ECU Remap

Reaction score
43
Καλησπέρα.

Σκέφτομαι να κάνω ένα remap σε ένα Mini Cooper R55 S.

Όχι τίποτε εξεζητημένο, απλά να "ξυπνήσεί" λιγάκι.

Το αυτοκίνητο είναι εντελώς εργοστασιακό και έχει γύρω στις 10.000 χλμ.

Πρώτη επιλογή θα ήταν το JCW kit που δίνει η μαμά BMW-Mini και το φτάνει στα 193 ps απο 175, αρκετά ήπιο και με 0,5 kg αύξηση ροπής χωρίς να χαλάει η (εξαιρετική κατά τη γνώμη μου) καμπύλη.
Το πρόβλημα είναι οτι ο παραπάνω επαναπρογραμματισμός κοστίζει περι τα 2.000 ευρώ μαζί με ένα φίλτρο αέρα (όχι φιλτροκούτι). Κοροϊδία και ταυτόχρονα προσβολή στη νοημοσύνη μας. (Εντάξει, δίνουν εγγύηση...)

Άλλη επιλογή είναι η Βρεττανική P-torque.
Εξαιρετικά σχόλια απο πελάτες, πολύ καλή δουλειά με πολύ αξιόπιστα αποτελέσματα (γύρω στα 205 ps) αλλά θά πρέπει να αφαιρέσω τον μονάδα (ECU) απο το αυτοκίνητο, να τους την στείλω, να την επαναπρογραμματίσουν και να την επανατοποθετήσω όταν μου την στείλουν πίσω (δεν παίζει με τίποτα) ή απλά θα πρέπει να πεταχτώ απο εκεί (Wolverhampton στην Αγγλία) πράγμα που είναι αδύνατον.

Γνωρίζει κανείς κάποια σοβαρή εταιρία στην Ελλάδα με σχετική πείρα στο συγκεκριμένο remap και με λογικές τιμές?

Τέλος έχω βρεί αυτό το οποίο μου αποστέλλουν με ένα πολύ λογικό κόστος. Στα 200 ps και +0,55 kg ροπή. Για την εταιρία έχω ακούσει πολύ θετικά σχόλια αλλά κανένα δεν αφορούσε στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο με τη συγκεκριμένη συσκευή και επειδή δεν θα ήθελα να είμαι ο πρώτος που θα την δοκιμάσει παρακαλώ για τις γνώμες - προτάσεις - σχόλιά σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
51
Απάντηση: ECU Remap

Κάτσε να ενημερώσω έναν κολλητό που έχει cooper και θα σε κατευθύνει σωστά! :107:

Ωραίο όχημα. :107:

Reaction score
43
Giovanni,

Σ'ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!

Ξέρεις, έχω προβληματιστεί πάρα πολύ με το συγκεκριμένο θέμα.

Στα δύο μεγαλύτερα ελληνικά fora για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (για το R50 και R56 για την ακρίβεια) ο μέσος όρος ηλικίας που ενεργά δραστηριοποιούνται είναι 20 - 25 ετών με όλα τα παρτσακλά και τραγελαφικά συνεπακόλουθα που έχει ο ενθουσιασμός της ηλικίας...

Στο θέμα μας όμως.
Μετά απο ψαξιματάκι βρήκα οτι η VIEZU είναι η πρώην Chipped UK, αρκετά σοβαρή και παλιά εταιρία στο χώρο.

Παραθέτω απάντηση του Gerald Morten σε σχετική μου ερώτηση για το V-Switch αφού η συγκεκριμένη συσκευή δύναται να χρησιμοποιείηθεί και σε περισσότερα αυτοκίνητα (το δεύτερο υποψήφιο είναι περισσότερο της αρεσκείας σου:107:)

Thank you for your enquiry regarding the possible purchase of the Viezu V-Switch, We have these in stock and as you have seen these are a fantastic tuning tool for the owner, you can as described have 3 maps for your vehicle which can be tailored to your requirements and can offer custom tuning at your fingertips. Swapping the maps from one to another is a quick and easy process.

You can choose which maps you would like as well as the standard map, you can choose from the following:-

• Power and eco blend
• Maximum power road
• Track and Race-day
• Valet mode (Reduced full power, ideal when you're not behind the wheel!)

The cost for the V – Switch with the 3 maps you are looking for will be £399.00 plus £25.00 shipping. If you order this before the 30.08.11 we will offer you the V – Switch for £380.00 inc shipping.

If you have any questions or you would like to place an order for the V – Switch then please don’t hesitate to get in contact with me either via email or you can call me on the numbers below to discuss your requirements further.

I look forward to hearing back from you soon.

Best Regards

Gerald Morten
Client Support Manager
Viezu Technologies Ltd

www.viezu.com
Find us on Face book at: Viezu Remap
Viezu Technologies Limited
Unit 33 Sugarbrook Road
Aston Fields Ind Est, Bromsgrove, B60 3DN

Mob: +44 (0)7860 400303
Phone: +44 (0) 1527 579345

Viezu Technologies Limited
Domicile/Court of Registry: London, England/Courts of England & Wales
Commercial Register Number: 6687347

Η τιμή είναι απίστευτη για δύο προγράμματα και εν συνεχεία με e-mails μπορεί να σου αποστείλει απείρως παραμετροποιημένα προγράμματα πληρώνοντας μόνο αυτά και τίποτε άλλο...
Πολύ ενδιαφέρον, δε νομίζεις?

Reaction score
51
Απάντηση: ECU Remap

Έχω ήδη μιλήσει στον φίλο μου και μου είπε πως θα διαβάσει και θα απαντήσει.
Είναι διακοπές βέβαια τώρα, οπότε λίγη υπομονή!

Ενδιαφέρον ακούγεται πάντως.
Δεν διάβασα τα πάντα, αλλά θα το ψάξω παραπάνω.
Πάντως για το ενδιαφέρον μου, έχει μόνο σε diesel.
Χώρια που εγώ δε θα το πείραζα γιατί σε ατμοσφαιρικό μοτέρ είναι πολύ μικρό το κέρδος.

Reaction score
43
Δέν είναι ατμοσφαιρικό, το R55 S είναι. Το clubman με τα 175ps. 1.6L turbo.
Ατμοσφαιρικό συμφωνώ, ούτε και εγώ θα το πείραζα...

Reaction score
51
Απάντηση: Re: ECU Remap

Δέν είναι ατμοσφαιρικό, το R55 S είναι. Το clubman με τα 175ps. 1.6L turbo.
Ατμοσφαιρικό συμφωνώ, ούτε και εγώ θα το πείραζα...

Για το δικό μου μιλούσα :116:
Το δικό μου είναι ατμοσφαιρικό και γιαυτό έγραψα πως δε θα το πείραζα.
Αν ξαναδιαβάσεις το κείμενο, θα το καταλάβεις....
Αναφέρομαι στο «ενδιαφέρον» μου και στο καπάκι σου λέω πως δε θα το πείραζα.

Το δικό σου έχει το γνωστό μοτέρ που φοράνε και τα 207 GTi, Rallye, RC.
Φαίνεται και από το R55 που ανέφερες αρχικά
Και θέλει προσοχή γιατί θέλει σωστή δουλειά για να αποδώσει σωστά μετά από πείραγμα

Reaction score
43
Έχεις δίκιο...
Mea culpa, αλλά επειδή είσαι γνωστός Alfa Romeάκιας δέν μου πήγε το μυαλό οτι έχεις Cooper...

Πάντως το καρτίστικο feeling είναι το ίδιο. Όπου κοιτάς στρίβει αυτό το αυτοκίνητο.

Το μόνο που απολαμβάνω περισσότερο -ενίοτε- απο τη Spider :602:

GTX

Reaction score
39
Λοιπόν :105:

Το θέμα είναι αρκετά ενδιαφέρον και δεν έχει τόσο απλή απάντηση...

Σε πρώτη φάση θα σου έλεγα ότι το JCW Tuning kit είναι πεταμένα λεφτά, αλλά αν το mini σου είναι ακόμα στην εγγύηση (που απ΄τα χιλιόμετρα φαντάζομαι είναι) δε θα πειραματιζόμουν με κάτι after market. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το αμάξι μας όσο και να με στεναχωρεί αυτό που λέω η αλήθεια είναι οτι είναι αρκετά ¨ζημιάρικο¨.

Εγώ για να καταλάβεις έχω ενα R56 S και επειδή είναι αυτόματο και επειδή δεν είναι ξεκάθαρο πόση ροπή σηκώνει το σαζμάν προτίμησα την ακριβή αλλά σίγουρη λύση του JCW kit. Το οποίο (αν και φαντάζομαι ξέρεις) περιλαμβάνει ecu update, φιλτροκούτι με κωνικό φίλτρο, πολλαπλή, τελικό εξάτμισης και σηματάκια works μπρος πίσω.

Οι διαφορά στις επιδόσεις δεν θα έλεγα ότι είναι κάτι φοβερό (αν και στο αυτόματο είναι πιο σημαντικές γιατί αλλάζουν τα σημεία των στροφών του μοτέρ που αλλάζει ταχύτητα όταν το έχεις στο πλήρως αυτόματο mode και πλέον ξεκινάει με πρώτη, ενώ πριν από στάση ξεκίναγε με δευτέρα!) Το φίλτρο αν και καλύτερο από το εργοστασιακό και πάλι είναι αρκετά περιορισμένο και χάρτινο, εγώ τελικά έχω βάλλει κώνο της itg, εσύ μπορείς να βάλλεις το αντίστοιχο πάνελ της itg στο κουτί που ήδη έχεις. Η εξάτμιση του κιτ αν και είναι πανέμορφη με της απολήξεις που έχουν χαραγμένα τα λογότυπα της works και είναι ολόκληρη ανοξείδωτη κόβει απίστευτα τον ήχο. Για να καταλάβεις κάνει σημαντικά λιγότερο θόρυβο από τη μαμά, εγώ τελικά του έβαλα το τελικό που φοράει το εργοστασιακό works (με τα 211 άλογα) που έχει πραγματικά φαρδιές απολήξεις (του κιτ στην πραγματικότητα οι απολήξεις είναι στενές και απλά είναι βιδωμένες οι φαρδιές πάνω από τις άλλες) και επιτέλους το αμάξι κάνει υπέροχο θόρυβο όπως είχα συνηθίσει. Για εξάτμιση κατά γενική ομολογία η επιλογή της εργοστασιακής works είναι μονόδρομος και είναι σχετικά φθηνή στα 350 ευρώ στην αντιπροσωπεία (για μένα από τα καλύτερα λεφτά που έχω ρήξει στο αμάξι).

GTX

Reaction score
39
Επειδή γράφω από ένα ipad που μπαινοβγαίνει στο internet και γενικά είναι πολλά αυτά που έχω να πω, σου στέλνω ένα pm με το τηλέφωνο μου αν θες να με πάρεις να τα πούμε ή ακόμα καλύτερα αν είσαι από Αθήνα να πάμε για κανά καφέ :107:

Reaction score
51
Απάντηση: Re: ECU Remap

Έχεις δίκιο...
Mea culpa, αλλά επειδή είσαι γνωστός Alfa Romeάκιας δέν μου πήγε το μυαλό οτι έχεις Cooper...

Πάντως το καρτίστικο feeling είναι το ίδιο. Όπου κοιτάς στρίβει αυτό το αυτοκίνητο.

Το μόνο που απολαμβάνω περισσότερο -ενίοτε- απο τη Spider

Αχαχαχαχα...... :116:
Ωραίο μπλέξιμο!!!
Θα διορθώσω το παραπάνω post μου για να είναι ξεκάθαρο 100%

Για το δικό μου μιλούσα :116:
Το δικό μου (ALFA ROMEO) είναι ατμοσφαιρικό και γιαυτό έγραψα πως δε θα το πείραζα.
Αν ξαναδιαβάσεις το κείμενο, θα το καταλάβεις....
Αναφέρομαι στο «ενδιαφέρον» μου και στο καπάκι σου λέω πως δε θα το πείραζα.

Το δικό σου ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ TURBO ΓΙΑΤΙ έχει το γνωστό μοτέρ που φοράνε και τα 207 GTi, Rallye, RC.
Φαίνεται και από το R55 που ανέφερες αρχικά
Και θέλει προσοχή γιατί θέλει σωστή δουλειά για να αποδώσει σωστά μετά από πείραγμα

ΟΚ?
Δεν έχω Cooper, ούτε ατμοσφαιρικό ούτε T, ούτε οι Alfa που έχω είναι T.
Είμαι....naturally aspirated (ατμοσφαιρικός) :105:

Μίλα με τον Γιώργο.
Στο είπα, θα μπει να μιλήσετε.
Θα σε κατευθύνει σωστά, όπως σου έγραψα πιο νωρίς :107:

Reaction score
43
Re: Απάντηση: Re: ECU Remap

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο!

Giovanni στην πραγματικότητα έχω πιό ανεπτυγμένη αντίληψη :606:, πάντως μετά τις διευκρινήσεις σου, κατάλαβα τι αυτοκίνητο έχεις... Alfa Romeo :609:

Γιώργο θα επικοινωνήσω μαζί σου να τα πούμε.
Έτσι όπως τα λές στο πμ είναι...!

Το αυτοκίνητο είναι ακόμα στην εγγύηση η οποία όμως λήγει τον Οκτώβριο οπότε και συμπληρώνονται 2 χρόνια.

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ECU Remap

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο!
Δεν κάνει τίποτα! Χαρά μου :107:

Giovanni στην πραγματικότητα έχω πιό ανεπτυγμένη αντίληψη :606:, πάντως μετά τις διευκρινήσεις σου, κατάλαβα τι αυτοκίνητο έχεις... Alfa Romeo :609:
Από τη στιγμή που έχω διαβάσει περί Spider & Cooper S, θεωρώ δεδομένη την ανεπτυγμένη αντίληψη και αγάπη προς την αυτοκίνηση.
Τις διευκρινήσεις τις έκανα περισσότερο για πλάκα.
Δεν ήθελα να σε προσβάλλω, φαντάζομαι το καταλαβαίνεις.
Αν ένιωσες έτσι, έστω και προς στιγμήν, σου ζητώ συγνώμη!!

Γιώργο θα επικοινωνήσω μαζί σου να τα πούμε.
Έτσι όπως τα λές στο πμ είναι...!

Το αυτοκίνητο είναι ακόμα στην εγγύηση η οποία όμως λήγει τον Οκτώβριο οπότε και συμπληρώνονται 2 χρόνια.

Μίλα με τον Γιώργο.
Είναι από τα καλύτερα παιδιά και θα σου μιλήσει ειλικρινά και εγγυημένα.
Θα το καταλάβεις και από πρώτο χέρι άλλωστε.....

Και όταν κάνετε track day μαζί, θέλω φωτογραφίες παλιόπαιδα :116:

Reaction score
43
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ECU Remap

Τις διευκρινήσεις τις έκανα περισσότερο για πλάκα.
Δεν ήθελα να σε προσβάλλω, φαντάζομαι το καταλαβαίνεις.
Αν ένιωσες έτσι, έστω και προς στιγμήν, σου ζητώ συγνώμη!!
Καθόλου δεν προσεβλήθην αλλά οι διευκρινήσεις μου χρειάζονταν:405:

Thank you!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts