Epilogi surround ixeiwn

Μηνύματα
904
Reaction score
239
Tha ithela tin voitheia sas gia epilogi suround hxeiwn.

Prepei na einai monopoles kathws to sistima tha einai 7.1 kai den m' aresoun ta dipoles i tripoles ektos kai an to sistima einai 5.1

Prepei omws na ginontai oso to pio dinato match me ta L/R/C pou einai kef reference model 2/2 kai kef reference 200c gia osous ta exoun akousei

Episis o enisxitis pou tha xrisimopoiithei einai o lexicon LX5 kai to ixeia tha topothetithoun se ipsos peripou 2 metra me klisi pros ta katw

Xrisi 90% movies kai 10%mousiki

Efxaristw
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Ψάχνεις για ένα καλό ζευγάρι μικρών καλής ποιότητας ηχείων τα οποία θα έχουν παρόμοια ηχητική συμπεριφορά με τα δύο reference model 2/2 αλλά να μην έχουν ιδιαίτερα εκτεταμένη απόκριση στα μπάσα αφού σαν τέτοια θα τα δηλώσεις small στον lexicon ο οποίος θα στείλει τα μπάσα στο sub η στα κύρια ηχεία. Και για να το θέσω αλλιώς και να σε διευκολύνω στην επιλογή σου τα ηχεία που ψάχνεις έχουν την ίδια διάμετρο woofer η μικρότερη με τα δύο κυρία, σε στερεοφωνική λειτουργία πρέπει να μην σου δίνουν αίσθηση χαμηλών συχνοτήτων αλλά περισσότερων πρίμων, αυτό να μην σε ξενίζει επειδή όταν θα αναλάβουν τις χαμηλές συχνότητες τα κύρια ηχεία θα ύπαρξη μια ισορροπία.

Welcome το avsite :wink:
 

Μηνύματα
904
Reaction score
239
Ψάχνεις για ένα καλό ζευγάρι μικρών καλής ποιότητας ηχείων τα οποία θα έχουν παρόμοια ηχητική συμπεριφορά με τα δύο  reference model 2/2 αλλά να μην έχουν  ιδιαίτερα εκτεταμένη απόκριση στα μπάσα αφού σαν τέτοια θα τα δηλώσεις small στον  lexicon ο οποίος θα στείλει τα μπάσα στο sub η στα κύρια ηχεία. Και για να το θέσω αλλιώς και να σε διευκολύνω στην επιλογή σου τα ηχεία που ψάχνεις έχουν την ίδια διάμετρο woofer η μικρότερη με τα δύο κυρία, σε στερεοφωνική λειτουργία πρέπει να μην σου δίνουν αίσθηση χαμηλών συχνοτήτων  αλλά περισσότερων πρίμων, αυτό να μην σε ξενίζει επειδή όταν θα αναλάβουν τις χαμηλές συχνότητες τα κύρια ηχεία θα ύπαρξη μια ισορροπία.  

Welcome το avsite :wink:
S efxaristw Antwnh, kalws sas vrika kai sixaritiria gia to forum kai gia oli tin voitheia - douleia pou kanete.

Akrivws afto psaxnw os afora ixeia.

Tha ithela omws kai ligi voitheia oso afora topothetisi.

a)i pio efkoli lisi einai to sistima na leitourgei se 5.1
b)thelw na mathw kata poso mporei na dimiourgithei kai ena 7.1 setup

Exw valei photo tou xwrou me diafores diastaseis.

Oso afora tin periptwsi a ta RearLeft kai RearRight topothetountai pisw apo ton kanape sto sto swsto ipsos(afto the krithei otan mou paradwsoun to kanourgio kanape.Sti photo o kanapes einai kollimenos sto toixo alla iparxei perithwrio na metaferthei kai 1m pio mprosta.

Oso afora ti periptwsi b ta RearLeft kai RearRight topothetountai ston pisw toixo se ipsos 2.2m me klisi pros ta katw kai o kanapes metaferetai mprosta sto 1.6m. parallila tou kanape kai se ipsos 2.2 me klisi pros ta katw topothetountai ta SideLeft kai SideRear.

To thema einai poso apagoreftiko einai to ipsos, giati s afti ti periptwsi einai arketa megalo

Na anaferw oti to mikos tou dwmatiou einai 8 metra

Loipon poia i gnwmi sas, na katsw sta avga mou vazontas 2 bookself sto pisw meros i na paw gia to 7.1?


 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Αφού πρώτα καταλήξεις για τα 2 περιφερειακά για το 5.1 σχετικά με το ταίριασμα τους με τα L-R μετά παίρνεις ακόμα ένα ζευγάρι και τα χρησιμοποιείς για Side L-R απαραίτητη προϋπόθεση να είναι τα ίδια.

Τώρα όσον αφορά το 7.1 άποψη μου είναι ότι δημιουργούνται αυξημένες απαιτήσεις για την σωστή τοποθέτηση των τεσσάρων ηχείων που ίσως προκύψει πρακτικό πρόβλημα σχετικά με την τοποθέτηση τους.

Όπως τα 3 μπροστινά ηχεία, έτσι και τα 4 περιφερειακά πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε να έχουν την ίδια απόσταση από την θέση ακρόασης δεν είναι απαραίτητο να είναι ο καναπές στο κέντρο επειδή αυτό διορθώνεται με το delay αλλά, τα LCR να έχουν την ίδια απόσταση από τον ακροατή όπως και τα περιφερειακά ασχέτως αν υπάρχει διαφορά με τα LCR.

Σχετικά με το ύψος, δεν υπάρχει πρόβλημα, ούτε είναι προϋπόθεση τα ηχεία να έχουν κλίση προς τα κάτω.

Αν αξίζει τον κόπο να πας για 7.1 θα σου πω ότι εγώ αν και έχω τα 2 επιπλέον ηχεία για 7.1 δεν τα έχω τοποθετημένα για πρακτικούς λόγους που έχουν να κάνουν με τη σωστή τοποθέτηση, και η αλήθεια είναι ότι ελάχιστες φορές θα χρειαστούν από την άποψη ότι υλικό σε 6.1 είναι ελάχιστο.
 

Μηνύματα
904
Reaction score
239
S efxaristw Antwnh. Opotan prwta epilegw ta surround gia to 5.1 kai istera ta alla ola.

Oso afora ta surround mporw na akousw tis ekseis markes poli efkola: Monitor Audio, Revel, Kef kai wharfadale.

Sinistas kapoio sigkekrimeno montelo ap aftes tis markes?

Kai merika asxeta:
Exeis akousei pote L7 setup 7.1?
Se poia perioxi meneis kipro?
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Για τις μάρκες που αναφέρεις δεν ξέρω αλλά είναι πρωτίστως θέμα ταιριάσματος με τα L-R υπάρχουν πάντως αξιόλογα καλά μικρά ηχεία.

Ναι έχω ακούσει 6.1 στο δικό μου σύστημα. Όσο και αν ακούγεται παράξενο το μεγαλύτερο προτέρημα του 6.1 είναι ο καλύτερος εστιασμός όλων των ηχητικών συμβάντων στο χώρο και όχι τα πιο εντυπωσιακά περιφερειακά κανάλια. Το 7.1 είναι κάπως πιο περίπλοκη κατάσταση και για να ακούσης σωστά υπάρχουν πολλές απαιτήσεις όπως ανάφερα πιο πάνω. Ναι άκουσα σύστημα ΤΗΧ 7.1 αλλά δεν μπορούσα να τοποθετήσω και να μετρήσω τα ηχεία σωστά και το αποτέλεσμα αν και εντυπωσιακό δεν μου άρεσε.

Πάφο είμαι βρε εσύ που είσαι?
 


Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Κύρια ηχεία pioneer S-D9000



Photo από τον κατάλογο 95/96 δεν υπάρχουν πληροφορίες στο internet

Κεντρικό mission 75c τροποποιημένο και ταιριασμένο με το κεντρικό EQ
6 μικρά JBL επαγγελματικά τα οποία χρησιμοποιώ μόνο τα 4

Ενισχυτής DSP Z1 – DSP-3090
Και αρκετά DVD players dvl 919 dv 717 656 κλπ

Και πολλά αλλά στα ερμάρια. :lol: :lol:
 


Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Αυτό να μου πεις.. μην νομίσεις ότι είναι εύκολο μετά από 10 χρόνια κατάφερα να συνδυάσω δυκάναλο και πολυκάναλο μαζί. Και η ποιότητα ξεκινά πάντα από τα δύο κύρια ηχεία!
Ταίριασμα μπορείς να έχεις σε πολυκάναλο από 5 όμοια φτηνά ηχεία αλλά ποιότητα κάπως δύσκολο.

Τα S-D9000 ανακάλυψα καινούρια φέτος, για αρκετά χρόνια είχα τα S-D99 της ίδιας σειράς με παρόμοια ηχητικά χαρακτηριστικά.
Από το 93 που έχω home cinema τα τελευταία 3 χρόνια έγινε δυνατόν να παρακολουθήσω ταινία δίχως να πειράξω κάποια ρύθμιση!
 




Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.679
Μηνύματα
2.869.804
Members
37.945
Νεότερο μέλος
beetlejeans
Top