένας τελικός με ίδιο στάδιο όπως αυτό του scout?

Reaction score
13
Το κόστος του Scout MK100 σε αυτή την έκδοση ποιό είναι?

Πώς πιστεύετε πως θα τα πήγαινε με τον ΕΡΜΗ V2?

Ο remote ενισχυτής μπορεί να είναι οποιοσδήποτε τελικός (ένας τρανζιστοράτος μεγάλης ισχύος πχ) ή ένας τελικός με ίδιο στάδιο όπως αυτό του scout?

Η τιμη σε αυτην την εκδοση παραμενει η ιδια με την κανονικη εκδοση του ολοκληρωμενου Mk100 / 6550

http://www.audiocraftworks.gr/gr/pages/prods/ampskits/prices07.htm

Τα Ηχεια που αναφερεις δεν εχουν καμμια ιδιαιτερη δυσκολια σαν φορτιο.
Παντως πρεπει να ειναι πιο ευκολο φορτιο απο τα Ηλεκτροστατικα του Guybrush.
Μην ξεχναμε οτι ο συγκεκριμενος Scout βγαζει πανω απο 2x 100 Βαττ. (2x 120 Watt / 4 Ohm)
Tο ιδιο σεναριο μπορει να εφαρμοστει σε ενα Scout MkIV / EL34 (2x 90 Watt), ή για Ηχεια πιο κοντα στα 8 Ω σε ενα Scout MkIΙ / ΚΤ88 (2x 60 Watt).

Οσον αφορα το κυκλωμα Balancing των δυο δρομων κατα την Διενισχυση, που περιλαμβανεται μεσα στον Scout, ΔΕΝ υπαρχει κανενας περιορισμος για το ειδος του Remote ενισχυτη.
Ουτε για το ποιος απο τους δυο Ενισχυτες θα οδηγει τα χαμηλα και ποιος τα μεσουψηλα μεγαφωνα. Ουτε εαν ο Remote ενισχυτης ειναι ζευγος μονομπλοκ.

Βεβαιως υπαρχει περιορισμος οσον αφορα κυριως την Ισχυ και το gain του Remote ενισχυτη. Πρακτικα ενας οποιασδηποτε τεχνολογιας Ενισχυτης με παραπλησια χαρακτηριστικα θα εκανε την δουλεια του Remote, αλλα το σωστο ειναι οι δυο Ενισχυτες (Local-Remote) να ειναι ομοιοι.
Αυτο στην πραξη σημαινει οτι με την χρηση του ποτενσιομετρου θα βρεθει σιγουρα ισορροπια μεταξυ δυο οχι απολυτα ιδιων Ενισχυτων, αλλα πιθανοτατα αυτη η ισορροπια να χρειαστει νεα ρυθμιση του ποτενσιομετρου του scout, για σημαντικες μεταβολες της Εντασεως απο το Master volume.
Εξαρταται λοιπον κατα περιπτωση και γινεται λιγοτερο ευχρηστο οσο διαφορετικοτεροι ειναι οι Ενισχυτες, και εφοσον απαιτειται συνεχως ρυθμιση της Εντασης.

Σε αυτες τις περιπτωσεις θα βοηθουσε το ποτενσιομετρο του Scout να ειναι Τηλεχειριζομενο, πραγμα απολυτως εφικτο.

Reaction score
0
Μιχάλη, όσον αφορά τους Ερμήδες, δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά ότι είναι πιο εύκολοι από τα Audiostatic.

Έχουν μεν ονομαστική ευαισθησία 91db, αλλά ζητάν ρεύμα. Νομίζω ότι έχει να κάνει με την αντίσταση του ηχείου.
Απ' ό,τι μου έχουν πει δυο φίλοι (ο ένας πρώην κάτοχος και ο άλλος τους έχει "παντρευτεί"), είναι αρκετά βατοφάγα ηχεία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo