Effects of Cable, Loudspeaker, and Amplifier Interactions

Reaction score
0
Απάντηση: Effects of Cable, Loudspeaker, and Amplifier Interactions

Το αγγλικό έχει κουράσει Κώστα, κάνε κάτι, Ελληνικό φόρουμ είμαστε

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Paper του Audio Engineering Society είναι...Ντεν βγκαίνει σε Ελληνικός καρντιά μου...

Γενικότερα, καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά εν έτη 2007, και ειδικά στο internet, όποιος δε γνωρίζει Αγγλικά είναι λογικό να αισθάνεται περίπου αναλφάβητος. Sad but true.

Το να κάθομαι να μεταφράζω ολόκληρα κατεβατά απο English -> Greek είναι λίγο δύσκολο - εκτός αν συμφωνήσω σε ένα καλό μισθό με τον Καφάτο. :happy_5:

Η άλλη λύση είναι να μην ποστάρω κάτι που θεωρώ ενδιαφέρον αν αυτό είναι στα αγγλικά. Αλλά πάλι δε βλέπω το λόγο γιατί το ότι ορισμένοι δεν γνωρίζουν Αγγλικά να σταθεί εμπόδιο στην ενημέρωση όσων γνωρίζουν.

Υπάρχουν online μεταφραστές πάντως. Δεν κάνουν τέλεια δουλειά αλλά παρά το τίποτα... :cool_4:

Reaction score
0

Τέτοια έλεγε και η Διαμαντοπούλου του πασοκ και έχασαν τις εκλογές. Κανόνισε την πορεία σου :prof:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Εγώ δεν ζητάω την ψήφο κανενός οπότε μπορώ να λέω τα πράγματα όπως είναι χωρίς να φοβάμαι το πολιτικό κόστος. :mrgreen:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Effects of Cable, Loudspeaker, and Amplifier Interactions

Εγώ δεν ζητάω την ψήφο κανενός οπότε μπορώ να λέω τα πράγματα όπως είναι χωρίς να φοβάμαι το πολιτικό κόστος. :mrgreen:
Καταγγέλω την (μερική) κλοπή της ιδέας μου...
Εγώ φταίω που δεν έκατσα να φτιάξω τα simulations που σου έλεγα το Σάββατο και
με πρόλαβες με το άρθρο. Αλλά πρέπει να γίνουν και αυτά κάποια στιγμή...

Ετοιμάσου για Ευαγγελάτο :happy_4:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Απλά ετοιμάζω το έδαφος... :happy_8:
Εκτός αν ψάχνεις ευκαιρία να τη σκαπουλάρεις!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

καλα ε ειτε μιλαω εγω ειτε εσυ ενα και το αυτο

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Να πεις τους αεσητζήδες ότι αυτό το άρθρο πρέπει να κατέβει από το internet και να μην το ξαναδεί το φως της ημέρας, διότι χαλάει την πιάτσα και θα μας την πέσουν οι μαγαζάτορες. Εξηγεί με μετρήσεις (μπλιάχ), τις συμπεριφορές των καλωδίων. Αυτά δεν είναι αποδεκτά κύριέ μου από την κοινότητα του audio. Τα λένε οι άσχετοι επειδή δεν έχουν εμπειρίες από καλά συστήματα...

Τα καλώδια ήταν, είναι και θα παραμείνουν μαύρη μαγεία. Η φυσική δεν αρκεί για να εξηγήσει τα φαινόμενα που ακούνε τα golden ears του χαϊεντάδικου γίγνεσθαι. (Ένα γ@μημένο μπέρινγκερ των 350 γιούρο θα σου το πει όμως).

- Είμαι ο μέγας Ναπολέων... :happy_9:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Effects of Cable, Loudspeaker, and Amplifier Interactions

Tοσο κοντος εισαι ?
Γι αυτο ακους πολλα μπασσα
Kακίες! "happy_1"

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά το Heraklion Club ετοιμάζει αγορές απο εδώ. Έχουν καλώδια Belden (και όχι μόνο) για όλα τα γούστα, δημοσιεύουν αναλυτικά specs για κάθε το κάθε καλώδιο, τα τερματίζουν με τα άριστα βύσματα της Canare και οι τιμές τους είναι απόλυτα λογικές.

Αναμείνατε εντυπώσεις. :happy_4:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Effects of Cable, Loudspeaker, and Amplifier Interactions

Το σκέφτηκες καλά ρε? Με τι μούτρα θα κυκλοφορείς αν έχεις καλώδια belden? :happy_9:
Καλά, είπαμε είμαι νέος αλλά όχι και χθεσινός!
Εννοείται πως θα τους φορέσω κάλτσες να δείχνουν ακριβά.
Εδώ το κάνουν τόσοι "κατασκευαστές" καλωδίων, εγώ θα ντραπώ?! :crazy_3:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309

Kακίες! "happy_1"

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά το Heraklion Club ετοιμάζει αγορές απο εδώ. Έχουν καλώδια Belden (και όχι μόνο) για όλα τα γούστα, δημοσιεύουν αναλυτικά specs για κάθε το κάθε καλώδιο, τα τερματίζουν με τα άριστα βύσματα της Canare και οι τιμές τους είναι απόλυτα λογικές.

για κάτσε να οργανώσουμε τίποτα και οι Βόρειοι...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Kακίες! "happy_1"

Ήρθαν τα μωρά μου...
3 ζευγάρια BJC LC-1 (custom by Belden) - το ένα ζευγάρι 2μετρο τα άλλα του μέτρου. Επίσης ένα μονό Belden 1694A για digital.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται άριστη η ποιότητα κατασκευής και τα βύσματα της Canare είναι όλα τα λεφτά.

Και μια που είπα για λεφτά...Τελική τιμή με μεταφορικά περίπου στα 90 ευρώ. Δεν με χρέωσαν τίποτις οι καλοί κύριοι στο τελωνείο.

:cool_4:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Effects of Cable, Loudspeaker, and Amplifier Interactions

Ήρθαν τα μωρά μου...
3 ζευγάρια BJC LC-1 (custom by Belden) - το ένα ζευγάρι 2μετρο τα άλλα του μέτρου. Επίσης ένα μονό Belden 1694A για digital.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται άριστη η ποιότητα κατασκευής και τα βύσματα της Canare είναι όλα τα λεφτά.

Και μια που είπα για λεφτά...Τελική τιμή με μεταφορικά περίπου στα 90 ευρώ. Δεν με χρέωσαν τίποτις οι καλοί κύριοι στο τελωνείο.

:cool_4:
Δοκίμασε και το 89259 για αναλογική σύνδεση (αν ξανααγοράσεις). πρόσεξε όμως γιατι είναι πολύ δυσκαμπτο. Οντως αριστη κατασκευή και ποιοτικότατα Canare. Ψωνίζω από εκεί τα 3 τελευταία χρόνια και η εξυπηρέτηση/επικοινωνία είναι εξαιρετική (μέχρι τώρα). Ομως ΜΗΝ πάρετε κάτι locking bananas για ηχεία. Από τις 18 που πήρα, στις 4 μου χάλασαν τα σπειρώματα στο πρώτο βίδωμα.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681
Re: Απάντηση: Re: Effects of Cable, Loudspeaker, and Amplifier Interactions

Δοκίμασε και το 89259 για αναλογική σύνδεση (αν ξανααγοράσεις). πρόσεξε όμως γιατι είναι πολύ δυσκαμπτο. Οντως αριστη κατασκευή και ποιοτικότατα Canare. Ψωνίζω από εκεί τα 3 τελευταία χρόνια και η εξυπηρέτηση/επικοινωνία είναι εξαιρετική (μέχρι τώρα). Ομως ΜΗΝ πάρετε κάτι locking bananas για ηχεία. Από τις 18 που πήρα, στις 4 μου χάλασαν τα σπειρώματα στο πρώτο βίδωμα.
Τσαρουχάς παιδί μου, μάτι γαλανό και γλωσσοφάγος, τί περιμένεις...

Reaction score
968
Effects of Cable, Loudspeaker, and Amplifier Interactions
Davis, Fred E.

JAES Volume 39 Number 6 pp. 461-468; June 1991

Click (pdf)
Καλό engineering report. Προσπαθεί να παρουσιάσει με επιστημονικό τρόπο πράγματα λίγο ή πολύ γνωστά, πχ ότι η καλύτερη απόδοση επιτυγχάνεται με καλώδια χαμηλής αυτεπαγωγής (πχ τύπου Litz) και ενισχυτές χαμηλής αυτεπαγωγής εξόδου με υψηλό damping factor ανεξάρτητο της συχνότητας.

Είναι γνωστό ότι τα καλώδια τύπου Litz αποτελούν πρακτικά μία από τις βέλτιστες επιλογές. Χρησιμοποιούν πάρα πολλούς λεπτούς αγωγούς (τυπικά περί τους 200), ηλεκτρικά μονωμένους με κάποιο ειδικό βερνίκι, και συστραμμένους μεταξύ τους. Η τεχνική αυτή, παρουσιάζει εξαιρετική απόκριση των μεταβατικών σημάτων. Επίσης, ελαττώνει το επιδερμικό φαινόμενο, παρουσιάζοντας βελτιωμένη απόκριση υψηλών συχνοτήτων.

Υπάρχουν και τα καλώδια τύπου Hyperlitz που χρησιμοποιούν σχετικά λιγότερους από τα τύπου Litz κλώνους αγωγών (πχ 4 έως 16), αλλά μεγαλύτερης διατομής. Και εδώ, οι κλώνοι είναι ηλεκτρικά μονωμένοι μεταξύ τους με κάποιο ειδικό βερνίκι. Οι αγωγοί αυτοί είναι τοποθετημένοι ελικοειδώς παράλληλα μεταξύ τους και διατεταγμένοι περιφερειακά γύρω από κάποιο μονωτικό/διηλεκτρικό άξονα, σε σταθερές αποστάσεις. Η τεχνική αυτή μειώνει πολύ την αυτεπαγωγή του καλωδίου, αλλά και τη μαγνητική αλληλεπίδραση μεταξύ των αγωγών (Maxwell effect).

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Δείτε κι εδώ τι κερδίζουμε με τον χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν μικρότερου μήκους καλώδιο ηχείων...

Στα 2.5 μέτρα:

Στα 0.66 μέτρα:

Και με ελάχιστον καλώδιο, στα 0.15 μέτρα:

Γενικότερα ενδιαφέρουσα σελίδα για το θέμα: Κλικ
Διαβάστε και το "Contact Resistance and Termination Impedance".

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.485
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid