Earthquake sub

sko

Reaction score
0
Καλησπέρα.Θέλω να αναβαθμίσω το μπάσο μου.Δεν με ενδιαφέρει η πολύ δυνατή ένταση αλλά η σχετικά καλή χρονική του απόκριση και κυρίως η 'σεισμική' του αίσθηση.Αυτό που έχω ήδη δε μπορεί να μου αποδώσει έντονα την αίσθηση μιας έκρηξης ή ενός σεισμού.

Με ενδιαφέρει η χρήση για ταινίες και pc gaming.Ο χώρος μου είναι γύρω στα 12 τ.μ. χωρίς ειδικές επιφάνειες απόσβεσης ήχου και το πάτωμα ξύλο, ίσως δε στο μέλλον πάω σε μεγαλύτερο χώρο.

Το σύστημα μου αποτελείται από τον yamaha rxv463 και ηχεία τα teufel concept S.
Διαβάζω καλά λόγια για τα earthquake κυρίως το 15''.
Απ'ότι κατάλαβα το 10'' είναι λίγο, και το 12'' έχει πολύ μικρή διαφορά από το 15''.Δεν έχω ακούσει κανένα ακόμα.Τα svs και τα sunfire επίσης..

1) Το sub θα είναι ακατάλληλο για τόσο μικρό χώρο;Να κλείνω προς τα 15'' ;
2) Μια και το sub έχει το δικό του ενισχυτικό, η απόδοσή του επηρρεάζεται από το γεγονός ότι ο AV μου είναι αδύναμος;
3) Πιστεύετε ότι θα 'πνίγει' τα υπόλοιπα ηχεία όσον αφορά την ένταση;
4) To earthquake S 10 kompressor (400watt) έχει προβάδισμα έναντι του earthquake S 10 (200watt) ;
5) Η απόδοση των subs που ανακοινώνει ο κατασκευαστής είναι σε RMS;

Θα ήθελα τα φώτα σας ...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470
Απάντηση: Earthquake sub

Γενική συμβουλή:
Όσο πιό μικρός ένας χώρος τόσο πιό δύσκολο είναι να παίξει σωστά ένα sub.
Οι χαμηλές συχνότητες είναι,εκ φύσεως,οι πιό δύσκολα ελεγχόμενες και ευκολα επηράσιμες απο έναν χώρο είτε σε ακυρώσεις είτε σε τονώσεις.
Κοινώς αν δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό σύστημα ελέγχου και ισοστάθμισης όποιο sub και να βάλεις θα παίζει τυχαία και δεν θα ακούσεις ποτέ τις πραγματικές του δυνατότητες.
Οκ η earth είναι όντως απ τις καλύτερες εταιρίες σε αυτό τον τομέα οπότε όποιο και να επιλέξεις δεν νομίζω να σου λείψουν οι χαμηλές.

1)Απ την στιγμή που θα πας σε μεγαλύτερο χώρο πάρε το 15'' αν μπορείς να ανέβεις οικονομικά.
2)Όχι.Στηρίζεται στον δικό του ενισχυτή.Το σήμα που πέρνει είναι επιπέδου γραμμής(line)
3)Έχει ρυθμιστικό έντασης οπότε αυτό το κανονίζεις εσύ.Πάντως χαμηλώνοντας την ένταση χαμηλώνει και η αίσθηση του βάθους(όσο πιο χαμηλή η συχνότητα τόσο περισσότερη ένταση χρειάζεται για να γίνει αντιληπτή)
4)Ναι.
5)Συνήθως ναι.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Καλησπέρα.Θέλω να αναβαθμίσω το μπάσο μου.Δεν με ενδιαφέρει η πολύ δυνατή ένταση αλλά η σχετικά καλή χρονική του απόκριση και κυρίως η 'σεισμική' του αίσθηση.Αυτό που έχω ήδη δε μπορεί να μου αποδώσει έντονα την αίσθηση μιας έκρηξης ή ενός σεισμού.

Με ενδιαφέρει η χρήση για ταινίες και pc gaming.Ο χώρος μου είναι γύρω στα 12 τ.μ. χωρίς ειδικές επιφάνειες απόσβεσης ήχου και το πάτωμα ξύλο, ίσως δε στο μέλλον πάω σε μεγαλύτερο χώρο.

Απ'ότι κατάλαβα το 10'' είναι λίγο, και το 12'' έχει πολύ μικρή διαφορά από το 15''.Δεν έχω ακούσει κανένα ακόμα.Τα svs και τα sunfire επίσης..

1) Το sub θα είναι ακατάλληλο για τόσο μικρό χώρο;Να κλείνω προς τα 15'' ;
ενα καλο σαμπακι μπορει να σου λυσει προβληματα που 2 δεν μπορουν, δηλαδη σε κομπλεξικο χωρο με 2 10ιντσα canton ηταν σαν να μην υπαρχουν, χαρα ειδα με ενα sunfire 12αρι και ενα ερθ 15αρι
2) Μια και το sub έχει το δικό του ενισχυτικό, η απόδοσή του επηρρεάζεται από το γεγονός ότι ο AV μου είναι αδύναμος;
οχι
3) Πιστεύετε ότι θα 'πνίγει' τα υπόλοιπα ηχεία όσον αφορά την ένταση;
αυτο ρεγουλαρεται
4) To earthquake S 10 kompressor (400watt) έχει προβάδισμα έναντι του earthquake S 10 (200watt) ;
ειναι μαιμουδε , αλλα δεν σε ενδιαφερει και πολυ μιας και τα γκαζια του ειναι ικονοποιητικα

Θα ήθελα τα φώτα σας ...
u got them

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.548

ακριβως τα ιδια ερωτηματα ειχα πριν κανα μηνα.....
ηθελα να πaρω 2 10' erth που θα αντικαταστουσαν το yst sw 515 της yamaha...
τελικα πηρα το 15' supernova
εξερετικη επιλογη

Καλησπέρα.Θέλω να αναβαθμίσω το μπάσο μου.Δεν με ενδιαφέρει η πολύ δυνατή ένταση αλλά η σχετικά καλή χρονική του απόκριση και κυρίως η 'σεισμική' του αίσθηση.Αυτό που έχω ήδη δε μπορεί να μου αποδώσει έντονα την αίσθηση μιας έκρηξης ή ενός σεισμού.(μπορει να το κανει.κατεβαινει πολυ χαμηλα)

οσο αφορα το χωρο...με το yamaha ποτε δεν τριζαν τα κουφωματα.με αυτο τριζουν τα παντα και καποιες φορες ειναι ενοχλητικο οταν η ενταση των ηχειων ειναι χαμηλα(αλλα ρυθμιζετε)

1) Το sub θα είναι ακατάλληλο για τόσο μικρό χώρο;(οχι)Να κλείνω προς τα 15'' ;(ναι αν σε περνει οικονομικα)(αν δεν σε παιρνει κανε υπομονη και μαζεψε χρηματα:126:
2) Μια και το sub έχει το δικό του ενισχυτικό, η απόδοσή του επηρρεάζεται από το γεγονός ότι ο AV μου είναι αδύναμος; (οχι)
3) Πιστεύετε ότι θα 'πνίγει' τα υπόλοιπα ηχεία όσον αφορά την ένταση;(το ρυθμιζεις)
4) To earthquake S 10 kompressor (400watt) έχει προβάδισμα έναντι του earthquake S 10 (200watt) ;ειναι διαφορετικη η κατασκευη των sub .το ενα εχει παθητικο ακτινοβολητη ενω το αλλο δεν εχει.ασχετα με τα watt πιστευω το supernova υπερεχει σε σχεση με το komperssor

Θα ήθελα τα φώτα σας ...
αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι το sub ειναι ποιο αργο σε σχεση με το παλιο yamaha(η χρηση του ειναι μονο για μουσικη προς το παρον)
το αλλο ηταν γρηγορο και αμεσο
ισως να φταιει και το καλωδιο(ολο λεω να το αλλαξω και ολο το αναβαλω)

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.548

βεβαια μια καλη ερωτηση ειναι αν αξιζει τα χρηματα που ζηταει καθως με αυτα παιρνεις
4 10' supernova.

ειναι σε θεση τα 4 10' να σου δωσουν αυτο που σου δινει το 1 15'?

sko

Reaction score
0
Άρα το 15'' ερθ δεν έχει και τόσο γρήγορη απόκριση, ή τουλάχιστον όσον αφορά τη μουσική.
Τα πολλά 10'' δε θα μπορούσα και να τα στήσω σωστά, άσε που θα σκουντούφλαγα αν είχα από ένα σαμπ σε κάθε γωνία.
Ακούω καλά λόγια και για τα svs αλλά και τα sunfire από τα παιδιά στο φόρουμ...
Αλήθεια σε τι χώρο έχεις το ερθ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

βεβαια μια καλη ερωτηση ειναι αν αξιζει τα χρηματα που ζηταει καθως με αυτα παιρνεις
4 10' supernova.

ειναι σε θεση τα 4 10' να σου δωσουν αυτο που σου δινει το 1 15'?
4 σε στον ιδιο χωρο και να παιζουν συνφασικα λιγο δυσκολο.(οχι αδυνατο )
Αντι για 4 10αρια θα προτιμουσα 2 15αρια

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.548
Απάντηση: Re: Earthquake sub

Άρα το 15'' ερθ δεν έχει και τόσο γρήγορη απόκριση, ή τουλάχιστον όσον αφορά τη μουσική.

(σε συγκριση με το παλιο yamaha το ειπα αυτο.εσυ που το θες για ταινιες κ games θα εισαι μια χαρα))Τα πολλά 10'' δε θα μπορούσα και να τα στήσω σωστά, άσε που θα σκουντούφλαγα αν είχα από ένα σαμπ σε κάθε γωνία.
Ακούω καλά λόγια και για τα svs αλλά και τα sunfire από τα παιδιά στο φόρουμ...
Αλήθεια σε τι χώρο έχεις το ερθ?σε δωματιο που το χρησημοποιω σαν γραφειο 20τμ
τον χωρο τον γεμιζει με το παραπανω

Reaction score
2

πουλάει ένας γνωστός μου επαγγελματικό sub της JBL 15" σε τιμή "σκότωμα" αλλα μονο για μενα. Εγω ψαχνω sub αλλα δεν εχω χώρο για 15αρι. Αν ενδιαφερεσαι του λεω. Στειλε pm

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.387
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier