EGREAT EG-M34A

Reaction score
0
Καλησπέρα,νέο μέλος και εγώ στην παρέα σας και χρειάζομαι την βοήθεια σας....
Σήμερα αγόρασα το media player της Egreat.Εκ πρώτης όψεως το μηχανάκι ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις που έχω για το σαλόνι μου...
Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι θέλω να στήσω ένα δίκτυο στο σπίτι μου ώστε να μην έχω συνέχεια να μεταφέρω σκληρούς απο δω και απο εκεί...
Λοιπόν στην φωτογραφία βλέπεται ένα διάγραμμα των συνδέσεων και των συσκευών που διαθέτω.

Θέλω να μπορώ να στέλνω απο το pc-2 κατευθείαν τις ταινίες στο σκληρό δίσκο που θα κοτσάρω πάνω στο egreat.
Εδώ αρχίζουν για μένα ταα δύσκολα.Όσο αφορά τα δύο pc δεν έχω πρόβλημα (ήδη έχουν δίκτυο μεταξύ τους) αλλά το πώς θα κάνω "δικτυακό" τον σκληρό που θα εχω πάνω στο egreat με προβληματίζει αφάνταστα.
Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ή γνωρίζει κανένας κανέναν οδηγό για τέτοιου είδους δίκτυα???

Reaction score
14
Και γιατί να στέλνεις τις ταινίες από το σκληρό του Pc2 στο σκληρό του egreat τη στιγμή που μπορείς να τις "τραβάς" και να παίζουν live από το Pc2 ?????
Εγώ πχ έχω τραβήξει ένα καλώδιο δικτύου από το σαλόνι που έχω TV,Egreat,Tecview, στο δωμάτιο που έχω το κυρίως Pc και το router.Έχω κάνει share ένα δίσκο 500GB του υπολογιστή που τον έχω αποκλειστικά για ταινίες HD και όταν θέλω να δω ταινία στο σαλόνι την "τραβάει" μέσω ethernet.Πολύ απλά...Ούτε κουβαλήματα εξωτερικών σκληρών,ούτε αντιγραφές ούτε τίποτα.Ένα απλό share ολόκληρο το δίσκο για να τον "βλέπει" το eGreat.
Το μόνο ας το πούμε άσχημο είναι οτι πρέπει να έχεις το Pc αναμένο (αυτονόητο...)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: EGREAT EG-M34A

Και γιατί να στέλνεις τις ταινίες από το σκληρό του Pc2 στο σκληρό του egreat τη στιγμή που μπορείς να τις "τραβάς" και να παίζουν live από το Pc2 ?????
Εγώ πχ έχω τραβήξει ένα καλώδιο δικτύου από το σαλόνι που έχω TV,Egreat,Tecview, στο δωμάτιο που έχω το κυρίως Pc και το router.Έχω κάνει share ένα δίσκο 500GB του υπολογιστή που τον έχω αποκλειστικά για ταινίες HD και όταν θέλω να δω ταινία στο σαλόνι την "τραβάει" μέσω ethernet.Πολύ απλά...Ούτε κουβαλήματα εξωτερικών σκληρών,ούτε αντιγραφές ούτε τίποτα.Ένα απλό share ολόκληρο το δίσκο για να τον "βλέπει" το eGreat.
Το μόνο ας το πούμε άσχημο είναι οτι πρέπει να έχεις το Pc αναμένο (αυτονόητο...)
Σωστά τα λές.Έχω ήδη τον σκληρό στο 2ο pc share γιατι το δικτυώνω με το 1ο.Το θέμα είναι,οι ρυθμίσεις στο egreat είναι εύκολες?Επίσης χρειάζεται να γίνει share ο φάκελος που περιέχει τις ταινίες στο myihome και μετά όλα εντάξει?
Ιδού το ερώτημα.Διαφώτισε με λίγο σε παρακαλώ......

Reaction score
14
Στο pc σου απλά θα κάνεις δεξί κλικ πάνω στο σκληρό που θες να επιτρέπετε να μοιράζει τα περιεχόμενά του και θα επιλέξεις Κοινή χρήση και ασφάλεια (ή κάτι παρόμοιο ανάλογα τι λειτουργικό έχεις).
Στο eGreat θα πας στο κεντρικό μενού και θα επιλέξεις Κοινόχρηστο δίκτυο , θα βρεις (εφόσον έχεις ανοιχτό το pc) το σκληρό σου (που έκανες share από πριν) , θα του δώσεις μια ονομασία (και κωδικό εαν θες να μην μπαίνει ο οποιοσδήποτε ) και τέλος.
Τόσο απλά

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης