Fantastic BLURAY vs Fantastic HDDVD

Reaction score
0
1A

- ελαχιστη παραπανω ευκρινια - ελαφρος καλυτερο χρωμα - πιο μεστη εικονα

θα διακινδυνευσω να πω οτι ειναι Η264

Reaction score
0
Οι διαφορές είναι μάλλον (βλέπω από 17" lcd monitor) ελάχιστες και θα τολμούσα να τις τοποθετήσω όχι στο πιο μέσο είναι καλύτερο αλλά ποιος έχει κάνει καλύτερη μεταφορά τις ταινίας.
Βέβαια κατά την άποψη μου σε μια ταινία η ποιότητα μιας φωτογραφίας, ενός καρέ πιο σωστά μου λέει μόνο το 50% της αλήθειας για την πραγματική ποιότητα της εικόνας της ταινίας για να μην πω λιγότερο.

Reaction score
0
Απάντηση: Fantastic BLURAY vs Fantastic HDDVD

Και τα δικά μου συγχαρητήρια για το test στον Ανδρέα.:bravo: :bravo: :bravo:
Να σημειώσω ότι οι διαφορές είναι αμελητέες αλλά υπάρχουν.
Μας έβγαλες τα μάτια φίλε…:crazy_1:
Τα δικά μου αποτελέσματα παρακάτω
είναι με την οθόνη του pc 19'' με ανάλυση 1440Χ900.

1 - A
2 - A
3 - και τα δυο είναι οκ
4 - B
5 - B
6 - B
7 - A
8 - A

Reaction score
0

Σε pc monitor LG 20" (1680 x 1050) είδα ως ακολούθως:

1. Α
2. Α
3. δεν είδα διαφορές
4. Β
5. Β
6. Β
7. Α
8. δεν είδα διαφορές

Reaction score
0

Οι διαφορές που βρίσκω είναι στον κόκκο αλλά αυτές μάλλον είναι και οι πιο λεπτομερείς σαν εικόνες
ενώ οι άλλες πραγματικά δίνουν μια πιο απαλή αίσθηση αλλά με λίγο μικρότερη λεπτομέρεια. Από την μεγέθυνση των εικόνων λοιπόν επιλέγω αυτές με την περισσότερη λεπτομέρεια αλλά και κόκκους, χωρίς όμως να γνωρίζω πως θα φαίνεται η εικόνα σε κίνηση και ζωντανά στην tv. Mήπως ο λιγότερος κόκκος σε όλο το πλάνο και αζουμάριστα δίνει άλλο αποτέλεσμα? Πάντως σαν εικόνες δίνω: 1Α, 2Α, 3Α, 4Β, 5Α, 6Α, 7Α, 8Β.
Επίσης σαν format δεν ξέρω ποιες είναι blueray και ποιες hddvd. Στο media markt που είδα και το ένα και το άλλο μου άρεσε το 300 και το basik instict σε hdvd και το spiderman σε blueray.Δυστυχώς δεν είδα και τα ίδια θέματα για να συγκρίνω.
μπράβο για το θέμα πάντως!!!

Reaction score
6

Κατά αρχην θα θελα να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή σας και στο μέλλον ευελπιστώ για μεγαλύτερη καθως δεν είναι απίθανο συντομα να εχουμε και νέο συγκριτικό μεταξύ h264 και VC1.

Αρκετοί είδατε σωστα και επιλέξατε τις πιο λεπτομερείς σε απεικόνιση φωτογραφίες και αλλοι παλι μπερδευτήκατε με την ομοιότητα τους ( σε δυο περιπτώσεις δικαιολογημένα)
Αυτό που μου εκανε εντύπωση είναι πως κανεις δεν σχολίασε την χρωματική διαφορα που υπηρχε μεταξυ των δυο εικονων δειγμα φυσικά του διαφορετικού transfer , ενώ αντιθετως σχεδον ολοι παρατηρήσατε την πιο smooth εικόνα της μίας version .
Να σημειώσω εδώ πως σε αυτές τις δυο version των 15,5 gb για το VC1 και των 25 για το h264 υπηρχαν και παρα πολλά soundtracks.
Συγκεκριμένα 2 HDdts , 1 απλο DD και τρια DD σχολιασμού για την VC1 και 1 HDdts, 3 απλα DD και τρια DD σχολιασμου για την h264.
Παρολα αυτά και οι δυο απέδωσαν εικονα χωρις τεχνουργήματα - ειδικα στα γρήγορα πλανα - πραγμα που φυσικά δεν μπορει να αποτυπωθεί με μια φωτο όπως πολύ σωστα αναφέρει ο φιλος παρακάτω

Βέβαια κατά την άποψη μου σε μια ταινία η ποιότητα μιας φωτογραφίας, ενός καρέ πιο σωστά μου λέει μόνο το 50% της αλήθειας για την πραγματική ποιότητα της εικόνας της ταινίας για να μην πω λιγότερο.
Η εικονες που σας άφησαν καλύτερες εντυπώσεις και ηταν ένα κλικ παραπάνω σε ποιοτητα ειναι από την h264 ( 1A - 2A - 3A - 4B - 5B- 6B -7A -8A )
Τα frames αυτης της version σε καποιους έδιναν την εντυπωση πως περιείχαν κόκκο, αλλα η αφαίρεση αυτου του κοκκου στην vc1 version αφαιρούσε και λεπτομέρεια.( η smooth αισθηση που λεγαμε)
Βεβαια όπως γράψατε παραπάνω , κατι τετοιο στην προβολη ισως να μην φαίνεται.( για αυτό και αρκετοί υποστήριξαν πως δεν βλεπουν διαφορές)
Σε αυτό δεν θα συμφωνήσω.
Αποψη μου είναι πως σε θεαση με οθονη 90 ιντσών, είναι ευκολα αντιληπτή η διαφορα.
Επισης ευκολα αντιληπτή είναι και η διαφορα στην χρωματική απόδοση που εδινε μια αφύσικη χροια στα προσωπα των ηθοποιών δειγμα και αυτό της διαφορετικής για να μη πως αμελής μεταφορας σε VC1.
Για την Bluray version του Fantastic τα εχουμε πει ηδη εδώ , και εχω δωσει για το αριστο της μεταφορας (10/10)
Για την μεταφορά σε HDDVD θα ελεγα 9/10 καθως όπως γραφω και παραπανω οι διαφορες σε μεγαλες οθονες αναδεικνύονται πιο ευκολα.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.904
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo