EGREAT EG-M31B ΑΛΛΑΓΗ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ

Reaction score
1
Όσοι το έχουν αποκτήσει αυτό το μικρό θαυματουργό κουτί (EGREAT EG-M31B ) θα έχουν διαπιστώσει ότι εκτός από θαύματα κάνει και φασαρία. Μιλώ για το ανεμιστήρα του που γυρνά σε παρά πολλές στροφές και είναι φοβερά ενοχλητικό.

Σκέπτομαι εδώ και μέρες κάποιες επιλογές που μπορώ να έχω αλλά θα ήθελα την βοήθεια σας από ομοιοπαθείς και όχι.

Επιλογή 1

Να αποσυνδέσω το ανεμιστήρα εντελώς ( πιστεύω ότι ο δίσκος δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα μιας και γενικά δεν ανεβάζει καθόλου θερμοκρασία.

Επιλογή 2

Να αλλάξω ανεμιστήρα με κάποιον καλύτερης ποιότητας. Σίγουρα ώμος θα μπορώ να βρω κάποιον ? Και φυσικά δεν πρέπει να χάνω την εγγύηση.

Επιλογή 3

Να του χαμηλώσω τις στροφές

Κάθε ιδέα, λύση, και πρόταση θα βοηθήσει

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.499
Απάντηση: EGREAT EG-M31B ΑΛΛΑΓΗ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ

Η επιλογή 1 και 3 νομίζω είναι λάθος.
Η 2 είναι η σωστή.Το έχω κάνει άλλωστε σε τροφοδοτικό υπολογιστή.
Τοποθέτησε τον νέο ανεμιστήρα προσεχτικά,και όταν (κούφια η ώρα)
χρειαστεί η εγγύηση βάλε πάλι τον δικό του.
Ελπίζω μόνο να μην χρειαστεί πατέντα το καλώδιο του (κόψιμο)
αλλιώς ΠΑΕΙ η εγγύηση.

Reaction score
164
Το Popcorn, που έχει το ίδιο hardware, δεν έχει καθόλου ανεμιστήρα. Αυτό μου λέει ότι στο Egreat έχει μπει περισσότερο για πρόληψη. Στη θέση σου, θα έβαζα έναν δίσκο 2.5" για χαμηλότερες θερμοκρασίες και θα άλλαζα τον ανεμιστήρα με κάποιον αθόρυβο. Στην ανάγκη θα του έριχνα και τις στροφές.

Reaction score
175

Ο ανεμιστηρας δεν κανει τιποτα. Το mediabox μου με δισκο μεσα δεν ζεσταθηκε ποτε!

Reaction score
0
Και εγω τον εχω αποσυνδεσει γιατι εχω συνδεσει ενα εξωτερικο WD Passport.Μετα απο κανα 2ωρο αναπαραγωγης 720p αρχειων,ειναι αρκετα ζεστο απο κατω αλλα οχι κατι φοβερο,οποτε θα το κρατησω ετσι.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: EGREAT EG-M31B ΑΛΛΑΓΗ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ

Και εγω τον εχω αποσυνδεσει γιατι εχω συνδεσει ενα εξωτερικο WD Passport.Μετα απο κανα 2ωρο αναπαραγωγης 720p αρχειων,ειναι αρκετα ζεστο απο κατω αλλα οχι κατι φοβερο,οποτε θα το κρατησω ετσι.
Αν κατάλαβα καλά δεν έχεις βάλει δίσκο μέσα στο κουτί αλλά μόνο εξωτερικό με USB
Όποτε δεν έχεις τον δίσκο που συνήθως ζεσταίνετε, αλλά και πάλι σηκώνει θερμοκρασία έστω και λίγη ?

(και με τις εφαρμογές τι γίνετε τρέχουν κανονικά από τον εξωτερικό?)

Reaction score
1

Ξέρη κάνεις τι ανεμιστήρα φοράει και που θα βρούμε κανά αθόρυβο ?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: EGREAT EG-M31B ΑΛΛΑΓΗ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ

Αν κατάλαβα καλά δεν έχεις βάλει δίσκο μέσα στο κουτί αλλά μόνο εξωτερικό με USB
Όποτε δεν έχεις τον δίσκο που συνήθως ζεσταίνετε, αλλά και πάλι σηκώνει θερμοκρασία έστω και λίγη ?

(και με τις εφαρμογές τι γίνετε τρέχουν κανονικά από τον εξωτερικό?)
Αν το πιασεις απο κατω ειναι πολυ ζεστο μετα απο πολυωρο παιξιμο ιδιως 720p αρχειων.

Δεν εχω εγκαταστησει καμια εφαρμογη,παιζω μονο τα αρχεια βιντεο που εχω στο δισκο.

Reaction score
1

Έκανα μια αναζήτηση στο skroutz αλλά δεν έχει τίποτα
Καμιά ιδέα ?

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: EGREAT EG-M31B ΑΛΛΑΓΗ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ

http://www.buyextras.com/b30dc5vbabec.html

αγοράζεις και 2 πιν antaptor γλιτώνεις 15db,τουλάχιστον.
Σωστος !
Το εχει βαλει κανεις ?

Reaction score
1

Στο διαδίκτυο κάπου είχα διαβάσει ότι ο ανεμιστήρας του 31Β δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο θορυβώδης όσο αναφέρουμε.
Ο λόγος που θορυβεί είναι εξαιτίας του σκληρού 3.5 δίσκου που βάζουμε στο εσωτερικό του.
Αναφερόταν ότι εάν αφαιρεθεί ο δίσκος, ο θόρυβος μειώνεται δραματικά. Η αιτία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του γράφοντα, είναι ο περιορισμένος χώρος στο πίσω μέρος του ανεμιστήρα (μεταξύ δίσκου και ανεμιστήρα) και ίσως η σχεδίαση της οπής μπροστά από τον ανεμιστήρα...

Έχει κάποιος δοκιμάσει να βγάλει το δίσκο και να δει τη διαφορά;

Επίσης, επειδή αναφέρθηκε σε μήνυμα ότι καίει πολύ από κάτω, να αναφέρω ότι το κάτω μέρος ως μεταλλικό είναι η ψύκτρα του. Το βασικό τσιπ, συνδέεται με το μεταλλικό πάτο μέσω θερμοαγώγιμου αυτοκόλλητου πάχους περίπου 3-4mm. Θα μπορούσε εδώ να βελτιωθεί αισθητά με ανάλογου πάχους χαλκού και θερμοαγώγιμης πάστας.

Βέβαια σε μένα είναι τρίτη μέρα που δεν έχει κλείσει καθόλου (είτε γιατί παίζει ματρόσκες, είτε γιατί λειτουργεί ως torrent client, είτε γιατί συνεχώς μεταφέρονται ματρόσκες από άλλες πηγές του δικτύου στον εσωτερικό του δίσκο) και παρόλα αυτά το κάτω μέρος είναι απλά λίγο θερμό, αλλά ποτέ πολύ ζεστό.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Στο διαδίκτυο κάπου είχα διαβάσει ότι ο ανεμιστήρας του 31Β δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο θορυβώδης όσο αναφέρουμε.
Ο λόγος που θορυβεί είναι εξαιτίας του σκληρού 3.5 δίσκου που βάζουμε στο εσωτερικό του.
Αναφερόταν ότι εάν αφαιρεθεί ο δίσκος, ο θόρυβος μειώνεται δραματικά.
Δε νομιζω - θυμαμαι πως μολις το πηρα και το εβαλα στη πριζα αρχισε να δουλευει ο ανεμιστηρας χωρις σκληρο

Reaction score
1

Για 2 πράγματα είμαι σίγουρος σύμφωνα με τα 2 παραπάνω ποστ το ένα είναι ότι το μηχάνημα κρατάει γενικά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά το ανεμιστιράκι του δουλεύει με η χωρίς δίσκο σε full στροφές μιας και δεν υπάρχει fan control κάτι που θα ήταν ευχής έργο…. (μην τα θέλουμε και όλα δικά μας)

Το θέμα είναι ότι θα άλλαζα ευχαρίστως και χωρίς πρόβλημα κόστους τον ανεμιστήρα έτσι για να πειραματιστούμε και να ενημερώσουμε και τους υπόλοιπους αλλά δυστυχώς δεν βρίσκω πουθενά αυτόν τον τύπο ακόμα και εκεί που προτείνει ο φίλος μας ο giannisgr41 δεν στέλνουν Ελλάδα. Οπότε όποιος έχει οποιαδήποτε ιδέα ας’την αναφέρει παρακάτω.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: EGREAT EG-M31B ΑΛΛΑΓΗ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ

Αναφερόταν ότι εάν αφαιρεθεί ο δίσκος, ο θόρυβος μειώνεται δραματικά. Η αιτία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του γράφοντα, είναι ο περιορισμένος χώρος στο πίσω μέρος του ανεμιστήρα (μεταξύ δίσκου και ανεμιστήρα) και ίσως η σχεδίαση της οπής μπροστά από τον ανεμιστήρα...
Έχει κάποιος δοκιμάσει να βγάλει το δίσκο και να δει τη διαφορά
εάν βγάλουμε τον σκληρό μπορύμε απλά να αποσυνδεσουμε τον ανεμιστήρα.αποκλείεται να ανεβάζει θερμοκρασία

Reaction score
164
Το Popcorn, που έχει το ίδιο hardware δεν έχει ανεμιστήρα. Ακόμα και με 3.5ρη δίσκο, δεν ανεβάζει πολύ τη θερμοκρασία. Μήπως απλά αρκούσε το να αφαιρέσετε τον ανεμιστήρα;
40ρης δεν υπάρχει περίπτωση να χωρέσει;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.690
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis