Facebook: Πώς διαγράφεις έναν λογαριασμό ή πώς φεύγεις από αυτόν;

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Καλημέρα σε όλους.

Κατ' αρχήν πρέπει να το ομολογήσω: Δεν έχω πολλές σχέσεις με το Φατσοβιβλίο ούτε πολυπαρακολουθώ τις δραστηριότητές του. Μάλιστα, το θεωρώ σαν ένα τόπο, όπου ο καθένας μπορεί (κάποιοι θέλουν κιόλας) να αυτοπροβάλλεται ή να βγάζει τα απωθημένα του ή απλά να συμμετέχει σε μια εντελώς ετερόκλητη και χωρίς ουσιαστικό προσδιοριστικό περιεχόμενο ή προφίλ κοινότητα. Άλλος γιατί έτσι νομίζει ότι συμβάλλει στην έννοια της κοινωνικότητας ή άλλος γιατί έχει δημιουργήσει έναν "κύκλο" γνωριμιών (τις περισσότερες φορές κι αυτός ετερόκλητος), μέσω του οποίου ανταλλάσσει σκέψεις, απόψεις και μηνύματα. Ως τέτοιον τόπο λοιπόν, ούτε με ενδιαφέρει να τον παρακολουθώ ούτε με πολυνοιάζει κιόλας.

Έχω περιορίσει την παρουσία μου εκεί στα απολύτως στοιχειώδη, όπως η ανταλλαγή κάποιων ευχετηρίων μηνυμάτων και - πολύ σπάνια - κάποιων άλλων μεταξύ ανθρώπων που γνωρίζω σταθερά και μακροχρόνια. Στην πραγματικότητα δεν θα ήθελα καν να είχα ανακατευτεί με το Φατσοβιβλίο ούτε να είχα λογαριασμό εκεί. Αλλά κάποια στιγμή, όχι πολύ παλιότερα, χρειάστηκε να αναζητήσω κάποιο manual (ή κάτι ανάλογο, αν θυμάμαι καλά) κάποιου μηχανήματος, και με παρέπεμπε στο Facebook, όπου για να το διαβάσω (ή να το κατεβάσω) έπρεπε να είχα λέει, λογαριασμό. Ε, εκεί λοιπόν, ενέδωσα, άνοιξα το λογαριασμό και έκτοτε "τρώω στη μούρη" τα καλά και τα κακά του Facebook.

Πρόσφατα, όταν απέκτησα το καινούργιο μου Lumia 640 XL, αναγκάστηκα να ανοίξω έναν δεύτερο λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο Outlook.com, προκειμένου να μπορώ να εξυπηρετούμαι στα βασικά της λειτουργίας του.

Ίσως μάλιστα το παρόν νήμα θα έπρεπε να το είχα ανοίξει στην ανάλογη κατηγορία για την Κινητή Τηλεφωνία, αλλά επειδή θεωρώ ότι είναι θέμα γενικότερης χρήσης υπολογιστών, γι αυτό το άνοιξα εδώ.

Αφού λοιπόν, έκανα τις πρώτες μου βασικές ρυθμίσεις στο κινητό, άρχισα να λαμβάνω σε καθημερινή βάση μηνύματα από το Facebook ότι "ο τάδε ενημέρωσε την κατάστασή του" ή ότι "η δείνα ανέβασε μια φωτογραφία" ή ότι ο "Χ ζητάει να γίνετε φίλοι" κ.α. παρόμοια. Πρέπει εκ των προτέρων να διευκρινίσω ότι δεν ασχολήθηκα καθόλου με το να ανοίξω καινούργιο λογαριασμό στο Facebook, πλην αυτού που είχα ανοίξει παλιότερα, όπως εξήγησα στην παραπάνω παράγραφο. Εν τούτοις, για κάποιο λόγο, αυτός ο δεύτερος λογαριασμός υπάρχει, και μάλιστα με το όνομά μου στα ελληνικά, με μόνη διαφορά από τον πρώτο (τον κανονικό) ότι το επίθετό μου εκεί εμφανίζεται με κεφαλαία. Έκανα μόλις έναν έλεγχο σε αυτόν, αφού ζήτησα να αλλάξω τον κωδικό πρόσβασης μέσω του Lumia, και ανακάλυψα ότι αυτός που ουσιαστικά τον έχει και τον διαχειρίζεται είναι ένας άλλος άνθρωπος, εντελώς άγνωστος σε μένα (πρόκειται προφανώς για απλή συνωνυμία, αν το username του είναι και το πραγματικό του όνομα). Έχει αναρτήσει μια ικανή λίστα από "φίλους", δική του φωτογραφία με - υποθέτω - τα μέλη της οικογένειάς του και άλλες φωτογραφίες και δραστηριότητες, που εγώ δεν γνωρίζω ούτε έχω καμιά σχέση.

Αυτό που μπορώ να υποθέσω είναι ότι κάπου πρέπει να έχει υπάρξει μπέρδεμα με το λογαριασμό που άνοιξα στο Outlook.com, ο οποίος συνοδεύεται ως γνωστόν από κάποια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε μέσω του Outlook, π.χ.: [email protected], είτε μέσω του Hotmail, π.χ.: [email protected], πράγμα που ισχύει για την περίπτωσή μου. Υποθέτω δηλαδή, ότι κάποιος πρέπει να έχει τον ίδιο με εμένα λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο Hotmail (δεν είμαι σίγουρος αν με το ίδιο αρχικό χαρακτηριστικό του λογαριασμού πριν από το "παπάκι" (@), υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει μπέρδεμα, ανεξάρτητα αν μετά επιλέγεις το hotmail.com ή το outlook.com) ή στο Oulook (εφ' όσον ισχύει η πιθανότητα μπερδέματος που περιγράφω στην προηγούμενη φράση μου) και αυτόματα ενέταξε κι εμένα (το κινητό μου, δηλαδή) στο συγκεκριμένο λογαριασμό του Facebook, από όπου λαμβάνω αυτά τα ενοχλητικά μηνύματα.

Επομένως, πρέπει να κάνω κάτι γι αυτό. Είτε να φύγω από αυτόν είτε να τον διαγράψω, αλλά για το δεύτερο δεν είμαι σίγουρος αν αποτελεί σωστό τρόπο αντιμετώπισης (που μάλλον δεν πρέπει να αποτελεί), αφού στην ουσία ο λογαριασμός αυτός ανήκει σε άλλο πρόσωπο.

Μπορείτε να βοηθήσετε να απαλλαγώ από αυτό το μπέρδεμα;

Ευχαριστώ.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.744
Reaction score
83.521
Παναγιώτη, καλημέρα.

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι μία αναφορά του προβλήματος στο κατάλληλο τμήμα του facebook.

Σου έχω βάλει τρία screenshots για τα βήματα που χρειάζεται:

Πρώτα πάμε στο πάνω δεξιά dropdown menu και κάνουμε κλικ στην "Αναφορά προβλήματος".

Screenshot (1).png


Μετά επιλέγουμε "Κάτι δεν λειτουργεί"

Screenshot (2).png



Διαλέγουμε το "Προφίλ" και γράφουμε περιληπτικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

Screenshot (3).png


Μετά περιμένουμε... :)
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Άλεξ, σ' ευχαριστώ. Ακολούθησα τις οδηγίες σου και περιμένω. Ταυτόχρονα έστειλα και ένα email στη δική μου ηλεκτρονική διεύθυνση στο Hotmail, να δω αν θα την πάρει και κάποιος άλλος, εκτός από μένα, ώστε να μου απαντήσει. Εάν συμβεί αυτό, τότε θα έχουμε το παράξενο να υπάρχει η ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση σε δύο διαφορετικά πρόσωπα.
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.880
Reaction score
34.264
Προσπαθησε να μιλησεις και με τον τυπο που ειναι πισω απ το προφιλ μηπως βγει καμια ακρη..

Γιατι υπαρχουν χιλιαδες περιπτωσεις συνονυμιων...
.
βεβαια το σημαντικοτερο κ πιο απλο ειναι το οτι μπορεις ειτε να κλεισεις κι εσυ το προφιλ ειτε, το απλουστερο , αφου δεν ασχολεισαι , απ οτι λες.... , αστο να υπαρχει, let it be, ποιο το προβλημα?
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.740
Ακόμη μπορείς και για αυτούς που έχεις ''φίλους'' να πατήσεις το αντίστοιχο κουμπάκι και να μην τους ακολουθείς, ώστε να μην λαμβάνεις ειδοποιήσεις για το τι αναρτούν κάθε μέρα.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.600
Μηνύματα
2.867.441
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top