evid 4.2 ποιον ενισχυτή?

Reaction score
0
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα, νέος στο site και θέλω τα φώτα σας. Πρόσφατα τσίμπησα δύο ηχεία evid 4.2 για το σπίτι αν και τελικά μάλλον είναι λίγο μεγάλα, 200w λένε handling και 400 peak τώρα για να πω την αλήθεια RMS δεν κατάλαβα πόσα είναι. Anyway το ερώτημα μου είναι ότι χρειάζομαι ενισχυτή και δεν ξέρω ποιόν να πάρω, ίσως να ήταν εύκολη απόφασή αν διέθετα πάνω από 1000€ αλλά δυστυχώς το budget μου δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 400-500€ και αυτά με εκατομμύρια δόσεις :142: μου πρότειναν κάποια όπως dap audio και crest αλλά είναι επαγγελματικά και φοβάμαι ότι με τα fun που έχουν επάνω θα έχω πολύ φασαρία, χώρια ότι έχουν και μεγάλη κατανάλωση ρεύματος και τελικά είναι πολύ ξερός για τo σπίτι ένας τέτοιος ενισχυτής. Όποια βοήθεια θα την εκτιμούσα πολύ παίδες. ευχαριστώ

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: evid 4.2 ποιον ενισχυτή?

φιλε μου εχεις βαλει το θεμα στην κατηγορια Homecinema. Δεν διευκρινιζεις για ποια χρηση προοριζεις τα ηχεια αυτα, για στερεοφωνικη ακροαση μουσικης ή για πολυκαναλο συστημα και σαν τι?
Παντως ειληκρινα δεν τα χω ξαναδει και εξεπλαγην. Απο οτι λεει παντως στο λινκ που εδωσες , τα ηχεια αυτα ειναι επαγγελματικα για χωρους οπως καφε κλπ, και για outdoor χρηση.
Αν μπορουσες να διευκρινησεις θα ηταν πιο ευστοχη η βοηθεια απο τους συμφορουμιτες

Reaction score
0

sory για το λάθος θέμα...κυρίως για μουσική αλλά εκεί θα παίζουν και τα υπόλοιπα tv, media players κτλ άρα και για ταινίες

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...αρα θες εναν δικαναλο ενισχυτη για να παιξεις μονο αυτα τα 2 ηχεια. Ενας Yamaha RX-797 με 2χ100 βατ στα 350 ευρω , νομιζω οτι ειναι μια χαρα. Καλο θα ταν να ακουσεις με τα ηχεια σου πως παιζει γιατι το συγκεκριμμενο ηχειο ειναι ιδιαιτερη περιπτωση

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Tα ηχεια που πηρες ειναι δορυφοροι ''πολυτελειας''.
Με δυο 4'' , μην περιμενεις χαμηλες συχνοτητες.
Πρεπει να προθεσεις και υπογουφερ.

Reaction score
2
τα ηχεια αυτα ειναι για εξωτερικο/εσωτερικο χωρο, τα εχω 1 χρονο περιπου εξω και παιζουν μια χαρα.
απο χαμηλο ομως μην περιμενεις πολλα, θελουν το υπογουφερ τους. βγαζει η Evid ενα που παει σετακι εαν σε ενδιαφερει.
μαλλον το 6αρι θα ηταν καλυτερη επιλογη...αλλα ειναι και 100αρι ευρω πιο ακριβα.

Reaction score
0

...ναι καλώς μου φαίνεται ο rx797, τώρα για να πω την αλήθεια το είδα το γουφερ που πάει σετάκι με αυτά και θα το πάρω, όχι άμεσα, όταν όμως το πάρω θα μπορεί να τα υποστηρίξει όλα αυτά ο 797? το γούφερ είναι 175ρμσ και αυτά απο 100ρμσ τουλάχιστον το καθένα

Reaction score
0
Απάντηση: Re: evid 4.2 ποιον ενισχυτή?

τα ηχεια αυτα ειναι για εξωτερικο/εσωτερικο χωρο, τα εχω 1 χρονο περιπου εξω και παιζουν μια χαρα.
απο χαμηλο ομως μην περιμενεις πολλα, θελουν το υπογουφερ τους. βγαζει η Evid ενα που παει σετακι εαν σε ενδιαφερει.
μαλλον το 6αρι θα ηταν καλυτερη επιλογη...αλλα ειναι και 100αρι ευρω πιο ακριβα.
Ποιον ενισχυτή έχεις? το sub είναι passive?

Reaction score
0

Το ηχειάκι έχει πολύ καλό μπασάκι για το μέγεθος του (σε σχέση με αυτά που "φοράει" και με τον ανταγωνισμό) όπως επίσης και τρομερή τονική ισορροπία που τα 9 στα 10 σπιτίσια περιφερειακά (κατ'εμέ σκατουλάκια) τα αφήνει πίσω.
Αυτό του δίνει το τρομερό πλεονέκτημα ότι μπορείς να το κουρδίσεις ως περιφερειακό με το υπόλοιπο σύστημα και να σου παίξει όπως εσύ θέλεις.
Τα περισσότερα έχουν προβλήματα τα οποία κανείς ενισχυτής δεν καταφέρνει να τα κουρδίσει με τα υπόλοιπα ηχεία εξού και η γνωστή παπάτζα "πάρ'τα όλα από την ίδια εταιρία για να ταιριάζουν".
Για παράδειγμα βάλε klipsh περιφερειακά με άλλα ηχεία μπροστά και άμα τα "φέρεις" φώναξε με να τα ακούσω. Ή όλα Klipsh ή τίποτα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis