EMU 0404 vs UD-10

Reaction score
43
Σκέφτομαι να αγοράσω μια κάρτα ήχου για να τροφοδοτήσει (με RCA) ένα PA-10 που συνδέεται με ένα ΤΑ-10 που τροφοδοτεί δύο 2031P.
Είμαι λοιπόν μεταξύ UD-10 και EMU 0404 USB.
Υπ' όψιν οτι το UD-10 θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί απο την έξοδο ακουστικών που διαθέτει με μετατροπέα minijack σε RCA με ο,τι συνεπάγεται αυτό...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
8
Έχοντας χρησιμοποιήσει το UD 10 ως DAC παλιότερα, αν και δεν έχω εμπειρία από την 0404, θα έλεγα ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.

Το UD 10 κάνει εξαιρετικά ακριβώς αυτό για το οποίο κατασκευάστηκε, μεταφέρει ψηφιακό σήμα από USB σε DAC.

Κατά τα άλλα, η έξοδος για ακουστικά είναι ακατάλληλη για την οδήγηση interconnect+preamp, αναιμική -κατά τη δική μου κρίση-, με περιορισμένα δυναμικά και ένταση, ενώ αφήνει και θόρυβο να περνά ταυτόχρονα με το USB stream.

Φυσικά λειτουργεί άψογα με (εύκολα) ακουστικά...

***Σημειωτέον ότι η έκδοση UD 10 που έχω είναι η πρώτη, από Αμερική, χωρίς CE ή άλλη προδιαγραφή.

Οπότε... 0404 σίγουρα, με μια επιφύλαξη για τα νεότερα UD 10!

Reaction score
4
Το UD-10 περιοριζεται στα 48khz μονο.
Ειναι μια σημαντικη διαφορα αναμεσα στα δυο.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Το UD-10 περιοριζεται στα 48khz μονο.
Ειναι μια σημαντικη διαφορα αναμεσα στα δυο.
Δεν είναι σαφές από τα χαρακτηριστικά του, ή δεν το κατάλαβα, αλλά νομίζω οτι η ψηφιακή του E-MU βγάζει κι αυτή μέχρι 48KHz.

Reaction score
43
Οι ψηφιακές τους δεν με απασχολούν καθόλου και ούτε θα τις χρησιμοποιήσω.
Αυτό που χρειάζομαι είναι αναλογικό σήμα σε RCA για να τροφοδοτήσω το PA-10.
Καλύτερο / Καθαρότερο είναι αυτό της EMU ή του UD?
Πρέπει να πώ οτι έχω ήδη ένα UD-10 σε άλλο σύστημα (στο εξοχικό οπότε δε μπορώ να το δοκιμάσω άμεσα) το οποίο τροφοδοτεί ψηφιακά ένα SRC με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Εδώ όμως είναι ουσιαστικά η headphones έξοδος του UD-10 vs τις αναλογικές unbalanced εξόδους της EMU...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: EMU 0404 vs UD-10

Δεν είναι σαφές από τα χαρακτηριστικά του, ή δεν το κατάλαβα, αλλά νομίζω οτι η ψηφιακή του E-MU βγάζει κι αυτή μέχρι 48KHz.
Από το παραπάνω λινκ της κάρτας:

The E-MU 0404 USB 2.0 features:

Premium 24-bit/192kHz A/D and D/A converters* (A/D: 113dB SNR, D/A: 117dB SNR) deliver unmatched USB audio fidelity

* Macintosh analog operation up to 96kHz and digital operation up to 48kHz only at this time.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Aν και οπαδός της Trends σου λέω ΣΙΓΟΥΡΑ τη 0404 ειδικά για τη δουλειά που τη θες...
Πολύ καλύτερο D-A conversion και παίζει και high resolution υλικό.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: EMU 0404 vs UD-10

Από το παραπάνω λινκ της κάρτας:
Το 24/192 αφορά το D/A του.
Η έξοδος του UD-10 είναι μία κανονική line έξοδος, όχι μόνον ακουστικών.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

To θέμα είναι ότι από τη USB της 0404 περνάει κανονικά το High Resolution σήμα (σε αντίθεση με το Trends).

USB 2.0 Hi-Speed

- Full 24-bit resolution at all sample rates
- 4in/4 out channels from 44.1-96kHz

- 2 in/2 out channels from 176.4-192kHz
Κατά 99% και η ψηφιακή έξοδος του 0404 μπορεί να δώσει high resolution σήμα (μία μικρή αναζήτηση στο head-fi θα το επιβεβαιώσει - δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή), αλλά αυτό δεν αφορά το φίλο μας γιατί δεν θα τη χρησιμοποιήσει ως usb pc transport αλλά θα ψάχνει κάτι που θα κάνει και το D/A conversion.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

To θέμα είναι ότι από τη USB της 0404 περνάει κανονικά το High Resolution σήμα (σε αντίθεση με το Trends).
Κατά 99% και η ψηφιακή έξοδος του 0404 μπορεί να δώσει high resolution σήμα (μία μικρή αναζήτηση στο head-fi θα το επιβεβαιώσει - δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή), αλλά αυτό δεν αφορά το φίλο μας γιατί δεν θα τη χρησιμοποιήσει ως usb pc transport αλλά θα ψάχνει κάτι που θα κάνει και το D/A conversion.

Εφ'όσον τροφοδοτείται από USB το ανώτατο είναι 96KHz. Τις παραπάνω δειγματοληψίες από που θα τις πάρει?

Reaction score
43
Καλημέρα σας!
Εχθές αγόρασα την E-MU 0404. Εγκαταστάθηκαν επιτυχώς οι drivers και όλα τα συνοδευτικά προγράμματα. Συνδέθηκε με πολύ κοντά καλώδια (30 εκ.) με PA-10 και ΤΑ-10 και μετά απο μια σύντομη προθέρμανση ξεκίνησαν οι ακροάσεις.
Ο ήχος μου φάνηκε καλύτερος και χειρότερος μαζί.
Πιο μουσικός, με λιγότερο όμως βάθος αλλά με ευρύτερη σκηνή, πιο τραχύς ψηλά με ελαφρά πιο σκληρά τα φωνητικά αλλά με μεγαλύτερη ανάλυση που όμως κούραζε. Πιο ρυθμικός σίγουρα, αλλά με λιγότερη ίσως λεπτομέρεια στο background.
Σίγουρα θα πειραματιστώ με συνδυασμό UD-10.1 και SRC 2496.
Ισως να φταίει οτι δεν ματσάρονται εύκολα οι συγκεκριμένες συσκευές. Σίγουρα έχω δρόμο μπροστά. Ειδικά όταν μπεί και ο Hafler στην αλυσίδα...

Reaction score
4
Συνδέθηκε με πολύ κοντά καλώδια (30 εκ.) με PA-10 και ΤΑ-10 και μετά απο μια σύντομη προθέρμανση ξεκίνησαν οι ακροάσεις.
Ισως σε καποιο αλλο θεμα θα πρεπει να μας πεις εντυπωσεις και για το PA-10!!!
Υπαρχουν τοσο λιγα στο νετ γραμμενα και πολυς κοσμος που ενδιαφερεται.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Εφ'όσον τροφοδοτείται από USB το ανώτατο είναι 96KHz. Τις παραπάνω δειγματοληψίες από που θα τις πάρει?
Και γιατί να είναι το 96 το ανώτατο παρακαλώ;
Ίσως έτσι συμφέρει ορισμένους να ακούγεται για να μας τα πιάνουν χοντρά (προφανώς δεν αναφέρομαι στην Trends αλλά σε κάτι Empirical κλπ).
It's all about the drivers...
Ξέρετε, asynchronous mode και άλλα καλούδια για τα οποία οι "guru" του HiEnd PCAudio χρεώνoυν περιουσίες...

Αρκετά αναλυτικά τα γράφει εδώ:
24/192 via USB 2.0 on a beer budget--EMU 0404 mini-review

The 0404USB uses a proprietary USB "mass storage" driver than transfers the audio in async blocks.
USB ports in general have a bandwith limitation of 96kHz sample rate. It really isn't the ports fault per-se, but the chipset used on the port and also the software written for it and for windows in general that limits it. Gordon Rankin from Wavelength recommends to update XP to service pack 3 as it contains better USB drivers (which I did). What EMU has ALSO done with their latest drivers (which came out in like June) is to write specific code for USB 2.0 ports that "allows" for higher resolutions to "get through". AFAIK, this little inexpensive external DAC may be the only one in the world right now able to do a true 24/192 over a USB port, thanks to the software they have written.
:126:

D

deleted user 10898

Guest
μεχρι τωρα το οριο της usb ηταν 24/96 λογω της παρουσιας σχεδον σε ολες τις υλοποιησεις συγκεκριμενων chip που τροφοδορουν το Dac τσιπακι.
το 2009 αυτο αλλαζει. το usb 24/192 ερχεται...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
μεχρι τωρα το οριο της usb για τους περισσότερους ηταν 24/96...
Fixed. :137:

Και όχι μόνο ήταν το όριο αλλά κι αυτό λίγοι μπορούν να το προσφέρουν...
Τα περισσότερα usb receivers κολλούσαν στα 40ρια..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss