ERAGON (2006)

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50




http://www.eragonmovie.gr/

· Είδος: Φαντασίας
· Παραγωγής: 2006
· Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 14 Δεκεμβρίου 2006
· Διάρκεια: 104'



Βαθύ σκοτάδι έχει πέσει στην γη της Αλαγαισίας, από την στιγμή που την διακυβέρνηση του μεγαλύτερου μέρους της γης της, έχει αναλάβει ο τυραννικός αυτοκράτορας Γκαλμπατόριξ. Από την στιγμή που ένας νεαρός κυνηγός, ο Έραγκον θα ανακαλύψει στο δάσος, το αυγό από το οποίο θα γεννηθεί ο χαρισματικός δράκος Σαφίρα, θα επιβαρυνθεί με την ευθύνη της αλλαγής της κατάστασης, που θα διώξει πάνω από την χώρα τα δαιμονικά σύννεφα. Με την καθοδήγηση του σοφού Μπρομ, ο Έραγκον, θα εξελιχθεί σε δεινό καβαλάρη του δράκου και θα αποκτήσει την δύναμη που χρειάζεται ώστε να αντιμετωπίσει τον σκιώδη και σατανικό Ντέρζα, το πρωτοπαλίκαρο του μονάρχη που έχει διαταχθεί να τον εξοντώσει

http://www.cine.gr/film.asp?id=708419&page=4
 

Μηνύματα
2.886
Reaction score
50
Re: ERAGON

Καλά ρε παιδιά πιο προφανής αντιγραφή του Άρχοντα δεν μπορούσαν να βγάλουν; :) Δεν το'χω δει φυσικά, αλλά από τη διαφήμιση και μόνο κάνει μπαμ ότι πρόκειται γι' αντιγραφή του LOTR. Απορώ πώς προχώρησε η ιδέα. Θα μου πεις αν πουλάει...
 






Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Re: ERAGON

παντως δε φαινεται να εχει το feeling του Αρχοντα...
παρολα αυτα -μαλλον- θα θελω να το δω... ισως για αρχικη περιεργεια...

Το κακο ομως ειναι οτι ακομα και να μην εχει σχεση με τον Αρχοντα, η κριτικη του θα ειναι αυστηρη επειδη παραπεμπει στον Αρχοντα και η συγκριση θα ειναι αναποφευκτη....
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Re: ERAGON

Και φυσικα δεν πρεπει να αμελησουμε να πουμε πως η πρωτη παραπομπη του Δημητρη ειναι απο κειμενο του Γιωργου Ζερβοπουλου.
Οχι τιποτα αλλο, αλλα σε λιγο που θα ερθει θα "με πρηξει" εαν δεν το ειχαμε πει :lol:
 

Μηνύματα
14.654
Reaction score
1.592
Re: ERAGON

Ελπίζω η ώρα να περάσει ευχάριστα με την ταινία και να μην πούμε "τί πατάτα"!!!
 

minas

Πισιά
Μηνύματα
3.935
Reaction score
3.747
Απάντηση: Eragon

Προφανώς δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι το σενάριο είναι πρωτότυπο, αλλά οι συγκρίσεις με το LotR είναι μάλλον άστοχες. Η ομοιότητά τους σταματά στη γενική κατηγοριοποίησή τους...
Σε λίγο θα κατηγορούμε και το Willow ότι κλέβει από το LotR. Η αλήθεια είναι ότι ο χώρος του fantasy (ας μου επιτραπεί ο αγγλικός όρος) ήταν διαχρονικά πολύ παραγωγικός, αλλά όχι τόσο mainstream. Το ότι ο Άρχοντας του έδωσε το κύρος που έλειπε, δε νομίζω ότι είναι αρκετό για να γίνει το μέτρο σύγκρισεις για ΟΛΕΣ τις ταινίες του χώρου... Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 3 ταινίες που είναι φτυστές με το Eragon, και καμία δεν παραπέμπει στο LotR.

Και μόνο για τον Irons, θα πάω να το δω... Κι ας έχει ατυχήσει στις επιλογές του, όπως το (πολύ όμοιο) Dungeons and Dragons.
 


Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Re: ERAGON

Το είδα το Σάββατο.
Εαν το δούμε σαν παραμύθι,γιατί γι'αυτόν τον λόγο βγήκε,περνάνε δύο ώρες ευχάριστα.
Απο εφέ και ήχο,πολύ καλό.Απο υπόθεση,καμμία σχέση με τον άρχοντα,δεν υπάρχει καμμιά ομοιότητα.Είναι αρκετά ποιό ελαφρύ,περισσότερο παιδικό.
Το τέλος του που είναι και και η αρχή του δεύτερου μέρους,μου άφησε σκέψεις και εντυπώσεις για περισσότερη δράση περιπέτεια και εφέ.
Θα δούμε.

Οταν βγεί σε dvd,πιστεύω οτι θα βάλει σε μεγάλη δοκιμασία τά συστήματα του ήχου και της εικόνας,με τα κοντινά αλλά και τα φαντασμαγορικά μακρυνά πλάνα,αλλά και με τον ήχο που ελάχιστες φορές σε αφήνει σε ησυχία.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.696
Μηνύματα
2.870.194
Members
37.941
Νεότερο μέλος
daemon76
Top