Euro1080 HD-1 .....αναφορά λήψης.....

Reaction score
6
Στο σημερινό scan, και χωρίς να έχω προλάβει να αλάξω κάτι στο setup μου (έλεγα να βάλω καλύτερο καλώδιο και ίσως μεγαλύτερο πιάτο) διαπιστώνω έκπληκτος ότι το "Euro1080 Test MP4" από τον Eutelsat W3A παίζει άψογα...
Το signal έχει ανέβει στο 33%, ενώ το quality στο 100% !!!!!

Το δε HD-1 δεν μου ανοίγει ενώ η κάρτα δείχνει ότι κάνει "Decoding OK", οπότε υποθέτω ότι δεν έχει κάτι να δείξει....πρέπει να κάνουν αλλαγές πάλι...
Η εικόνα του Test πάντως παρουσιάζει σπασίματα στην κίνηση (σα να χάνει frames...) , καθώς και μερικά τεχνουργήματα.......
Θέλει δουλειά ακόμα.....

Reaction score
0
Prota apo olla sygnomi gia ta Greeklish alla Gia ton Debian Etch poy xrhshmopoiw den yparxoun akomh Ellhnika..javascript:void(0);

Mia kai o Deliol anaferetai se lhpsh Euro 1080 efkairia na diefkrinistoun orismena pragmata
1/ To Euro1080 efyge apo ton Hellassat logw timologhshs {4 fores panw apo ton 7 East}
2/ H metadosh apo 7 East ginetai kanonika kai den yparxei kanena problima pleon
3/Gia na dei oHumax to Kanoniko Hd1 kai oxi mono to Test xreiazetai 2 pragmatakia a/energopoihsh ths kartas gia mpeg4 kai oxi mono gia mpeg2 opws htan palia
b/Ci oxi opoiodhpote alla Irdeto acces Blue me ta kaloydia........dhladh 904063 h 904264..........{mh rwthsete giati......}
4/An kleish oristika h symfwnia gia tous 7east tha AKOLOUTHISOUN ALLA 4 KANALIA APO TO FTHINOPORO.
5/H metadosh tou WC apo to Euro1080 tha ginei gia kinhmatografikes aithouses kai mono opws h sxetikh symfwnia problepei allwste.
6/H anavathmish toy humax tha ginei apo thn arxh ths 23 hmerologiakhs ebdomados tou 2006 kai oi leptomereies tha yparxoun sto sxetiko Site ths Humax opou yparxei hdh kai h sxetikh Anakoinwsh.
afta gia thn arxh. Ta leme......
Ps ta kanalia paizoun apsoga xwris kanena problhma

Reaction score
6
Σάκη σε ευχαριστώ για τις διευκρινύσεις (φαντάζομαι ότι έχεις πολύ καλές πηγές..... 8) )

Να διευκρινύσω και εγώ με την σειρά μου

1) Όντως από χτες παίζει σωστά και το demo HD-1 NL , αλλά και το κανονικό "κλειδωμένο" HD-1
2) Σε εμένα έχει δουλέψει και η παλιά κάρτα (η κόκκινη delta ACS4.1) αλλά και η νεα ( μπλε ACS5.0). Η πρώτη χωρίς να ξαναγίνει ενεργοποίηση (είχε έρθει ενεργοποιημένη από το Euro1080 πριν από 2 χρόνια (!) μαζί με τον Qualitv και έπαιζε άψογα μέσω του Hellasat σε Mpeg-2!), η δεύτερη ήρθε παρθένα και ενεργοποιήθηκε στον QualiTv την εποχή των Ολυμπιακών του Τορίνο....(σε Mpeg-2 και αυτή !). Άλλωστε και στο site του Euro1080 δεν αναφέρει πουθενά ότι πρέπει να ξαναγίνει ενεργοποίηση της κάτας για Mpeg-4 !!! Επίσης έχουν δώσει την δυνατότητα στον τελικό χρήστη να μπορεί να ξανακάνει ενεργοποίηση (αν χρειαστεί) στην κάρτα του και στην σελίδα ενεργοποίησης έχει προστεθεί σαν επιλογή και ο EutelSat W3A !

3) Για να δω το κλειδωμένο HD-1 χρησιμοποιώ την νέα μπλε κάρτα (έκδοση ACS5.0) μέσα στο T-Rex cam !!! ΔΕΝ είναι απαραίτητο το irdeto blue ή red cam !!!!   Αυτό που είναι απαραίτητο στην περίπτωση του T-Rex είναι να προσθέσεις manually το CAID της κάρτας ( 0624 ) στο predator firmware ώστε να μπορεί το trex να την χειριστεί (για να της στέλνει τα ECM, EMM updates, κλπ). Θα δείξω πως γίνεται σε sticky ποστ....!

Χθες το βράδυ έβλεπα κανονικότατα με την κάρτα στο T-Rex επί δίωρο....Κανένα πρόβλημα

Η εικόνα είναι δυστυχώς "χειρότερη" όχι μόνο σε σχέση με αυτήν που μας είχε συνηθήσει το Euro1080 σε Mpeg-2 , αλλά ακόμα και από το demo HD-Forum που εκπέμπει σε h264 .... Για την ακρίβεια έχει περισσότερα τεχνουργήματα (κυρίως στο βάθος της εικόνας και όχι στο πρώτο πλάνο!)  - πιστεύω όμως ότι αν ανεβάσουν το Symbol Rate (και παράλληλα και το video bitrate) όλα αυτά θα διορθωθούν.....
Κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσουν είναι ο AC-3 ήχος και το EPG ( τα οποία υπάρχουν και τα 2 στην εκπομπή τους από τον Astra 23.5 !!)

Τέλος ο Humax "βγάζει" περισσότερη φωτεινότητα απ'ότι θά΄πρεπε μέσω του HDMI (και με ακριβό καλώδιο) με αποτέλεσμα να πρέπει να μειώσω την φωτεινότητα της τηλεόρασης από το 55 στο 35 (!!!) . Αυτό συμβαίνει μόνο μέσω του HDMI , μεσω scart παίζει σωστά (με λίγο περισσότερο κορεσμένα χρώματα απ'ότι θάπρεπε.....)

Πάντως χαίρομαι γιατί τουλάχιστον τα πράγματα αρχίζουν και στρώνουν....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv