fahrenheit 911 (MICHAEL MOORE)

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40





"Είμαι εκατομμυριούχος. Είμαι πολυεκατομμυριούχος. Είμαι λεφτάς, και ξέρεις γιατί? Γιατί εκατομμύρια γουστάρουν αυτό που κάνω"
Αυτά φέρεται να είπε, όχι κάποιος από εκείνους τους αντιπαθητικούς, μεγαλόσχημους καπιταλιστές που ζουν στο Μανχάταν, αλλά ο Μάικλ Μουρ, ο σκηνοθέτης του fahrenheit 9/11.

Κατά τους επικριτές του, φαίνεται ότι ο Μάικλ Μουρ έχει πολλά κοινά σημεία με τους "μεγαλόσχημους καπιταλιστές".
Ζει στο Μανχάταν, σε ένα διαμέρισμα αξίας 1,9 εκατομμυρίων $.
Η ταπεινή καταγωγή του από το Φλίντ του Μίσιγκαν (την οποία συχνά επικαλείται) αδικεί την πραγματικότητα!
Ο celebrity ακτιβιστής, είναι γόνος μιας μεσοαστικής οικογένειας από το προάστιο Ντέιβινσον του Φλίντ και φοίτησε σε ιδιωτικά σχολεία.

Γνωστός για τις αιρετικές του απόψεις στις ΗΠΑ, εδραίωσε την φήμη του παγκοσμίως όταν κατήγγειλτην πολιτική Μπους, κατά την διάρκεια της απονομής του Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ "Bowling for Columbine" τον Μάρτιο του 2003. Σήμερα αυτή η φήμη δοκιμάζεται, με αφορμή το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ του "fahrenheit 9/11".

Ο Pit Towncent (των θρυλικών WHO), τον χαρακτήρισε "τραμπούκο", με αφορμή δημόσια τοποθέτησή του ότι ο Towncent είναι υπέρμαχος του πολέμου, επειδή................δεν του έδωσε την άδεια να χρησιμοποιήσει το τραγούδι "Won't Get Fooled Again" (το οποίο και τελικά χρησιμοποίησε!!)

Ο Αυστριακός σκηνοθέτης Τζορτζ Γκίτος, τον κατηγορεί για επιλεκτική & παραπλανητική χρήση 17 (!!) σκηνών από δικό του ντοκιμαντέρ με θέμα την αμερικανική παρουσία στο Ιράκ ("Soundtrack to War")

Ο Αμερικανός συγγραφέας Ρει Μπράντμπερι, τον κατηγορεί ότι υφάρπαξε τον τίτλο του δικού του μυθιστορήματος "fahrenheit 451"

Η λίστα είναι πολύ μακριά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Μάικλ Μουρ, είναι η έντονη αμφισβήτηση των στοιχείων αλλά και τον τεχνικών που χρησιμοποιεί για να απεικονίσει την πραγματικότητα του "fahrenheit 9/11".
Από τις πλέον εντυπωσιακές σε βάθος έρευνες, είναι του Ντέιβ Κόπελ (από το Independence Institute) ο οποίος ανέλυσε με λεπτομέρεια το ντοκιμαντέρ για να καταλήξει:
"59 απάτες στο "fahrenheit 9/11"" ( www.davekopel.com )

Ο Κόπελ, έχει προκαλέσει τον Μάικλ Μουρ να απαντήσει σε ένα προς ένα τα σημεία για τα οποία κατηγορείται ότι διαστρέβλωσε ή απέκρυψε την πραγματικότητα!Οι απαντήσεις μάλλον δεν πείθουν τον απλό παρατηρητή.

Ίσως γιαυτό ο Μουρ, προχώρησε στην σύσταση ομάδας (αποτελούμενης από δικηγόρους, λομπίστες κ.ο.κ.) για να απαντά, ακόμα και με μηνύσεις όπου χρειάζεται, στις κατηγορίες!

Το ντοκιμαντέρ έχει μεν σπάσει τα ταμεία, αλλά μεγάλη είναι και η ζήτηση για ένα αυτοκόλλητο με το σύνθημα : "NO MORE MICHAEL MOORE"

(το κείμενο από τον Χρήστο Αλεφαντή στους 4ΤΡΟΧΟΥΣ Νο408)



Τα συμπεράσματα δικά σας.............................. :roll: :roll: :roll: :roll:
 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.614
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top