Euro-Fi...

Reaction score
0
Υπάρχει ένα θέμα που μας αφορά όλους και ήθελα να μοιραστώ την ανησυχία μου μαζί σας, και φυσικά να ακούσω και τις δικές σας απόψεις..

Πριν το ευρώ, τον καιρό της δραχμούλας, τα μηχανάκια κυμαίνονταν σε σημαντικά λογικότερες τιμές μιλώντας για απόλυτες τιμές.
Θυμάμαι πως ένα συμπαθητικό ηχείο βάσης στα 130 χιλιάρικα ήταν μια αγορά λογικού κόστους ενώ σήμερα στα 400 ευρώ παίρνεις κανα tweeter, άντε δύο.

Την ίδια αίσθηση έχω και για τις πηγές όπου σήμερα τα 1000 ευρώ θεωρείται μια λογική "μέση τιμή" για ένα player! Πώς είπατε? 350.000 δραχμές για ένα player "μέση τιμή"???

Με την παραγωγή να μεταφέρεται σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα στην Κίνα?
Με τα υλικά να είναι σχεδόν παντού ΟΕΜ?
Με την ποιότητα να κατρακυλάει?

Μήπως κάποιοι κάνουν τρελλά λεφτά εις βάρος όλων μας???

Παρακαλώ για τις δικές σας απόψεις...

Reaction score
666
Όλα ακριβαίνουν γιατί όχι και οι συσκευές audio?
Δυστυχώς έτσι είναι. Πες μου κάποιο είδος που η τιμή του μετά την έλευση του ευρώ δεν αυξήθηκε.
Ο κάθε κατασκευαστής προσπαθεί να μειώσει το κόστος παραγωγής και να αυξήσει όσο το δυνατόν τα κέρδη του γιατί ο ανταγωνισμός είναι σκληρός.
Έτσι είναι αυτά. κι εμένα δεν μ' αρέσει αλλά το έχω αποδεχτεί σαν κάτι φυσιολογικό. Κι εγώ αν ήμουν κατασκευαστής συσκευών audio τα ίδια θα έκανα αν ήθελα να μην κλείσω την εταιρεία μου.

Reaction score
1.379
Μήπως κάποιοι κάνουν τρελλά λεφτά εις βάρος όλων μας???
Δυστυχως εχεις απολυτο δικιο. Αυτο, οπως πολυ σωστα ειπωθηκε, συμβαινει σ'ολα τα προιοντα, οχι μονο στα audio. To μονο που εχει μεινει σε στασιμοτητα, ειναι οι μισθοι.
Πιστευω οτι οσο ειχαμε τις δραχμες για νομισμα, με τα ιδια χρηματα αγοραζες πολυ καλυτερα σε ποιοτητα μηχανηματα, απ'οτι αγοραζεις σημερα.

Καλο ειναι να μην το αποδεχομαστε σαν φυσιολογικο, γιατι μονο φυσιολογικες δεν ειναι οι αυξησεις που εχουν γινει. Ας γκρινιαξουμε και λιγο, δεν πειραζει. Τα παντα τα καθοριζουμε εμεις, το αγοραστικο κοινο. Αν κρατηθουμε λιγο, μπορει να 'χουμε καλυτερες τιμες στο μελλον. Παραδειγμα τα CD's που οι τιμες τους επεσαν σημαντικα τον τελευταιο χρονο.

Reaction score
25.327
κι ομως υπαρχει τομεας που εχουμε πτωση. στο car audio τα μηχανακια γινονται καλυτερα ενω οι τιμες τους πεφτουν καθε χρονο ειδικα στις χαμηλες κατηγοριες. βεβαια εννοειται οτι καμια σχεση με το ευρω αυτη η μειωση, θα γινοταν ετσι και αλλιως...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός